وبلاگ رایگان دانلود فیلم و سریال رایگان ساخت وبلاگ رایگان
حذف در پنل کاربری [X]
سئو سايت كسب و كار

سئو سايت كسب و كار

آموزش سئو سايت، آموزش seo، ديجيتال ماركتينگ

ريدايركت چيست؟ نحوه ريدايركت كردن يك آدرس به آدرس ديگر در cPanel

در اين مطلب آموزشي از سايت IRPOWER قصد داريم نحوه ريدايركت يك آدرس به آدرس ديگر در هاست سي پنل را با هم بررسي نماييم. ممكن است زماني دامنه اصلي سايت شما دچار مشكل شود، و يا به هر دليلي بخواهيد كاربرانتان را از دامنه اصلي به يك دامنه ديگر هدايت كنيد. و يا در مثالي ديگر با استفاده از قابليت ريدايركت در سي پنل قصد داشته باشيد URL و آدرس هاي طولاني موجود در سايت خود را به URL كوتاه و قابل فهم براي كاربر تبديل نماييد. در اين گونه موارد است كه ريدايركت به كمك شما خواهد امد. براي اشنايي با ريدايركت و نحوه انجام ان با ما همراه باشيد.

ريدايركت چيست؟

ريداركت به معناي انتقال كاربر به آدرس جديد است. به عبارت ديگر هر زمان بخواهيم بازديدكنندگان سايت را به آدرس مشخصي منتقل كنيم از Redirect استفاده ميكنيم. مديران سايت به خصوص در ارتباط با ” رعايت اصول سئو ” همواره با ريدايركت آدرس صفحات مختلف سايت سرو كار دارند.

يكي از موارد رايج استفاده از ريداركت زماني است كه آدرس تمام يا برخي صفحات سايت تغيير يافته و ما مي خواهيم آن ها را به آدرس هاي جديد هدايت كنيم و يا براي يك صفحه از سايت، چندين آدرس متفاوت وجود داشته باشد و به دليل مشكل محتواي چندگانه يا Duplicate Content در سئو ، مجبوريم آدرس هاي اضافي را بر روي آدرس اصلي ريدايركت كنيم.

معرفي انواع ريدايركت ها

ريدايركت انواع متفاوتي دارد كه از هر نوع آن هدف خاصي دنبال مي شود. چهار نوع ريدايركت يعني ريدايركت ۳۰۱ ، ريدايركت ۳۰۲ ، ريدايركت ۳۰۷ و Meta Refresh وجود دارد كه ميان اين نوع و روش ها، عموما دو نوع كاربردي و مفيد آن يعني ريدايركت ۳۰۱ و ريدايركت ۳۰۲ انجام ميشود.

ريدايركت 301 چيست؟ (301 Permanently Redirect)

همانطور كه گفته شد ريدايركت جهت انتقال بازكنندگان و ربات ها به همراه اعتبار و رتبه از صفحه اي به صفحه ديگر مي باشد. حال در صورتي كه اين انتقال به صورت دائمي مي باشد و هميشه مي بايست آدرس اول به آدرس دوم منتقل گردد از اين نوع ريدايركت استفاده گردد. سناريوهايي كه ممكن است شما از اين نوع ريدايركت استفاده كنيد مي تواند موارد زير باشد:

  • انتقال داخلي بين صفحات يك سايت مانند لينك هاي قديم و منسوخ شده 404
  • تغيير در ساختار لينك هاي يك وب سايت
  • انتقال كامل يك سايت به آدرس جديد
  • انتقال از پروتكل HTTP به HTTPS و بلعكس
ريدايركت 302 چيست؟ (302 Temporarily Redirect)

ريدايركت 302 بسيار شبيه به ريدايركت 301 مي باشد اما با اين تفاوت كه ريدايركت 302 به صورت موقتي انتقال آدرس اول به آدرس دوم انجام مي شود. در واقع در اين روش بازديدكنندگان و ربات ها به آدرس مقصد منتقل ميگردند اما رتبه و اعتبار آدرس مبدا به مقصد با توجه به موقتي بودن انتقال نمي يابد و به موتورهاي جستجو اعلام مي نماييم كه به صورت موقت اين انتقال انجام مي شود.

مثال واقعي از تفاوت ريدايركت 301 و ريدايركت 302

همانطور كه در توضيحات قبل اعلام شد تفاوت اصلي اين دو انتقال بر روي موقتي يا دائم بودن انتقال مي باشد. مي خواهم اين تفاوت را به روش مثال واقعي خدمت شما بگوييم. فرض كنيد كه شما هميشه براي كوتاه كردن موي خود به يك آرايشگاه ميرويد و يك روز مشاهده مي كنيد تابلويي در جلوي مغازه نوشته شده است:

تا اطلاع ثانوي امكان ارائه خدمات وجود ندارد!

جمله فوق را هر كسي بخواند متوجه نمي شود كه مجددا كه مي بايست براي پيرايش خود به جاي ديگري برود يا دوباره در روزهاي آينده مراجعه كند. اين تابلو همانند صفحه خطا يا صفحه 404 مي باشد كه كاربر شما بلاتكليف مي ماند. حال مجدد متن تابلوي زير را بخوانيد و سعي كنيد رفتار خود را در مواجهه با اين تابلو پيش بيني كنيد:

اين آرايشگاه به كوچه 6 منتقل شده است!

اين جمله را همه متوجه مي شوند كه ديگر براي آرايشگاه نبايد به اين آدرس مراجعه كنند و براي هميشه به كوچه 6 جهت دريافت خدمات مراجعه نمايند. اين تابلو مانند راديركت 301 است كه براي هميشه يك آدرس را به آدرس ديگري منتقل مي نمايد و كسي كه مشتري هميشگي اين مغازه است به آدرس جديد مي رود (انتقال اعتبار آدرس اول به آدرس دوم). به عنوان آخرين مثال نيز سعي كنيد رفتار خود را در مواجهه با تابلو زير نيز پيش بيني كنيد:

در حال تعمير هستيم، لطفا تا اتمام تعميرات به آرايشگاه محمدي كوچه ۱ مراجعه كنيد!

بگذاريد اين تابلو آخر را ما پيش بيني كنيم، وقتي با چنين تابلويي مواجه مي شويد قطعا به آرايشگاه محمدي مراجعه مي نماييد و براي دفعات بعد نيز فقط در صورتي كه همچنان تابلو فوق وجود داشت سپس مجددا به آرايشگاه آقاي محمدي مراجعه مي نماييد. اين همانند ريدايركت 302 مي باشد كه مشتري هميشگي شما از دست نمي رود و فقط به صورت موقت به آرايشگاه ديگري مراجعه مي نمايد (عدم انتقال اعتبار آدرس اول به آدرس دوم).

نكته مهم : در صورتي كه براي سايت خود چند دامنه ثبت كرده ايد توصيه ميكنيم دامنه هاي جديد را به آدرس اصلي وبسايت به صورت Redirect 301 منتقل كنيد. در اين صورت سايت شما با تمامي دامنه ها در دسترس بوده اما تنها يك آدرس براي سايت شما وجود خواهد داشت. اين مورد به منظور رعايت اصول SEO و جلوگيري از بحث محتواي تكراري بسيار توصيه ميشود.

ريدايركت كردن سايت در كنترل پنل cPanel

ريدايركت كردن سايت و صفحات سايت روش هاي مختلفي دارد كه هر كدام از اين روش هاي مزايا و معايب خاص خود را دارد. در ادامه با دو روش ريدايركت سريع دامنه و همچنين ريدايركت با استفاده از تنظيمات پيشرفته در هاست سي پنل اشنا خواهيم شد.

روش اول : ريدايركت سريع دامنه جديد به دامنه اصلي سايت

🔴 مرحله اول

در اولين مرحله از ريدايركت سريع دامنه جديد به دامنه اصلي سايت لازم است با وارد كردن نام كاربري و كلمه عبور به كنترل پنل cPanel سايت خود لاگين نماييم. در صورتي كه با كنترل پنل cPanel و همچنين نحوه لاگين در اين كنترل پنل محبوب آشنايي نداريد پيشنهاد مي كنيم راهنماي ” كنترل پنل سي پنل (cPanel) چيست؟ نحوه ورود به هاست cPanel ” را مطالعه نماييد.

🔴 مرحله دوم

در مرحله دوم از ريدايركت سريع دامنه جديد به دامنه اصلي سايت در سي پنل شما بايد نسبت به پارك دامنه در كنترل پنل cPanel خود اقدام نماييد. راهنماي نحوه ايجاد پارك دامين در سي پنل

🔴 مرحله سوم

پس از مطالعه راهنماي نحوه ايجاد پارك دامين در سي پنل و پارك دامنه در انتهاي صفحه Aliases ميتوانيد ليست دامنه هاي پارك شده فعلي را مشاهده نماييد. در روبروي نام دامنه موردنظر گزينه اي با نام Manage Redirection قرار دارد كه لازم است بر روي ان كليك نماييد تا وارد صفحه جديدي با نام Alias Redirection شويد.

🔴 مرحله چهارم

در صفحه Alias Redirection لازم است در قسمت ” redirects to “ نام دامنه اصلي را وارد نماييد. و در نهايت براي ذخيره تنظيمات بر روي دكمه Save كليك نماييد تا تغييرات مربوطه اعمال شود. پس از ان ميتوانيد از دو دامنه كردن سايت خود لذت ببريد.

روش دوم: ريدايركت با استفاده از تنظيمات پيشرفته

🔴 مرحله اول

در اين روش لازم است ابتدا اطمينان حاصل نماييد كه نيم سرور هاي ( DNS هاي ) دامنه هاي ديگر شما بر روي هاست مربوطه تنظيم شده باشد. در اين صورت قبل از هر كاري لازم است نسبت به Park كردن دامنه مورد نظر در cPanel هاست سايت خود اقدام نماييد.

سپس با مطالعه راهنماي ورود به هاست cPanel به كنترل پنل cPanel هاست خود وارد شويد و در قسمت DOMAINS بر روي گزينه Redirects كليك نماييد.

🔴 مرحله دوم

پس از ورود به صفحه Redirects در قسمت Type يكي از گزينه هاي Permanent – 301 و يا Temporary – 302 را انتخاب نماييد.در ادامه در بخش https://www دامنه اي كه قصد داريد به آدرس ديگري منتقل شود را انتخاب كنيد. در صورتي كه مايليد يك صفحه مشخص از سايت شما به آدرس ديگري ريدايركت شود، نام صفحه مربوطه را بعد از فيلد ” / ” قرار دهيد.

در قسمت Redirects to دامنه و يا آدرس جديد سايت خود را به صورت http://YourDomain.com وارد كنيد. و در بخش www. redirection سه گزينه زير موجود است كه بنا به انتخاب خود يك مورد را علامت بزنيد:

✔️ گزينه only redirect with www : با انتخاب اين گزينه آدرس موردنظر تنها زماني كه همراه با WWW (به صورت www.YourDomain.com) درخواست شود ريدايركت خواهد شد.

✔️ گزينه Redirect with or without www : با انتخاب اين گزينه در صورتي كه بازديدكننده آدرس سايت را همراه با WWW (به صورت www.YourDomin.com) و يا بدون WWW (به صورت YourDomin.com) وارد كند ريدايركت انجام خواهد پذيرفت. (توصيه شده)

✔️ گزينه Do Not Redirect www : با انتخاب اين گزينه تنها در زماني كه آدرس سايت بدون WWW ( به صورت YourDomin.com ) وارد شود ريدايركت انجام ميشود.

با انتخاب گزينه Wild Card Redirect كاربر در عين هدايت شدن به مسير جديد، آدرس درخواستي خود را از دست نميدهد، بهتر است اين گزينه را فعال كنيد. در اين حالت اگر كاربر آدرس YourDomain.com/About را وارد كند به آدرس YourDomain.ir/About هدايت خواهد شد.

  • منظور از YourDomain نام دامنه شما مي باشد.

پس از ورود اطلاعات مربوطه و تكميل فرم ريدايركت، بر روي گزينه Add كليك نماييد تا تنظيمات مورد نظر بر روي هاست شما ذخيره شود.

در نهايت و بعد از اتمام كار، شما بايد قادر باشيد ريدايركت جديد را در بخش Current Redirects در پايين صفحه مشاهده نماييد.

اميدواريم اين مفيد واقع شده باشد.

منبع:irpower



برچسب: ،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۹:۳۱:۳۳ توسط:سئو موضوع: نظرات (0)

به اشتراک بگذارید :

Donbaler Donbaleh LinkPad Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg Technorati delicious

انواع هارد سرور را بهتر بشناسيد + جدول مقايسه انواع هارد سرور

سرورها در واقع كامپيوترهايي هستند كه به پردازش، ذخيره و نشر اطلاعات مي‌پردازند و براي اين‌كه بتوانند بهترين عملكرد خود را ارايه دهند، نياز دارند تا از هارد سرور قدرت‌مند، با سرعت و ظرفيت بالا استفاده كنند. هارد سرور هم بايد متناسب با نياز سرور طراحي و انتخاب شود. براي اين‌كه بدانيد چطور مي‌توانيد هارد سرور مناسب را انتخاب كنيد و هريك از مدل‌هاي آن چه تفاوت‌هايي با ديگري دارد، اين مطلب را بخوانيد.

انواع هارد سرور

به دليل تفاوت‌هايي كه ميان كاربرد سرورها وجود دارد، هارد سرورها به انواع مختلفي تقسيم مي‌شوند و طبيعي است كه قطعات سرور هم متناسب با اهداف و عملكرد آن انتخاب شوند. در ادامه هارد سرورها را براساس معماري (HDD و SSD) و نوع رابط آن‌ها (SATA تا PCIe) بررسي مي‌كنيم.

هارد سرور چيست؟

براي اين‌كه سرور شما بتواند به‌درستي كار كند، به فضايي براي ذخيره‌سازي اطلاعات و پردازش داده‌ها نياز دارد. اگر براي راه‌اندازي سرويس‌هاي خود به فضاي ذخيره‌سازي بيش‌تري نياز داريد بايد از هاردهاي با كيفيت‌تر و با حجم بالاتر استفاده كنيد. بايد به سراغ هاردي برويد كه سرعت پردازشي بالايي داشته باشد و مي‌تواند همه‌ي اطلاعات شما را بي‌وقفه دريافت و ارسال كند. هارد سرور به‌شكل عمومي بايد عمر زياد، ظرفيت بالا و سرعت پردازشي مناسب داشته باشد.

انواع هارد ديسك

هارد ديسك را مي‌توان براساس فناوري ساخت به ۲ دسته‌ي كلي تقسيم كرد. هر كدام از اين دسته‌ها مزايا و معايب مختص به خودشان را دارند و شما مي‌توانيد براساس كاربرد آن يكي از هارد سرورها يا تركيبي از هر دو را انتخاب كنيد.

هارد درايو ديسك يا HDD

دسته‌ي اول كه قديمي‌تر و نام آشناتر است، HDD نام دارد. HDD مخفف Hard Drive Disk است. اين مدل هارد اطلاعات را به‌شكل مغناطيسي روي يك يا چند صفحه ذخيره مي‌كند. بازخواني اطلاعات در اين مدل هارد به سرعت چرخش ديسك آن وابسته است. به همين‌خاطر هاردهاي HDD هرچند عمر طولاني‌تري دارند اما در طول زمان سرعت‌شان كم مي‌شود و احتمال ايجاد مشكلات فيزيكي مانند مشكلات سكتورها، در آن‌ها بالا مي‌رود.

تاخير هاردهاي HDD براساس سرعت چرخشي ديسك

گفتيم كه هاردهاي HDD وابستگي زيادي به سرعت چرخش ديسك خود دارند. به‌شكلي كه هرچه سرعت چرخش ديسك‌ها بيش‌تر باشد، سرعت خوانش و نوشتن هارد شما نيز بالاتر مي‌رود و بازيابي اطلاعات سريع‌تر انجام مي‌شود. در جدول زير شما ارتباط ميان سرعت چرخش هارد ديسك و تاخير آن را مشاهده مي‌كنيد. به اين اثر Rotational Latency مي‌گويند.

Average Rotational Latency (ms) HDD Spindle (rpm)

۷.۱۴ ۴۲۰۰

۵.۵۶ ۵۴۰۰

۴.۱۷ ۷۲۰۰

۳.۰۰ ۱۰۰۰۰

۲.۰۰ ۱۵۰۰۰

همان‌طور كه انتظار داريم، با افزايش سرعت ديسك، شاهد كاهش تاخير و در نتيجه بازيابي سريع‌تر اطلاعات هارد هستيم. بهتر است براي كاربردهاي سرور و استفاده در كامپيوترهاي مركزي، هارد ديسك با سرعت چرخش كم‌تر از rpm ۷۲۰۰ انتخاب نكنيد.

Solid State Disk يا SSD

SSDها نسل جديدي در فضاي ذخيره‌سازي محسوب مي‌شوند. SSDها به دليل نداشتن بخش‌هاي فيزيكي يك هارد ديسك در واقع ديگر هارد ديسك محسوب نمي‌شوند و تنها شباهتي كه در بحث ذخيره‌سازي وجود دارد باعث شده تا آن‌ها را در زيرمجموعه هارد ديسك‌ها دسته‌بندي كنند. Solid State Disk نسل جديد ذخيره‌سازي، از ميكروپردازنده براي كنترل خواندن و نوشتن اطلاعات استفاده و داده‌ها را از طريق ميكروچيپي كه دارد در فلش‌هاي متصل به هم ذخيره مي‌كند.

به عبارت ديگر، SSD از همان فناوري فلش اما كمي پيشرفته‌تر بهره‌مند است تا سرعت بازخواني اطلاعات در آن افزايش پيدا كند. قيمت بالاي SSD و عمر كم‌تر آن باعث‌شده تا هم‌چنان استفاده از هارد ديسك‌ها (HDD) براي ذخيره‌سازي اطلاعات گزينه‌ي مناسب‌تري محسوب شوند. در بسياري از كامپيوترهاي فعلي، مقداري SSD براي سيستم‌عامل و اجراي نرم‌افزارها وجود دارد و وظيفه‌ي ذخيره‌سازي اطلاعات به HDD محول شده است تا علاوه‌بر سرعت بالا، از محصولي با قيمت مناسب استفاده شود.

استفاده از SSD براي همه‌ي بخش‌هاي سرور يا همه‌ي انواع سرور كاربردي نيست و تنها هزينه‌ي گزافي روي دست شما مي گذارد. اما سرورهايي كه به پردازش سريع اطلاعات نياز دارند، بهتر است از SSD و يا قابليت RAID استفاده كنند.

SSD يا HDD

شايد فكر كنيد انتخاب ميان SSD و HDD بنابر هزينه و آن‌چه در مورد كاربرد آن گفته شد انتخاب آساني است. اما دانستن اين‌كه SSD جديدتر و سريع‌تر است، دليل خوبي براي تصميم‌گيري و انتخاب نيست. در ادامه هر يك از اين ۲ نوع فضاي ذخيره‌سازي را با هم مقايسه كرده‌ايم تا بتوانيد با اطلاعات بهتري محصول مورد نظر خود را انتخاب كنيد. براي مثال هارد ديسك در برابر SSD ارزان‌تر است و شايد با توجه به ميزان بودجه‌ي شما گزينه‌ي مقرون به‌صرفه‌تري باشد. با اين حال، مقايسه‌ي كامل‌تري را در اختيارتان قرار داده‌ايم تا بين SSD و HDD انتخاب بهتري داشته باشيد.

HDD SSD

سرعت كم سرعت بالا

عمر مفيد بالاتر عمر مفيد كم‌تر

قيمت پايين قيمت بالا

مكانيكي كار مي‌كند بخش مكانيكي ندارد

آسيب‌پذير عملكرد پايدار

استفاده از هارد ديسك HDD براي ذخيره‌سازي فايل‌هاي حجيم عالي است. اما اگر به سرعت پردازش و بازخواني اطلاعات بالا نياز داريد، بد نيست نگاهي به هاردهاي SSD هم بيندازيد و از مزيت‌هاي آن به‌سادگي عبور نكنيد.

انواع رابط هارد سرور

انواع هارد سرور از اين نظر كه با چه رابطي به سرور شما متصل مي‌شود، به چند دسته‌ي مختلف تقسيم مي‌شود. رابط‌هاي اتصال در طول زمان تكامل پيدا كرده و استفاده از برخي ديگر نيز منسوخ شده است. با اين همه، شناخت هر كدام به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد با توجه به نيازي كه داريد، انتخاب بهتري داشته باشيد. چرا كه رابط‌ها تعيين‌كننده‌ي محدوديت نهايي سرعت پردازشي هارد شما در ارتباط با ديگر اجزاي سرور خواهند بود.

ساتا يا SATA

يكي از مشهورترين رابط‌هاي اتصال ديسك‌هاي ذخيره‌سازي HDD و SSD به سرور، رابط ساتا است. SATA مخفف عبارت Serial Advanced Technology Attachment و به معناي تكنولوژي ارتباطي پيشرفته است. نسل سوم ساتا از مشهورترين و متداول‌ترين رابط‌هايي است كه هارد ديسك‌ها به‌وسيله‌ي آن به كامپيوتر و سرور متصل مي‌شوند. توان عملياتي پهناي باند ساتا تا ۶۰۰ مگابايت برثانيه است و سرعت رابط ساتا مي‌تواند در شرايط بهينه تا ۶ گيگابايت برثانيه افزايش پيدا كند. اين رقم براي اغلب كاربري‌هاي كامپيوتري مناسب است. هرچند براي سرور گزينه‌هاي بهتري هم وجود دارد.

SAS

رابط SAS به‌شكل حرفه‌اي‌تر براي كاربري‌هاي خاص در سرورها مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اين رابط هم از درايوهاي ۲.۵ اينچي پشتيباني مي‌كند، هم از درايوهاي ۳.۵ اينچي و همين مساله آن را كاربردي‌تر مي‌كند. از اين رابط به‌شكل عمومي در نصب RAID و بستن رك استفاده مي‌شود. از مزيت‌هاي اين مدل استفاده مي‌توان به خارج كردن يك درايو بدون خاموشي سيستم اشاره كرد. اين اتفاق باعث آسان شدن فرآيند تعميرات و به‌روزرساني مي‌شود. سرعت انتقال داده به كمك رابط SAS بين ۳ تا ۶ گيگابايت بر ثانيه است.

SCSI

رابط SCSI تنها از درايوهاي ۳.۵ اينچي پشتيباني مي‌كند و سرعت كم‌تري نسبت به SAS دارد. هم‌چنين سخت‌تر با SATA ارتباط مي‌گيرد و در فرم فاكتورهاي كمي هم پشتيباني مي‌شود. سرعت چرخش ديسك در مدل‌هايي از هارد با رابط SCSI بالاي ۱۰ هزار دور در دقيقه (RPM) است كه از نظر سرعت بازخواني اطلاعات، سرعتي مناسب محسوب مي‌شود. اما ظرفيت هاردهاي SCSI كم بوده و امروزه براي ذخيره‌ي اطلاعات، كاربرد كم‌تري در حوزه فناوري دارند.

PCIe

رابط PCIe چندان در بازار رايج نيست اما سرعت عملياتي پهناي باند آن بيش‌تر از رابط SATA است. در رابط PCIe شما شاهد سرعت يك گيگابايت بر ثانيه در مقابل ۶۰۰ مگابايت در ثانيه در رابط ساتا هستيد كه تفاوت مهمي است. از طرف ديگر، اگر شما بخواهيد كابل‌ها و خط‌هاي بيش‌تري از رابط ساتا بگيريد، به هاردهاي بيش‌تري هم نياز داريد. ولي در PCIe شما مي‌توانيد تا ۱۶ خروجي از يك درايو بگيريد. با اين‌حال استفاده از PCIe در كاربري‌هاي روزمره خلاصه نشده و براي موارد حرفه‌اي و در فعاليت‌هاي مرتبط با سرور و شبكه مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

IDE

در حال حاضر اين رابط فقط در برخي سرورهاي پشتيبان استفاده مي‌شود، چراكه بيش‌ترين سرعت اين رابط به ۱۳۳ مگابايت در ثانيه مي‌رسد و اين روزها، سرعت پاييني براي فعاليت‌هاي متوسط به بالا به حساب مي‌آيد. اين رابط از دو كابل براي خواندن و نوشتن اطلاعات استفاده مي‌كرد كه به‌شكل موازي فعال بودند و به‌طور كلي روش كار آن به اين شكل بود كه به وسيله‌ي يك كابل ۴۰ پيني به دستگاه شما متصل مي‌شد.

بستن RAID و بهبود عملكرد

گاهي پيش مي‌آيد كه ابزارهاي سخت‌افزاري ما عملكرد مناسبي دارند اما هم‌چنان نياز ما فراتر از آن‌ها است. فرقي هم ندارد كه شما از HDD استفاده كنيد يا SSD. در هر حال كارهايي هستند كه نياز به امكاناتي فراتر از يك ذخيره‌سازي ساده دارند. گاهي سرعت بالاتر و گاهي امنيت بيش‌تر باعث مي‌شوند كه نتوانيد به همين مقدار قانع باشيد؛ در اين زمان شبكه كردن هاردها و بستن RAID راه‌گشا است. هم‌چنين بهتر است بدانيد كه شما در اين روش مي‌توانيد از قابليت‌هاي كاربردي بلاك استورج براي بستن RAID نيز استفاده كنيد، شيوه‌ي عملكرد Block Storage باعث مي‌شود تا امكان مديريت و كنترل ظرفيت‌هاي مختلف ذخيره‌سازي به‌طور جداگانه فراهم شود.

RAID به معناي تركيب هاردها براي استفاده‌ي مشترك و به شكل‌هاي متنوع است. اين روش گاهي به اين دليل استفاده مي‌شود كه قصد تهيه‌ي فايل پشتيبان داشته باشيد يا به افزايش سرعت احتياج پيدا كنيد. RAID بستن چند مدل مشهور دارد كه در ادامه با آن آشنا مي‌شويد.

۰ RAID

در اين مدل از بستن RAID، فايل‌ها به‌شكل متمم در دو بلوك ذخيره مي‌شوند. در ۰ RAID شما شاهد افزايش سرعت هستيد و مي‌توانيد از تقريبن ۲ برابر سرعت هاردهاي خود بهره‌مند شويد. در اين روش احتمال آسيب ديدن اطلاعات شما وجود دارد. براي همين اگر از اطلاعات حساسي استفاده مي‌كنيد، اين مدل مناسب شما نيست؛ چراكه با آسيب ديدن هركدام از هاردها، تمام داده‌ي شما دچار نقص مي‌شود.

۱ RAID

اگر اطلاعات مهمي داريد و مي‌خواهيد از هر بخش آن ۲ نسخه داشته باشيد، ۱ RAID براي شما مناسب است. در اين روش هاردهاي شما به ۲ بلوك تقسيم و اطلاعات‌تان در هر ۲ بلوك ذخيره مي‌شود. سرعت پردازش هارد شما تغيير چنداني از خود نشان نمي‌دهد اما شما يك فايل پشتيبان خواهيد داشت و اين مساله باعث مي‌شود در زمان آسيب ديدن يك هارد از مجموعه، اطلاعات شما از بين نرود.

۱۰ RAID

در بستن ۱۰ RAID كه به آن ۱+۰ RAID هم مي‌گويند، شما از دو بخش ۱ RAID يكبار ديگر ۰ RAID مي‌گيريد. اگر هم به سرعت بالا نياز داريد و هم اطلاعات شما اهميت زيادي دارند، با اين روش مي‌توانيد نيازتان را رفع كنيد. در اين‌جا شما ۲ بخش ۲ بلوكي از ۱ RAID داريد كه امنيت اطلاعات‌تان را تضمين مي‌كنيد و سپس اين دو بخش را با ۰ RAID به هم‌ديگر ربط مي‌دهيد تا سرعتي ۲ برابر را تجربه كنيد.

فناوري NVMe و كاربرد آن در سرور

تكنولوژي NVMe از جديدترين رابط‌هاي كامپيوتري براي ديسك‌هاي ذخيره‌سازي است. اين فناوري كه به‌شكل خاص براي SSD طراحي شده و در سرور، كامپيوتر و لپ‌تاپ مورد استفاده قرار مي‌گيرد. سرعت و عملكرد بهتر و هم‌چنين گلوگاه كم‌تر در سرور از ويژگي‌هايي هستند كه استفاده از NVMe را منطقي و به‌صرفه مي‌كند. اگر مي‌خواهيد از تمام ظرفيت SSD خود استفاده كنيد و به‌دليل محدوديت‌هاي ساتا مردد مانده‌ايد، انتخاب SSD با رابط NVMe مي‌تواند راهكار مناسبي براي شما باشد. اين رابط با عبور از محدوديت‌ها و ايجاد استاندارد جديدي در انتقال داده، راه را براي عملكرد بهتر هارد سرور باز مي‌كند.

جمع‌بندي

هارد سرور به دليل كاربرد ويژه‌اي كه در فعاليت‌هاي تكنولوژيك دارد، از اهميت ويژه‌اي برخوردار است. تعويض يك هارد لپ‌تاپ كار ساده‌اي است اما اگر بخواهيد تعداد هارد زيادي براي كاربري سرور تهيه كنيد، بايد بررسي دقيق‌تري داشته باشيد. هارد سرورها با توجه به انواع مختلف و مزايا و كاربردهاي متفاوتي كه دارند باعث مي‌شود كه هركدام قيمت متفاوتي نيز داشته باشند.

در اين مطلب به معرفي و مقايسه انواع هارد سرور و تكنولوژي‌هاي مرتبط با آن از جمله رابط‌هاي اتصال پرداختيم. اميدواريم كه با اطلاعات موجود در اين مقاله و مطالعه آن، بتوانيد انتخاب خوبي داشته باشيد.

منبع: آروان كلود



برچسب: ،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۹:۳۱:۳۲ توسط:سئو موضوع: نظرات (0)

به اشتراک بگذارید :

Donbaler Donbaleh LinkPad Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg Technorati delicious

نيچ ماركتينگ چيست؟ — استراتژي طراحي نيچ ماركت

اگر بخواهيد كسب‌وكار آنلايني را راه‌اندازي كنيد به طور قطع با بازارهاي اشباع در حوزه‌هاي مختلف روبرو خواهيد شد. براي روبرويي با اين مشكل، استفاده از روش‌هاي نيچ ماركتينگ يا «نيش ماركتينگ» (Niche Marketing) توصيه مي‌شود. به كمك نيچ ماركتينگ مي‌توانيد برند خود را از ساير كسب‌وكارها متمايز و آن را به منبعي قابل اطمينان از محصولات باكيفيت تبديل كنيد. تمامي اين موارد به كمك پياده‌سازي استراتژي نيچ ماركتينگ صورت مي‌گيرد و در اين آموزش قصد داريم به طور كامل نحوه اجراي اين روش بازاريابي را بررسي و مثال‌هايي از آن را بيان كنيم.

نيچ ماركتينگ چيست ؟

نيچ ماركتينگ نوعي طرح و برنامه براي بازاريابي هدفمند است كه تمركز خود را بر روي بخشي مشخص و تخصصي از بازار قرار داده است و به مصرف‌كنندگان اين حوزه، كالا و خدمات ارائه مي‌دهد. به عبارت ديگر، به جاي پوشش دادن حوزه‌هاي مختلف كالا و خدمات، نيچ ماركتينگ به گروه كوچك‌تري محدود شده است.

تمركز نيچ ماركتينگ بر روي بخش مشخصي از بازار معطوف شده است. براي موفقيت در اين حوزه بايد سه مورد زير را در نظر داشته باشيد.

  • تعيين بهترين حوزه تخصصي (نيچ)
  • درك نيازهاي مشتريان در اين حوزه
  • فراهم كردن نيازهاي مشتريان

به عبارت ديگر در اين روش سعي بر اين است كه به شكل مشخصي، محدوده مشتريان بالقوه را مشخص كنيم. به طور معمول اين حوزه‌هاي تخصصي همواره زيرمجموعه‌اي از يك بخش بزرگ‌تر هستند. براي درك بهتر اين موضوع در ادامه مثالي را مطرح مي‌كنيم.

بازار بسيار بزرگ مرتبط با «كاهش وزن» را در نظر بگيريد. اين بازار همواره مورد توجه بوده است و به همين دليل، دستيابي به آن به سادگي امكان‌پذير نيست. اما همين بازار، زيرشاخه‌هاي تخصصي دارد كه در فهرست زير به آن‌ها اشاره شده است.

  • كاهش وزن براي مردان
  • كاهش وزن براي زنان
  • رژيم «پالئو» (Paleo)
  • رژيم «كتو» (Keto)
  • كاهش چاقي شكمي

هريك از زيرشاخه‌هاي بالا، فضاي بسيار زيادي براي مانور دارند. يكي از اشتباهاتي كه نيچ ماركترهاي تازه‌كار مرتكب مي‌شوند اين است كه به دنبال بازارهاي بزرگي همچون «كاهش وزن» مي‌روند چراكه گمان مي‌كنند تقاضاي بسيار زياد اين بازار، آن‌ها را موفق خواهد كرد. مشكلي كه در اين رابطه وجود دارد اين است كه افرادي كه واژه «كاهش وزن» را در اينترنت جستجو مي‌كنند به دنبال كسب اطلاعاتي رايگان هستند و قرار نيست خريدي انجام دهند.

از طرف ديگر، اگر بر كلمات كليدي ديگري همچون «رژيم كتو» تمركز كنيد، كلمات كليدي ديگري پيدا مي‌شوند تا با روش‌هاي تحقيق كلمه كليدي، بر آن موضوعات نيز تمركز كنيد.

استراتژي نيچ ماركتينگ چيست؟

استراتژي نيچ ماركتينگ براي جذب بخش ويژه‌اي از مشتريان طراحي شده است. توجه اين استراژي بر بخش‌هاي محدودتري از خدمات كسب‌وكارها معطوف شده است. به بيان ساده، استراتژي نيچ ماركتينگ بر موضوعاتي جزئي تمركز دارد كه به طور معمول مشتريان خاصي به دنبال آن هستند. اين استراتژي توجه خود را به موضوعات، كالاها و خدمات كلي جلب نمي‌كند.

مزاياي نيچ ماركتينگ چيست؟

بهره‌گيري از استراتژي نيچ ماركتينگ مزاياي زيادي به همراه دارد كه از جمله آن‌ها مي‌توان به رقابت كم در حوزه تخصصي، فهم بهتر بازار هدف و بازاريابي ساده‌تر براي حوزه تخصصي اشاره كرد. البته در ادامه همين متن با جزئيات بيشتري به بررسي مزايا و معايب نيچ ماركتينگ خواهيم پرداخت.

رقابت كم در نيچ ماركتينگ

اگر زيرشاخه‌اي مانند موارد بالا را انتخاب كنيد، با بازار اشباعي روبرو نخواهيد بود و افراد مختلف مشكلي براي بازار انتخابي شما ايجاد نخواهند كرد چراكه گمان نمي‌كنند اين بازار به اندازه كافي بزرگ باشد. همچنين، شركت‌هاي بسياري هستند كه پول زيادي براي سرمايه‌گذاري روي بازارهاي بزرگ دارند و چه بهتر كه اجازه دهيد آن‌ها اين كار را انجام دهند و از حوزه تخصصي شما غافل باشند.

فهم بهتر بازار هدف

از موارد ضروري در نيچ ماركتينگ و ساير روش‌هاي بازاريابي بايد به شناخت دقيق مشتري و مخاطب اشاره كرد. زماني كه تمركز خود را بر روي يك بازار هدف قرار دهيد، با عمق و جزئيات بيشتري به خصوصيات جامعه‌شناختي بازار هدف خود مي‌پردازيد و فهم بهتري از نيازهاي مشتريان خود بدست مي‌آوريد.

به اين نكته توجه داشته باشيد كه تنها زماني از نيج ماركتينگ درآمد كسب مي‌كنيد كه آن‌چه مشتريان شما به آن نياز دارند را به درستي فراهم كنيد. البته در ادامه همين مطلب با جزئيات بيشتري به اين موارد مي‌پردازيم.

كسب مهارت در حوزه تخصصي

زماني كه يك حوزه تخصصي را انتخاب مي‌كنيد، به مرور در آن حوزه اطلاعات بيشتري كسب مي‌كنيد و به همين ترتيب، مهارت شما نيز در آن شاخه بيشتر مي‌شود. افزايش مهارت در حوزه تخصصي سبب جذب بيشتر مشتريان بالقوه به وب‌سايت و ساير كانال‌هاي بازاريابي شما مي‌شود. از جمله امتيازاتي كه كسب مهارت تخصصي به همراه دارد بايد به كسب اعتبار بيشتر و معرفي شدن توسط ساير افراد اشاره كرد.

ه اين نكته توجه داشته باشيد كه افراد براي رجوع به يك حوزه تخصصي به طور طبيعي به اشخاص داراي شهرت و اعتبار گرايش دارند. به طور مثال افراد كمي وجود دارند كه در بخشي مانند «رژيم كتو» تخصص داشته باشند. اين درحاليست كه متخصصان زيادي را مي‌توان در بحث «كاهش وزن» پيدا كرد. به همين دليل اگر حوزه تخصصي خود را به درستي انتخاب كنيد،‌ شانس بيشتري براي موفقيت در كسب‌وكار خود خواهيد داشت.

سادگي در بازاريابي براي بازار هدف

اگر شاخه وسيعي مانند «كاهش وزن» را انتخاب كنيد، نياز به صرف زمان و هزينه بسيار زيادي داريد تا به مخاطب مورد نظر خود دست پيدا كنيد. به همين دليل، استفاده از بازارهاي بزرگ، انتخاب مناسبي براي بيشتر ديجيتال ماركترها نيست چراكه به طور معمول اين افراد بودجه، زمان و منابع محدودي در اختيار دارند. به دليل همين محدوديت‌ها نيز اجراي استراتژي‌هاي ديجيتال ماركتينگ براي اين افراد با مشكل روبرو خواهد شد.

نيچ هميشه سبز يا پرفروش چيست؟

پيش از آن‌كه به ادامه مطلب بپردازيم بايد به حوزه‌هاي تخصصي هميشه‌سبز يا «نيچ‌هاي هميشه‌سبز» (Evergreen Niches) بپردازيم. نيچ هميشه سبز به حوزه تخصصي مي‌گويند كه به كمك آن مي‌توانيد در تمامي زمان‌هاي سال و براي سال‌هاي طولاني از آن فروش داشته باشيد.

از نمونه‌هاي نيچ هميشه‌سبز (نيچ پرطرفدار يا پرفروش) مي‌توان به موضوعاتي مانند «خودياري» يا «مهارت‌هاي فردي» اشاره كرد كه كتاب‌هاي اين موضوعات در گذشته با عناويني همچون «كتاب‌هاي انگيزشي» چاپ مي‌شدند. اما دليل موفقيت اين موضوعات مشخص است چراكه افراد بسيار زيادي همواره مشكلاتي مشابه را طي سال‌ها در طول زندگي خود تجربه مي‌كنند. به اين ترتيب، همين افراد تمايل دارند تا اعتماد به نفس خود را در زندگي افزايش دهند و به دنبال يادگيري اين موضوعات مي‌روند.

اين موضوعات پرفروش تحت تاثير دوره‌هاي زماني يا فصول مختلف سال قرار نمي‌گيرند. حال موضوعاتي همچون «شب يلدا» را در نظر بگيريد كه تنها در دوره محدودي از سال مي‌توان استراتژي‌هاي نيچ ماركتينگ را براي آن پياده‌سازي كرد.

معرفي برخي موضوعات پرطرفدار در نيچ ماركتينگ

در ادامه برخي از موضوعات پرفروش يا همان نيچ‌هاي هميشه‌سبز را بيان مي‌كنيم كه با بررسي زيرشاخه‌هاي آن مي‌توان نتايج قابل قبولي را كسب كرد. اين موضوعات در فهرست زير آورده شده‌اند.

  • كاهش وزن
  • سلامت و تناسب اندام
  • كسب درآمد آنلاين
  • كسب درآمد از اينستاگرام
  • روابط عاطفي
  • آشپزي و شيريني‌پزي
نحوه ايده يابي در نيچ ماركتينگ

بسياري از افرادي كه به تازگي با نيچ ماركتينگ آشنا مي‌شوند به قدري نسبت به آن علاقه پيدا مي‌كنند كه بحث «ايده‌يابي» را در نظر نمي‌گيرند. با وجود اين‌كه نيچ ماركتينگ موضوع بسيار جذابي است اما پرداختن به موضوعاتي كه شور و اشتياقي براي آن نداريد يا موضوعات كم‌فروش، پيشنهاد نمي‌شود.

نحوه تعيين موضوعات مورد علاقه

با كمي جستجو در رابطه با نيچ ماركتينگ درمي‌يابيد كه اصلي‌ترين موضوع به هنگام ايده‌يابي اين است كه به دنبال علاقه‌مندي‌هاي خود باشيد. زيرا اگر علاقه و هيجان زيادي براي موضوع وجود داشته باشد، اين اشتياق براي انجام كار و به سرانجام رسيدن فعاليت‌هاي بازاريابي نيز نقش مثبتي خواهد داشت.

البته اين موضوع همواره صدق نمي‌كند. اگر شور و اشتياق بالايي در رابطه با يك موضوع داشته باشيد اما اندازه بازار در اين حوزه كوچك باشد و افراد تمايلي به خريد نداشته باشند، در حقيقت وقت خود را تلف كرده‌ايد.

به همين دليل براي شروع نيچ ماركتينگ پيشنهاد مي‌كنيم كه در ابتدا موضوعاتي را انتخاب كنيد كه واقعا علاقه به انجام آن‌ها داريد. قلم و كاغذي برداريد و تمامي موضوعات مورد علاقه خود را روي آن يادداشت كنيد. در اين مرحله هيچ قضاوتي روي موضوعات نداشته باشيد. اگر براي پيدا كردن موضوعات مورد علاقه خود در اين مرحله دچار مشكل شديد، سوالات زير را از خود بپرسيد.

  • چه سرگرمي‌هايي را دوست دارم؟
  • به چه ورزشي علاقه دارم؟
  • وقت آزاد خود را چطور مي‌گذرانم؟
  • علاقه به خواندن چه موضوعاتي دارم؟
  • چه برنامه‌هاي تلويزيوني مرا جذب مي‌كنند؟
  • در حال حاضر چه مشكلي دارم؟
  • قصد توسعه چه مهارت‌هايي را دارم؟
  • چه چيزي را مي‌توانم در زندگي خودم بهبود بدهم؟

اين سوالات تنها برخي از نمونه سوالاتي بودند كه بايد از خود بپرسيد. آن‌چه كه در اين مرحله بايد انجام دهيد اين است كه به طور دقيق موضوعات مورد علاقه خود را بررسي كنيد. البته طبيعي است كه به موضوعاتي مانند ورزش و سرگرمي توجه بيشتري داشته باشيد. با اين وجود، در اين مرحله هيچ قضاوتي نداشته باشيد. بعد از چند دقيقه كه سوالات بالا را از خود پرسيديد، فهرست طولاني را خواهيد نوشت.

بررسي از نگاه بازاريابي

بعد از آماده كردن فهرست مورد نظر در مرحله بعد بايد ايده‌ها و نكات مختلفي را از نگاه بازاريابي يادداشت كنيد. با انجام اين كار حتي موضوعات جديدي را مي‌يابيد كه شايد در حال حاضر علاقه‌اي به انجام آن نداشته باشيد. در اين مرحله بايد موضوعات را به شكلي دقيق بررسي و در جايي يادداشت كنيد. ايده‌هاي مختلف را نيز در همين مرحله بنويسيد. بهتر است در ابتداي روز نكات را بنويسيد و در ادامه موارد زير را به يادداشت‌هاي خود اضافه كنيد.

راه اندازي وب سايت براي نيچ ماركتينگ

راه‌اندازي وب‌سايت از ملزومات پيشرفت در نيچ ماركتينگ است و بدون يك وب‌سايت مناسب، بهره‌گيري از امكانات اين روش بازاريابي اينترنتي تقريبا غيرممكن است. به اين نكته هم بايد توجه داشته باشيد كه موفقيت وب‌سايت با افزايش ترافيك ورودي به سايت گره خورده است. نحوه افزايش ترافيك وب‌سايت با جزئيات بيشتري در همين مطلب مورد بررسي قرار مي‌گيرد اما نكته اصلي در افزايش بازديد از سايت، بهره‌گيري از روش‌هاي «سئو» (SEO) است. اگر بهينه‌سازي سايت براي گوگل و ساير موتورهاي جستجو صورت بگيرد، به شكل ساده‌تري مي‌توان رتبه مناسبي در صفحه نتايج موتورهاي جستجو كسب كرد. براي اين كار بايد موارد زير را در نظر داشته باشيد.

  • تهيه هاست و دامنه
  • استفاده از پلتفرم‌هاي آماده مانند وردپرس
  • تحقيق كلمه كليدي
  • طراحي لوگو و هدر سايت

تهيه هاست و دامنه

براي راه‌اندازي وب‌سايت به يك دامنه و هاست مناسب احتياج داريد. ثبت دامنه بويژه اگر به صورت «ir.» باشد هزينه بسيار كمي دارد. البته اگر قصد استفاده از سرويس‌هاي گوگل در وردپرس را داريد پيشنهاد مي‌شود از دامنه‌هايي با پسوند «com.» استفاده كنيد. با اين وجود، بخش اصلي، آدرس سايت و نامي است كه براي آن انتخاب مي‌كنيد. بهتر است نام انتخاب شده ويژگي‌هاي زير را داشته باشد.

  • حفظ كردن آن ساده باشد.
  • فاقد كاراكترهايي مانند «-» يا «_» باشد.
  • توصيف كلي و نه دقيق از حوزه تخصصي داشته باشد تا در صورت توسعه وب‌سايت، نام و فعاليت شما تداخلي نداشته باشند.

براي تهيه ميزبان وب (هاست) هم بايد موارد زير را در نظر داشته باشيد:

  • هزينه ماهيانه
  • محل سرورها
  • تعداد دامنه و زيردامنه (ساب‌دامين) قابل پشتيباني
  • فضاي حافظه
  • پنهاي باند
  • امكان نصب آسان وردپرس

استفاده از پلتفرم‌هاي آماده مانند وردپرس

به كمك وردپرس اين امكان وجود دارد كه سايت خود را بدون كدنويسي و به راحتي ايجاد كنيد. در ادامه نيز با استفاده از قالب‌هاي آماده، وب‌سايت خود را از لحاظ ويژگي‌هاي بصري بهينه‌سازي مي‌كنيد.



برچسب: ،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۹:۳۱:۳۱ توسط:سئو موضوع: نظرات (0)

به اشتراک بگذارید :

Donbaler Donbaleh LinkPad Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg Technorati delicious

كلمه كليدي طولاني يا لانگ تيل چيست و چه كاربردي دارد؟

كلمه كليدي طولاني يا لانگ تيل كيورد چيست؟

كلمه كليدي طولاني يك عبارت چند كلمه اي با تعداد جستجوي به نسبت كم و تنوع زياد است كه تعداد كلمات آن ميتواند 3 ، 4 و يا حتي بيشتر از 4 كلمه باشد و بخاطر همين چند كلمه اي بودن به هدف جستجوي كاربر نزديكتر هستند و ترافيكي كه از اين طريق جذب ميشود قطعا نرخ تبديل بالاتري خواهد داشت. به عنوان مثال اگر كاربري به دنبال خريد لباس ورزشي زرد رنگ براي فصل تابستان باشد يكي از عباراتي كه در موتورهاي جستجو آن را سرچ ميكند ميتواند كلمه كليدي طولاني “لباس ورزشي آستين كوتاه زرد” باشد كه اين عبارت قطعا تعداد جستجوي كمتري نسبت به كلمه كليدي “لباس ورزشي” دارد و نتايجي كه براي اين لانگ تيل كيورد به مخاطب نمايش داده ميشود قطعا به هدف و خواسته وي نزديكتر است و نرخ تبديل بالاتري هم خواهد داشت.

براي شناسايي كلمه كليدي بلند مورد استفاده توسط يك مخاطب كه به دنبال هدف مشخصي است ميتوان ليستي لانگ تيل كيورد را در نظر گرفت به عنوان مثال اگر مخاطبي با سطح تخصص پايين ، به دنبال ياد گرفتن سئو بدون پرداخت هزينه و در كمترين زمان ممكن باشد و توانايي استفاده از منابع انگليسي را هم نداشته باشد يكي از عبارات بلند زير ميتواند جز عبارت مورد جستجوي اين فرد باشد:

  • بهترين منابع رايگان آموزش سئو
  • آموزش ساده سئو براي افراد مبتدي
  • چگونه يك سئوكار حرفه اي شويم
  • روشهاي يادگيري سريع سئو
  • بهترين منابع فارسي آموزش سئو

نكته اي كه بايد مورد توجه قرار بگيرد اين است كه هر عبارت جستجوي 3 كلمه اي يا حتي بيشتر از 3 كلمه لزوما يك كلمه كليدي طولاني نيست و معيار اصلي شناسايي اين نوع كلمات كليدي خاص بودن آنها و تعداد جستجوي پايين آنها است نمودار زير كه سايت Ahrefs آن را ارائه داده است به همين موضوع اشاره دارد.

چرا كلمات كليدي طولاني ارزشمند هستند؟

در نمودار بالا در بخش قبلي كيوردهاي قرمز و زرد نشان دهنده عبارات پرجستجو هستند كه كلماتي مثل لبتاب ، لباس و موبايل در اين دسته قرار ميگيرند كه تعداد جستجوي آنها بسيار بالاست كه حدود 60 درصد از كل جستجو كاربران را شامل ميشوند ولي اين كلمات فقط حدود 0.16 درصد از تعداد كل عبارات جستجو را شامل ميشود كه مقدار ناچيزي از كل كلمات كليدي است. اگرچه منطقه سبز و بنفش در نمودار بالا فقط حدود 40 درصد كل جستجوي كاربران را شامل ميشود ولي عبارات اين بخش از نمودار كه بيانگر كلمات كليدي بلند هستند حدود 99 درصد از كل عبارات مورد جستجو را شامل ميشود كه بيانگر اهميت آنهاست.

مزيت اصلي longtail keyword اين است كه بخاطر كم بودن تعداد جستجوي اين نوع عبارات قطعا رقابت كمتري براي كسب رتبه بهتر در موتورهاي جستجو براي اين كلمات وجود دارد. فرض كنيد شما با اجراي يك استراتژي سئو مناسب با تلاش زياد بتوانيد براي يك عبارت پرجستجو و رقابتي به صفحه اول گوگل برسيد در اين مرحله قطعا رسيدن به رتبه هاي بالاتر براي اين كلمه كليدي رقابتي بسيار دشوار خواهد بود ولي با استفاده از لانگ تيل كيورد كه رقابت كمتري دارند ميتوانيد ترافيك خود را تا چند برابر افزايش دهيد.

علت ديگر اهميت كلمات كليدي طولاني اين است كه با توجه به نزديك بودن نتايج به هدف جستجوي ، ترافيكي كه از آنها جذب سايت ميشود كيفيت بالاتري خواهند داشت و قطعا نرخ تبديل آنها هم بسيار بالاتر از ساير عبارات جستجو خواهد بود.

فرض كنيد يك كسب وكار آنلاين در زمينه پوشاك فعاليت ميكند و انواع مختلف پوشاك را به مشتريان خود ميفروشد و ميخواهد با سرمايه گذاري در حوزه سئو رتبه سايت خود را ارتقا دهد و ضمن افزايش ترافيك سايت ، فروش خود را هم افزايش دهد. در اولين نگاه شايد كلمه اي كه به ذهن همه مديران اين كسب وكار خطور ميكند كه به عنوان كلمه كليدي روي آن تمركز كنند كلمه “خريد لباس” يا شايد هم “خريد پوشاك” باشد كه يك عبارت بسيار كلي با تعداد جستجوي بالا و در عين حال شديدا رقابتي هستند و كسب رتبه بالا در اين نوع عبارات قطعا نيازمند هزينه و زمان زياد است. براي اين كسب وكار ميتوان يك عبارت محدودتر مثل خريد لباس زنانه را به عنوان كلمه كليدي در نظر گرفت كه نسبت به عبارت خريد لباس قطعا تعداد جستجوي كمتر و رقابت كمتري خواهد داشت.

براي اين كسب وكار حتي ميتوان عبارات محدودتري را به عنوان كلمه كليدي در نظر گرفت مثلا عبارت “لباس مجلسي زنانه” ميتواند گزينه مناسبي باشد ولي در اين مثال حتي ميتوان عبارات محدودتري را انتخاب كرد به عنوان مثال عباراتي مثل “لباس مجلسي زنانه مشكي” يا “لباس مجلسي زنانه سفيد” و يا “لباس مجلسي زنانه قرمز” ميتواند انتخاب شود كه مثالهايي از يك كلمه كليدي طولاني هستند.

استفاده از چندين كلمه كليدي طولاني براي يك سايت ميتواند ترافيك باكيفيت بالايي را جذب آن سايت كند. در مثال كسب وكار فعال در حوزه پوشاك فرض كنيد چندين عبارت مثل “لباس مجلسي زنانه سفيد” به عنوان كيورد انتخاب شود اين كلمات با توجه به تعداد نسبتا پايين جستجو قطعا رقابت كمتري خواهد داشت و كسب رتبه بالا براي اين نوع عبارات به مراتب ساده تر از كلمات كليدي كوتاه خواهد بود.

حال اگر اين كسب وكار روي چندين عبارت اين چنيني با رنگهاي مختلف تمركز كند قطعا ميتواند ترافيك بالايي كه كيفيت بالايي هم دارد جذب كند و با توجه به اينكه اين عبارات به هدف كاربر نزديكتر هستند قطعا نرخ تبديل آنها عدد بالاتري خواهد بود و تعداد بيشتري از كاربراني كه از اين طريق جذب سايت شده اند اقدام به خريد از آن خواهند كرد.

مزاياي كلمه كليدي طولاني براي سئو

كلمه كليدي طولاني مزاياي زيادي براي بهبود سئو سايت دارد كه از جمله اين مزايا ميتوان به موارد زير اشاره كرد:

  • تعداد جستجوي كمتر توسط كاربران
  • رقابت كمتر و ساده تر بودن كسب رتبه در موتورهاي جستجو
  • هزينه كمتر براي كسب رتبه در موتورهاي جستجو
  • نرخ تبديل بالاتر

در ادامه اين بخش در مورد هريك از موارد بالا به سورت مجزا صحبت ميكنيم.

تعداد جستجوي كمتر توسط كاربران

همانطور كه قبلا هم اشاره كرديم تعداد جستجوي يك كلمه كليدي بلند به نسبت يك كلمه كليدي كوتاه كمتر است در نگاه اول شايد اين ويژگي يك نكته منفي براي اين نوع عبارات باشد زيرا تعداد كمتري از كاربران آن را جستجو ميكنند ولي اين همه واقعيت نيست. لانگ تيل كيورد با وجود اين كه تعداد جستجوي كمتري دارند ولي حدود 99 درصد از كل عبارات جستجوي كاربران را شامل ميشود بنابراين نقش مهمي در بهبود سئو دارند.

رقابت كمتر و ساده تر بودن كسب رتبه در موتورهاي جستجو

اگر براي بهبود سئو سايت خود فقط روي كلمات كليدي كوتاه و پررقابت تمركز كنيد و مثلا براي اين نوع عبارات از رتبه 15 به رتبه 10 در گوگل برسيد ولي روي كلمات كليدي طولاني ، براي بهبود رتبه آنها كار نكنيد احتمالا موفقيت چشمگيري در حوزه سئو سايت نصيب شما نخواهد شد.

براي مثال همان كسب وكار پوشاك كه در بخشهاي قبلي به آن اشاره كرديم را در نظر بگيريد براي اين كسب وكار در عبارت “خريد لباس” قطعا رقابت سنگيني وجود دارد و رسيدن به رتبه بالا گوگل براي اين عبارت سختتر است ولي براي عباراتي مثل “لباس مجلسي زنانه قرمز” كه يك لانگ تيل كيورد است رقابت كمتري وجود دارد و رسيدن به رتبه بالا براي اين كلمه كليدي قطعا آسانتر خواهد بود و هزينه كمتري هم خواهد داشت. بنابراين همين كسب وكار ميتواند با تمركز روي چندين كلمه كليدي بلند با رقابت كمتر ترافيك بيشتري را جذب سايت خود كند و فروش خود را به ميزان چشمگيري افزايش دهد.

هزينه كمتر براي كسب رتبه در موتورهاي جستجو

كسب رتبه براي كلمات كليدي بلند با توجه به اينكه اين نوع عبارات رقابت كمتري دارند نيازمند صرف زمان و هزينه كمتري نسبت به كلمات كليدي كوتاه است و شما ميتوانيد با ارتقا رتبه سايت خود براي يك كلمه كليدي بلند ، خيلي سريع به سراغ عبارت ديگر برويد تا بتوانيد كلمات كليدي بيشتري را هدف قرار دهيد.

نرخ تبديل بالاتر

كلمات كليدي بلند با توجه به اينكه عبارات محدودتر و خاصي هستند قطعا به هدف و خواسته مخاطب نزيكتر خواهند بود و ترافيكي كه از طريق آنها جذب سايت ميشوند كيفيت بالاتري دارند در نتيجه نرخ تبديل اين نوع كلمات بالاتر از كلمه كليدي كوتاه خواهد بود.

براي مثال كسب وكاري را در نظر بگيريد كه در حوزه فروش آنلاين كفش فعاليت ميكند اگر اين كسب وكار روي عبارت رقابتي “كفش” تمركز كند و به رتبه 1 گوگل برسد ممكن است ترافيك بالايي را جذب سايت خود كند و قطعا نرخ تبديل آن خيلي بالا نخواهد بود ولي اگر همين كسب وكار روي يك كلمه كليدي بلند مثل “كفش ورزشي سفيد زنانه” كار كند ممكن است ترافيك كمتري نسبت به كيورد كوتاه كفش جذب كند ولي چون عبارت جستجو يك محصول با ويژگي مشخص است قطعا نرخ تبديل ترافيكي كه از اين طريق جذب سايت ميشود بالاتر خواهد بود.

نحوه كسب رتبه براي كلمات كليدي بلند

در استفاده از كلمات كليدي بلند بايد به اين نكته مهم توجه داشت كه توليد تعداد زيادي محتواي بي كيفيت يا در اصطلاح thin content براي هر كلمه كليدي بلند كار چندان مطلوبي نيست. براي كسب رتبه مناسب براي كلمات كليدي بلند نيازمند تدوين و اجراي يك استراتژي سئو مناسب است كه بخشي از آن ميتواند شامل سئو صفحه محصولات و بخش ديگر شامل استراتژي محتوا باشد.

براي كسب رتبه مناسب براي كلمات كليدي بلند ميتوانيد اقدامات زير را دنبال كنيد:

گام اول : شناسايي كلمات كليدي طولاني

در اولين گام براي كسب رتبه بايد كلمات كليدي طولاني مطلوب كسب وكار خود را شناسايي كنيد كه براي هر مرحله از قيف خريد ميتوان عبارات مختلفي را در نظر گرفت.

به طور كلي قيف خريد شامل سه مرحله زير است:

  • اطلاع يا Awareness
  • توجه يا Consideration
  • ترجيح يا preference
  • خريد يا purchase

همانطور كه گفتيم كاربران در هر مرحله از قيف خريد عبارات متفاوتي را براي رسيدن به خواسته خود جستجو ميكنند. مثلا كاربري كه به دنبال خريد كفش ورزشي بسكتبال است در مرحله اول يعني مرحله اطلاع به دنبال كسب اطلاعات در مورد اين موضوع خواهد بود و احتمالا عباراتي مثل “مناسبترين كفش براي ورزش بسكتبال” و يا “ويژگي هاي كفش مناسب براي بسكتبال” را جستجو خواهد كرد ولي همين كاربر در مرحله آخر قيف فروش يعني مرحله خريد احتمالا عبارتي مثل “خريد كفش بسكتبال نايك مدل جردن” را جستجو ميكند.

گام دوم : سازماندهي كلمات كليدي بلند

بعد از شناسايي كلمات كليدي طولاني بايد هر يك از آنها را براي مخاطبين هدف خود تعريف و سازماندهي كنيد به عنوان مثال مخاطب هدفي كه عبارت “خريد كفش بسكتبال نايك مدل جردن” را جستجو ميكند قطعا خواسته ها ، نيازها و اهداف متفاوتي با مخاطبي كه عبارت “خريد كفش مناسب براي پياده روي” جستجو ميكند دارد.

گام سوم : تدوين استراتژي محتوايي مناسب

بعد از شناسايي كلمات كليدي بلند و سازماندهي آنها نوبت به تدوين يك استراتژي محتوايي ميرسد كه براي ايجاد يك استراتژي مناسب پاسخ به پرسشهاي زير ميتواند بسيار راهگشا باشد:

  • چگونه يك استراتژي محتوايي ايجاد كنيم كه هر مرحله از قيف فروش را هدف قرار مي دهد؟
  • چگونه محتوا را بر اساس مطالب داغ و اخبار روز ايجاد كنيم؟
  • بازاريابي براي محتواي متمركز بر محصول چه تفاوتي با بازايابي براي محتواي مرتبط با سبك زندگي مخاطبين هدف دارد؟

گنجاندن تاريخها و مناسبتها در استراتژي محتوايي هم ميتواند بسيار مفيد باشد به عنوان مثال اگر در تاريخ خاصي قصد رونمايي از محصول خاصي داريد و يا اگر براي جمعه آخر سال ميلادي يا همان black Friday برنامه فروش ويژه اي داريد حتما آنها را در استراتژي محتوايي خود در نظر بگيريد.

گام چهارم : توسعه و گسترش محتوا

در اين مرحله بايد اقدام به توسعه و گسترش محتواي خود بپردازيد منظور از توسعه محتوا اين است كه در مورد كلمه كليدي شناسايي شده محتواي جنبي و حاشيه اي ايجاد كنيد.

براي مثال براي توسعه محتواي متناسب با بلاكچين ميتوانيد در مورد موضوعات زير محتوا ايجاد كنيد:

  • فناوري بلاك چين چيست؟
  • چگونگي سرمايه‌گذاري در بلاك چين
  • مهمترين كاربردهاي فناوري بلاك چين
  • پيشنيني آينده فناوري بلاك چين

محتوايي كه توليد ميكنيد بايد متناسب با خواسته ها و اهداف مخاطب هدف شما باشد تا بتواند بيشترين تاثيرگذاري را روي مخاطب داشته باشد و او را ترغيب به خريد محصول كند.

گام پنجم : توليد محتوا را عملياتي كنيد

در آخرين گام به مرحله توليد محتوا ميرسيم كه بايد در آن همه اعضاي تيم خود را با هم هماهنگ كنيد تا بتوانند متناسب با استراتژي و تقويم محتوايي كه ايجاد كرده ايد محتوايي باكيفيت و جذاب توليد كنند.

تحقيق در مورد كلمات كليدي طولاني

در اين بخش نحوه شناسايي بهترين كلمه كليدي طولاني را به شما آموزش ميدهيم و در مورد كيورد ريسرچ يا همان تحقيق كلمه كليدي با شما صحبت خواهيم كرد.

استفاده از گوگل

يكي از ساده ترين و در عين حال در دسترسترين روش براي تحقيق در مورد كلمه كليدي استفاده از موتور جستجو گوگل است براي اين منظور ميتوان از بخشهاي عبارت پيشنهادي گوگل ، جستجوهاي مرتبط و يا حتي بخش peplo also ask كه در صفحه نتايج گوگل نمايش داده ميشود استفاده كنيد.

استفاده از شبكه اشتراك گذاري فيلم يوتيوب

با استفاده از بخش تكميل خودكار بخش جستجوي يوتيوب ميتوان به ايده هاي مناسبي براي توليد محتوا ويدئويي دست يافت زيرا معمولا كاربران الگوي رفتاري و جستجوي متفاوتي در يوتيوب براي مشاهده ويدئوهاي اين شبكه دارند كه از طريق يوتيوب ميتوان به اطلاعات مفيدي در اين مورد دست يافت.

ابزارهاي تحقيق كلمه كليدي طولاني

براي شناسايي و تحقيق كلمه كليدي طولاني ابزارهاي رايگان و پولي متنوعي وجود دارد كه ما در اين بخش به معرفي برخي از آنها خواهيم پرداخت.

سرچ كنسول گوگل يا همان Google Search Console

سرچ كنسول گوگل ابزاري00 رايگان است كه توسط شركت گوگل براي تحليل عملكرد سئو سايتها در اختيار مديران آنها قرار داده شده است. به وسيله اين ابزار فوق العاده كاربردي ميتوانيد از ميزان ترافيكي كه يك عبارت خاص به سايت شما جذب كرده است مطلع شويد و آنها را تجزيه و تحليل كنيد. به وسيله اين ابزار شگفت انگيز ميتوانيد فرصتهاي پنهان و كلمات كليدي طولاني كه قبلا توجهي به آنها نميكرديد را شناسايي كنيد و از آنها براي جذب بيشتر ترافيك به سايت خود استفاده كنيد.

Google Keyword Planner

اين ابزار يكي از كاربرديترين راههاي كيورد ريسرچ است كه از طريق آن ميتوانيد از ميزان جستجوي يك عبارت در بازه زماني مشخص و با موقعيت مكاني معين مطلع شويد و حتي كلمات كليدي مرتبط با كيورد مورد نظر را شناسايي كنيد.

Google Trends

يكي از بهترين ابزارهاي كيورد ريسرچ ، گوگل ترندز است كه به وسيله آن ميتوان به اطلاعات مفيدي در مورد ميزان جستجوي يك عبارت در بازه زماني و موقعيت مكاني مورد نظر در گوگل دست يافت و حتي تعداد جستجوي كلمات كليدي متفاوت را با هم مقايسه كرد.

Ahrefs Keywords Explorer

به وسيله اين ابزار ميتوانيد تعداد جستجوي عبارت مورد نظر در موتورهاي جستجوي مختلف مثل گوگل ، بينگ و حتي يوتيوب را مشاهده كنيد به علاوه با استفاده از سايت ahref ميتوانيد استراتژي محتوايي و سئو رقبا خود را تجزيه و تحليل كنيد.

SEMRush

اين ابزار يكي از ابزارهاي بسيار محبوب و كاربردي سئو و كيورد ريسرچ است كه به وسيله آن ميتوانيد مناسبترين كلمات كليدي را شناسايي كنيد ، عملكرد سئو رقباي خودتان را بررسي و تحليل كنيد و حتي كمپينهاي گوگل ادوردز خود را بهينه سازي كنيد.

moz.com

اين سايت يكي از كاربردي ترين و معروفترين سايتها در حوزه سئو است كه ميتوان اطلاعات بسيار مفيدي در مورد كيورد ريسرچ از آن استخراج كرد كه از جمله اين اطلاعات ميتوان به كلمات كليدي مشابه ، حجم جستجوي و ميزان سختي رقابت در آن كيورد را نام برد.

KeywordTool.io

KeywordTool.io يكي از بهترين ابزارهاي كيورد ريسرچ است كه به وسيله آن ميتوانيد ليستي كامل از كلمات كليدي مشابه و مرتبط با كيورد مورد نظرتان به همراه اطلاعات مفيدي در مورد حجم جستجو ، ميزان رقابت و حتي ميزان هزينه براي هر كليك يا در اصطلاح تخصصي CPC هر كلمه كليدي بدست بياوريد.

KWFINDER

اين سايت يكي از بهترين سايتها براي كيورد ريسرچ يا همان تحقيق كلمه كليدي است و همانطور كه از نام اين سايت مشخص است ميتوانيد با استفاده از اين ابزار بهترين كلمات كليدي طولاني با ميزان رقابت كمتر را شناسايي كرد.

نتيجه گيري

در اين محتوا در ادامه آموزشهاي مرتبط با حوزه سئو به موضوع كلمه كليدي طولاني پرداختيم و ضمن معرفي اين نوع از كيوردها ، مزاياي اين نوع كلمات كليدي براي بهبود رتبه سئو را بيان كرديم و در پايان هم چند ابزار كاربردي براي كيورد ريسرچ را به شما معرفي كرديم. اميدواريم كه اين محتوا براي شما مفيد بوده باشد در پايان اگر هر گونه انتقاد يا پيشنهادي داريد خوشحال ميشويم از طريق كانالهاي ارتباطي ما در همياروردپرس با ما در ميان بگذاريد.

منبع : تراكت



برچسب: ،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۹:۳۱:۳۰ توسط:سئو موضوع: نظرات (0)

به اشتراک بگذارید :

Donbaler Donbaleh LinkPad Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg Technorati delicious

پلاگين چيست و چه كاربردي دارد؟

پلاگين (افزونه) چيست؟

پلاگين (Plug-in) يا (Add-on) مولفه اي نرم افزاري است كه قابليت مشخصي را به يك برنامه كامپيوتري موجود اضافه مي‌‌‌كند و به تنهايي كاربردي ندارد. براي مثال، وقتي شما قصد داريد تا ويدئوي موجود در يك وبسايت را تماشا كنيد، ممكن است به يك افزونه نياز داشته باشيد. درصورتي كه افزونه مورد نظر را بر مرورگر خود نصب نداشته باشيد، مرورگر شما قادر به تشخيص اينكه چطور آن ويدئو را اجرا كند، نخواهد بود.
پلاگين در لغت، به معناي افزايه (مولفه اي كه ويژگي خاص را به يك سامانه بزرگ تر مي‌‌افزايد) است. اما در اصطلاح از كلمه افزونه بعنوان معادل فارسي آن استفاده مي‌‌‌شود. اين واژه از دو بخش (Plug) و (in) تشكيل شده است كه بخش اول آن به معناي دوشاخه برق و بخش دوم به معناي داخل و درون است و كنايه از دوشاخه را درون پريز برق كردن دارد. چراكه با اتصال دوشاخه به پريز، ما مي‌‌‌توانيم به واسطه يك جريان مادر (پريز يا همان برنامه ميزبان) با استفاده از وسايل الكتريكي (يا همان پلاگين)، امكانات مورد نيازمان را تامين كنيم. پس تا زماني كه دوشاخه داخل پريز باشد، ما از امكاناتي كه وسايل برقي در اختيارمان مي‌‌‌گذارند بهره خواهيم برد. همانطور كه هر وسيله برقي يك كار خاص انجام مي دهد (مثلا جارو برقي، اتو يا سشوار)، هر پلاگين نيز امكانات خاصي را در اختيار كاربران قرار مي‌‌دهد.
وقتي يك برنامه از پلاگين‌‌ها پشتيباني كند، در اصل امكان شخصي سازي و سفارشي كردن برنامه را براي كاربران فراهم كرده است. اين امكان، براي سازندگان برنامه مزيت‌هاي بسياري دارد. مثلا به توسعه دهندگان )اشخاصي كه بخشي از فرآيند ساخت و يا ارتقاي يك نرم افزار را انجام مي‌‌دهند) اجازه مي‌‌‌دهد تا برنامه را گسترش دهند، ويژگي‌‌‌‌‌‌هاي آن را بهبود بخشند و يا حجم آن را كم كنند و به طور كلي در كاربردي تر كردن برنامه نقش بسزايي ايفا كنند. نمونه بارز كاربرد پلاگين‌‌ها و نرم افزار‌‌‌هايي كه از آن‌‌‌‌ها پشتيباني مي‌‌كنند، مرورگر‌‌‌‌‌‌‌‌هاي وب هستند.

عملكرد پلاگين چگونه است؟

برنامه كامپيوتري ميزبان خدماتي نظير، فراهم كردن راهي براي ثبت افزونه در برنامه ميزبان و تبادل اطلاعات بين آن‌ها را ارائه مي دهد تا پلاگين از آن‌‌ها استفاده كند. افزونه‌‌‌‌‌‌ها به خودي خود كار نمي‌‌‌كنند و كاركردشان بستگي به خدمات برنامه ميزبان دارد. اما برعكس، برنامه ميزبان مستقل از پلاگين‌‌‌ها عمل مي‌‌‌كند؛ تا كاربران نهايي بتوانند افزونه‌‌ها را بدون نياز به ايجاد تغييرات در برنامه ميزبان، اضافه يا به روز رساني كنند.

برخي از نرم افزار‌‌‌‌هايي كه از پلاگين‌‌ها استفاده مي‌‌‌كنند

مرورگر‌‌‌هاي وب: در ميان تمام نرم افزار‌‌هايي كه از پلاگين‌‌‌‌ها استفاده مي‌‌‌كنند، مرورگر‌‌‌هاي وب بيشترين آمار را دارند. در مرورگر‌‌‌‌‌ها، معمولا واژه‌‌‌هاي Plugin، Add-on و Extension (بجز در مرورگر فايرفاكس) مترادف هستند و كاربرد يكساني دارند. اين افزونه‌‌‌ها، محتوا‌‌هاي اينترنت را كه مرورگرها براي نمايش دادنشان طراحي نشده اند، نمايش مي‌‌دهند. اين محتوا ها معمولا شامل ويدئو، صوت، بازي‌هاي آنلاين و ارائه‌‌هايي با فرمت‌‌هاي مخصوص مي‌‌شوند. پلاگين ها توسط گروهي كه اين فرمت‌‌هاي مخصوص را بوجود مي آورند، ساخته و توزيع مي‌‌‌شوند. هر مرورگر يك وبسايت رسمي براي خود دارد كه شما مي‌‌‌توانيد از آنجا افزونه‌‌‌‌هاي مورد نياز خود را دريافت و نصب نماييد. لازم به ذكر است كه ناشران اين مرورگرها، قبل از اينكه پلاگين‌‌‌ها را در اختيار كاربرانشان قرار دهند، مخرب نبودن آن‌ها را بررسي مي‌‌‌كنند. پس به شما توصيه اكيد مي‌‌‌كنيم كه افزونه‌‌‌هاي مورد نيازتان را فقط از همين وبسايت‌‌هاي رسمي دريافت كنيد. برخي افزونه‌‌‌هاي مهم عبارتند از: Adobe Flash Player، Java، Silverlight، QuickTime و Unit
درجدول زير آدرس اينترنتي وبسايت‌‌هاي رسمي برخي مرورگر‌‌‌هاي محبوب آمده است.

برنامه‌‌هاي ويرايش صدا: Ardour و Audacity ازجمله برنامه‌‌هايي هستند كه از پلاگين‌‌ها بمنظور توليد، پردازش و تحليل صدا استفاده مي‌‌‌كنند.
سرويس دهندگان ايميل: كاربران ايميل از افزونه Pretty Good Privacy براي رمزنگاري و رمز گشايي ايميل‌‌هايشان استفاده مي‌‌كنند.
شبيه ساز‌‌هاي كنسول‌‌هاي بازي‌‌هاي رايانه‌‌‌اي: اين شبيه ساز‌‌ها (كه امكان اجراي بازي هاي يك كنسول خاص را در ساير پلتفرم‌‌‌ها ممكن مي‌‌‌سازند)، براي تهيه و آزمايش واحد‌‌هاي كوچكتر زير سيستم‌‌هاي پلتفرمي كه قصد اجراي بازي بر روي آن را دارند، از پلاگين‌‌‌ها استفاده مي‌‌كنند. براي مثال، شبيه ساز PCSX2 امكان استفاده از افزونه‌‌هاي صوتي و تصويري را براي بخش‌‌‌هاي مربوطه PlayStation 2 فراهم مي‌‌سازد.
نرم افزار‌‌هاي گرافيكي: اين نرم افزارها ازجمله نرم افزار Photoshop براي پشتيباني از فرمت‌‌هاي مختلف عكس و نيز ويرايش آن‌ها، از پلاگين‌‌ها بهره مي‌‌برند.
پخش كننده‌‌هاي رسانه اي: مديا پلير‌ها نيز براي پشتيباني از انواع فرمت‌‌هاي موجود و اعمال فيلتر‌‌ها از افزونه‌‌ها استفاده مي‌‌كنند. پخش كننده‌‌‌هايي مثل: Winamp، Foobar2000 و GStreamer
ويرايشگر‌‌هاي متن: ويرايشگر‌‌‌‌‌هاي متني مثل jEdit با هدف پشتيباني از زبان‌‌‌هاي مختلف برنامه نويسي، از پلاگين‌ها استفاده مي‌‌‌كنند.

كاربرد پلاگين يا افزونه در وردپرس

قبل از آن كه به بررسي كاربرد افزونه‌هاي وردپرسي بپردازيم، بهتر است اول به چند سوال پاسخ دهيم.
اول اين كه اصلا وردپرس چيست؟ وردپرس يك سيستم رايگان مديريت محتوا است كه به زبان برنامه نويسي PHP نوشته شده است و به وسيله آن مي‌‌توان يك وبسايت يا وبلاگ را راه اندازي كرده و محتواي آن (اعم از متن، تصوير، فيلم و …) را مديريت نمود.
افزونه وردپرس چيست؟ افزونه‌هاي وردپرس نيز همانند خود وردپرس به زبان PHP نوشته شده اند و اين امكان را به كاربران مي‌‌‌دهند تا بدون دانستن حتي يك خط از زبان كدنويسي، امكاناتي را به وب سايتشان اضافه كنند.
حال كه با ماهيت وردپرس و پلاگين‌هاي آن آشنا شديم، براي آنكه كاربرد افزونه‌هاي وردپرس را بهتر درك كنيم و اهميت آن‌‌ها را دريابيم، آن را در قالب يك مثال باهم مي‌‌خوانيم.
فرض كنيد كه يك اتاق تازه ساخته شده داريد. اين اتاق، بسته به وسايلي كه داخلش قرار مي‌‌دهيد و كاربرد و طراحي كه برايش در نظر مي‌‌‌گيريد، مي‌‌‌تواند به يك اتاق خواب، آشپزخانه، سرويس بهداشتي و يا يك انباري تبديل شود. حال فرض كنيد كه درنظر داريد آن اتاق را به اتاق خواب تبديل كنيد. براي اين كار شما احتياج به وسايلي مثل تخت، ميز آرايش، پرده براي پنجره، قاب عكس، فرش و … داريد تا هركدام يكي از نياز‌هاي شما به داشتن اتاق خواب را رفع كنند.
دقيقا به همين شكل، خريدن تنها يك هاست و دامنه به معني داشتن يك وبسايت نيست. شما به برنامه‌‌هايي به اسم “پلاگين” براي كامل كردن كار خود و رفع نياز‌‌هايتان، احتياج داريد. اين افزونه ها با انجام وظايف و كارهاي كوچك، در مجموع وبسايتي كامل و كارآمد را مي‌‌‌سازند. حالا كه شما اهميت تخت، ميز، پرده و فرش را در اتاق خوابتان مي‌‌‌دانيد، تصور مي‌‌‌كنم بتوانيد ميزان اهميت كاربرد پلاگين‌‌‌‌‌ها در وبسايت وردپرسي را نيز حدس بزنيد. بدون افزونه‌‌‌‌ها وبسايت شما حكم يك استخوان بندي و اسكلت بدون استفاده و كاربرد را دارد.
برخي از مهم ترين پلاگين‌‌هايي كه در يك وبسايت وردپرسي كاربرد دارند عبارتند از: افزونه‌‌‌هاي پشتيبان گيري، امنيتي، طراحي، سئو و …

هر آنچه لازم است درباره افزونه‌‌هاي وردپرس بدانيد

هرچه كمتر، بهتر

كاملا درست است كه انجام يك سري كارها بدون استفاده از پلاگين‌‌ها ميسر نمي‌باشد؛ اما هر چه تعداد آن‌‌ها بيشتر باشد، احتمال بروز مشكلات براي سايت شما بيشتر است. اين مشكلات مي‌‌‌توانند بخاطر به‌‌روز رساني‌هاي وردپرس يا خود افزونه‌‌ها ايجاد شوند. همچنين، ممكن است پلاگين‌‌ها با يكديگر و يا حتي با تم‌‌ها تداخل داشته باشند و به طور همزمان با يكديگر قابل استفاده نباشند. علاوه بر اين‌‌ها، هر افزونه فعال، مقداري از سرعت سايت شما مي‌‌كاهد. فرض كنيم هر افزونه 5 هزارم ثانيه از سرعت سايت شما بكاهد (بعضي بيشتر و بعضي كمتر). اگر شما 20 پلاگين فعال داشته باشيد، يك دهم ثانيه بيشتر زمان مي‌‌‌برد تا وبسايت شما بارگذاري شود. پس توجه داشته باشيد تعداد منطقي از آن‌‌‌‌ها را نصب داشته باشيد.

آن‌‌‌‌ها را به روز رساني كنيد

توسعه دهندگان با سه هدف پلاگين‌‌هايشان را به‌‌روز‌‌رساني مي‌‌‌كنند: 1. افزودن فابليت‌‌‌‌هاي جديد 2. رفع مشكلات و خطاها 3. همراهي با هسته هميشه درحال تغيير وردپرس
پس با كمي دقت، درمي‌‌‌‌يابيم كه توسعه دهندگان براي تفريح اقدام به به روز رساني نمي‌‌‌كنند؛ بلكه به دنبال آنند كه از عملكرد درست افزونه‌‌ها اطمينان حاصل كنند. اگر جزو كساني هستيد كه نسبت به به روز رساني پلاگين ها بي اعتناييد، درحقيقت داريد سايتتان را در معرض خطر رخنه‌‌هاي امنيتي قرار مي‌‌‌دهيد.
اگر از آن‌‌ها استفاده نمي‌‌‌كنيد، حذفشان كنيد
از آنجايي كه مي‌‌شود پلاگين‌‌ها را غيرفعال كرد، اكثر مردم ديگر به فكر حذفشان نمي‌‌افتند. اما حتي افزونه‌هاي غيرفعال هم مي‌‌توانند ايجاد خطر‌هاي امنيتي كنند. پس اگر از آن‌‌‌ها استفاده نمي‌كنيد، حذفشان كنيد. درصورتي كه نظرتان تغيير كرد، هميشه مي‌‌‌‌توانيد دوباره آن‌‌‌ها را نصب كنيد.

از آن‌هايي كه كاركرد يكساني دارند صرف نظر كنيد

شما به 4 افزونه سئو و 6 افزونه پشتيبان‌گيري نياز نداريد. پلاگين‌‌هايي كه خدمات مشتركي را ارائه مي‌‌دهند فقط فضا و پهناي باند شما را اشغال مي‌‌كنند، سرعت سايتتان را پايين مي‌‌آورند و شما را در معرض خطرات امنيتي قرار مي‌‌‌‌دهند. چه كسي چنين چيزي را مي خواهد؟

از منابع قابل اعتماد استفاده كنيد

تنها از منابع قابل اعتماد مثل iThemes، Gravity Forms يا Easy Digital Downloads افزونه‌‌هاي مورد نيازتان را دريافت و نصب نماييد. از آنجايي كه پلاگين‌‌‌‌ها توانايي ايجاد شكاف امنيتي در وبسايت شما را دارند، بايد مطمئن شويد كه توسط توسعه دهندگان آگاه و با تجربه تاييد و آزمايش شده باشند.

مي توانند دليل بروز مشكل باشند

اگر بعضي از بخش‌هاي وبسايتتان به يكباره دچار مشكلي شد كه قبلا نداشت، پس احتمالا دليل آن تداخل پلاگين‌‌‌ها با يكديگر يا با قالب است. بهترين راه براي پيدا كردن مشكل، اين است كه همه پلاگين‌هايتان را غيرفعال كرده و مجددا يك به يك فعالشان كنيد تا پلاگيني كه باعث بروز مشكل شده است را پيدا كنيد.

مهمترين افزونه‌هاي وردپرس

افزونه‌هاي وردپرسي كه مي‌خواهيم درباره شان صحبت كنيم، براي هر وبسايت وردپرسي حياتي و لازم است. اين پلاگين‌ها، وظايف ويژه‌اي را انجام مي‌‌‌دهند كه كدنويسي آنها حتي براي كدنويسان نيمه ماهر هم امري دشوار خواهد بود. در زير ليستي از مهمترين افزونه‌هاي وردپرس مورد نياز براي وبسايتتان را مشاهده مي‌‌‌كنيد.

  • افزونه پشتيبان گيري وردپرس: باوجود اينكه ارائه دهندگان‌‌هاست خدمات پشتيبان گيري پيشنهاد مي‌‌كنند، اما توصيه ما استفاده از يك پلاگين است. بنابراين، فقط خودتان اطلاعاتتان را دراختيار داريد و به راحتي هم مي‌‌‌توانيد به فايل‌هاي پشتيبان خود دسترسي داشته باشيد.
  • افزونه امنيتي وردپرس: امنيت سايت، موضوع داغ مورد بحث اين روزهاست. نه اينكه وردپرس نا امن باشد، اما خيلي اقدامات براي امن كردن يك سايت بايد صورت پذيرد و ما مي‌‌دانيم كه موضوع فقط ازبين بردن تهديد نيست؛ بلكه كاهش آن هم است. اين پلاگين‌ها با هدف بهبود امنيت سايت درمقابل هكرها و بدافزارها خلق شده اند.
  • افزونه بهينه سازي (سئو) وردپرس: اين افزونه‌‌‌ها محتواي وبسايت شما را براي موتور‌هاي جستجو بهينه مي‌‌سازند. بهينه سازي مقوله اي بسيار مهم براي يك سايت است و از عنوان گرفته تا كلمات كليدي و متا ديسكريپشن‌‌ها را شامل مي‌‌‌شود.
  • افزونه ساخت فرم‌‌هاي تماس: فرم‌هاي تماس بهترين راهي است كه به كاربران سايت اجازه مي‌دهد با صاحب سايت (اعم از شخص حقيقي يا حقوقي) تماس حاصل كنند. اين صفحه‌‌‌‌‌‌ها قسمت‌‌هايي براي پر كردن اسم، ايميل و نظرات را در اختيار كاربران قرار مي‌‌دهند. اينگونه پلاگين‌‌‌ها به شما اجازه مي‌‌‌دهند تا بدون نياز به نوشتن حتي يك كلمه كد، از وجود اين صفحات بهره مند شويد.
  • مزاياي استفاده از پلاگين‌ها در كسب و كارهاي اينترنتي

    در محيط كسب و كار، هر چيزي كه به پيشرفت شما سرعت بخشد و انجام كارها را برايتان ساده تر كند، چيز خوبي است. اولين چيزي كه به ذهن صاحبان كسب و كار اينترنتي خطور مي‌‌كند اين است كه، پلاگين‌‌ها مي‌‌توانند وبسايت آن‌‌ها را به يك سطح كاملا جديد و متفاوت از توانمندي برسانند. افزونه‌‌ها، كاربرد و مزاياي بسياري براي شما و مشتريانتان به همراه دارند و محبوبيت آن‌ها شانسي نبوده است.
    مهمترين مزيت استفاده از پلاگين‌‌ها، صرفه جويي در وقت است؛ كه در نهايت، به نوبه خود، به صرفه جويي در بودجه كلي كسب و كار منجر مي‌‌‌شود.
    مزيت ديگري كه مي‌‌‌شود نام برد، اضافه كردن اختيارات مديران است؛ به اين معني كه به صاحبان مشاغل امكان شخصي سازي امكانات و ويژگي‌هاي سايت را مي‌‌‌‌دهد. مثلا امكان روشن يا خاموش كردن برخي تنظيمات يا تغيير ويژگي‌هاي ظاهري مثل فونت، رنگ و اندازه. همچنين در صورتيكه يك افزونه را نپسندند يا از آن خسته شوند، امكان غيرفعال كردن يا حذف آن وجود دارد.
    قابل اطمينان بودن سومين مزيتي است كه ازبين تمام مزاياي استفاده از پلاگين‌‌ها در كسب و كار اينترنتي، از اهميت بيشتري برخوردار بوده و مي‌‌‌‌‌توان به آن اشاره كرد. افزونه‌‌ها براي توسعه وردپرس به ابزاري حياتي تبديل شده اند كه بسياري از آن‌‌ها توسط توسعه دهندگان مورد تاييد وردپرس، كه مرتبا بمنظور رفع اشكالات و بهبود امنيت آن‌ها را بروز رساني مي‌‌‌كنند، ساخته و مديريت مي‌‌‌شوند. پس اگر از منابع قابل اطمينان استفاده كنيد، نيازي به چنين نگراني‌هايي درخصوص نا امن يا مخرب بودن افزونه‌ها نخواهد بود.

    نتيجه گيري

    پلاگين يا افزونه، برنامه ايست كه با هدف اضافه كردن امكانات و قابليت‌هايي به برنامه اي ديگر، روي آن نصب مي‌شود و امكان شخصي‌سازي برنامه را به كاربر مي‌‌دهد. افزونه‌ها به خودي خود كاربرد ندارند و عملكردشان وابسته به برنامه ميزبان است. نرم افزارهاي بسياري بمنظور صرفه جويي در وقت و اضافه كردن اختيارات كاربران در استفاده از آن نرم افزار ها، با در اختيار قرار دادن منابع قابل اعتماد و تاييد شده، از پلاگين‌‌ها پشتيباني مي‌‌‌كنند؛ كه معمول ترين آن‌ها مرورگرهاي وب هستند. كاربرد پلاگين‌ها تنها به نرم‌‌‌افزار‌ها ختم نمي‌‌‌شود؛ بلكه حتي در سيستم‌‌‌‌هاي توليد محتوا نظير وردپرس، براي ايجاد امكانات و ويژگي‌‌هاي خاص در وب سايت‌‌ها بدون دانستن هيچ يك از قواعد كدنويسي، كاربرد دارند.
    حال، با علم بر مزايا و برتري‌هايي كه افزونه‌ها مي‌‌‌توانند براي هرگونه كسب و كار اينترنتي به ارمغان بياورند، مي‌‌‌شود نتيجه گرفت كه استفاده از پلاگين‌ها، سكوي پرتابي به سوي قله‌‌‌هاي پيشرفت و توسعه كسب و كار ديجيتال ما خواهد بود. چرا كه هدف از خلق پلاگين‌‌‌‌‌ها، راحتي و سرعت بخشيدن به انجام امور، هم براي صاحبان سايت و هم براي كاربران و مشتريانشان است.

منبع: مدير وب



برچسب: ،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۹:۳۱:۲۹ توسط:سئو موضوع: نظرات (0)

به اشتراک بگذارید :

Donbaler Donbaleh LinkPad Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg Technorati delicious

لينك نوفالو چيست؟ تفاوت لينك فالو و نوفالو در سئو

افرادي كه در زمينه سئو تازه كار هستند و به تازگي در حال كسب اطلاعات در زمينه بهينه سازي سايت باشند، ممكن است از هياهوي ايجاد شده در پي لينك هاي نوفالو در برابر لينك هاي فالو تعجب كنند. در اين مطلب ابتدا اين لينك هاي نوفالو و فالو را بررسي و تعريف مي كنيم و بعد از بيان تفاوت آنها، به تاثير آنها در سئو وب سايت مي پردازيم.

لينك فالو چيست؟

براي درك بهتر لينك هاي نوفالو و فالو ابتدا نياز داريم كه درباره چگونگي كار لينك ها در حيطه سئو بپردازيم. وقتي يك سايت لينكي از يك سايت ديگر كسب مي كند، آن سايت در سئو كمي ارتقا پيدا مي كند. اگر هركدام از اين لينك ها را يك امتياز در نظر بگيريم، مي توان گفت كه كسب لينك هاي بيشتر به معني كسب امتياز بيشتر در سئو است.

گوگل به اين لينك ها توجه مي كند، آنها را مي شمارد و بررسي مي كند كه از چه سايت هايي هستند. گوگل اينطور تصور مي كند كه اگر افراد زيادي به يك صفحه مشخص لينك دهند پس آن صفحه، يك صفحه خوب است. از آنجا كه گوگل همواره ميخواهد بهترين نتيجه را به شما نشان دهد، پس آن صفحه را به بالاترين نقطه در نتايج جستجو مي رساند.

گوگل فاكتور پيج رنك را ايجاد كرده تا با استفاده از آنها ارزش لينك ها را اعلام كند. هر چه كه ارزش و اعتبار لينك هاي ورودي بيشتر باشد، ارزش سايت شما نيز بيشتر خواهد بود.

حال مي توانيم لينك فالو را تعريف كنيم. لينك هاي فالو به عنوان امتياز شمرده مي شوند. آنها اعتبار سايت مبدا را به مقصد منتقل مي كنند و باعث افزايش اعتبار سايت مقصد مي گردند. در نتيجه سايت مقصد در نتايج جستجوي گوگل، رتبه بالاتري را كسب خواهد كرد.

لينك نوفالو چيست؟

لينك نوفالو به عنوان امتياز شمرده نمي شود، با استفاده از آن اعتبار سايت مبدا منتقل نشده و به افزايش رتبه سايت در نتايج جستجو كمكي نمي كند. لينك هاي نوفالو از طريق تگ Nofollow و به شكل زير هستند:

Link Text

تگ نوفالو نشانه اي براي موتورهاي جستجو هستند تا به آنها اعلام كنند كه اين لينك را دنبال نكنند. به نظر شما چرا كسي بايست چنين كاري كند؟ آيا اين مسئله از نظر شما عجيب نيست؟ به شما قول مي دهيم كه اين موضوع دليلي خوبي دارد و در ادامه به توضيح آن مي پردازيم.

اينترنت بدون نوفالو پر از اسپم خواهد بود

همانطور كه در بخش قبلي گفتيم، فقط لينك هاي فالو طبيعي در سيستم تعيين پيج رنك گوگل مورد استفاده قرار مي گيرند. لينك هاي بيشتر به معني اعتبار بيشتر و در نتيجه رتبه بالاتري خواهد بود. پيج رنك بيشتر، به معني اعتبار بيشتريست و افزايش آن موجب افزايش رتبه سايت در نتايج جستجو مي گردد.

دنياي ما جهان بي نقصي نيست و همواره به اصلاح سئوكارهايي وجود دارند كه قصد دارند با كسب لينك از روش هاي نامتعارف به فريب گوگل بپردازند و رتبه سايت خود را افزايش دهند. قبل از ايجاد تگ نوفالو، افراد زيادي دست به اينكارها مي زدند و با استفاده لينك سازي غير طبيعي پيج رنك سايت را به صورت مصنوعي افزايش مي دادند.

زماني كه پيج رنك توسط سئو كاران سياه كشف شد، به شكل افراطي از طرف آنها مورد استفاده قرار گرفت. به يكباره همه چيز سئو تبديل به لينك ها شد. لينك هاي بيشتر به معني امتياز بيشتر بود و سئوكاران تا آنجا كه مي توانستند سعي مي كردند از هر سايتي بك لينك بگيرند. قسمت كامنت صفحات تبديل به يك هرج و مرج گرديد و انبوهي از اطلاعات بي معني صرفا براي قرار دادن لينك ها در آن قرار مي گرفت.

ويكيپديا نيز دچار مشكل شد و افراد زيادي كه به دنبال كسب لينك بودند، خود را به عنوان منبع مطالب سعي مي كردند معرفي كنند. وبلاگ هاي معروف نيز دچار مشكلات زيادي شده و بحث در مورد هر موضوع به موضوعات بي ربط كشيده شد. در سال 2005 گوگل شخصا وارد شد و مت كاتس و جيسون شلن از كارشناسان خبره گوگل به معرفي تگ نوفالو پرداختند.

تگ نوفالو، تگي كه اينترنت به آن نياز دارد

ضرورت استفاده از نوفالو، در نتيجه نگاه اسپم وار به مسئله سئو ايجاد شد، اما هيچ شكي نيست كه ما بدون آن نمي توانيم ادامه دهيم.

تگ نوفالو مزاياي زيادي براي دنياي وب داشته است. ديگر هيچ كس به خود زحمت نمي دهد تا به زور لينكي را در يك وبلاگ يا فروم منتشر كند كه نوفالو است. سيستم مديريت محتواي وردپرس به صورت اتوماتيك تگ نوفالو را به لينك هاي تمام كاربران اضافه مي كند و ويكي پديا نيز از همين راهكار براي قسمت منابع خود استفاده مي كند.

با اينكه همچنان اسپم كردن در كامنت وبلاگ ها وجود دارد، اما ايجاد تگ نوفالو در كاهش آن نقش زيادي داشته است. به عنوان يك وبمستر احتمالا تا حالا متوجه شده ايد كه در كدام قسمت ها از لينك ها فالو استفاده كرده و در كداميك نبايست اجازه انتشار لينك فالو داد. لينك هاي نوفالو اساسا در قسمت هاي زير كاربرد دارند:

  • لينك هاي پولي
  • كامنت ها
  • فروم ها
  • هر چيزي كه گوگل از آن به عنوان محتواي غير قابل اعتماد ياد مي كند

بعضي از وبمسترها ممكن است تگ نوفالو را از قسمت كامنت ها بردارند و از آن به عنوان جايزه اي براي كامنت گذاران بهره ببرند. اما اين يك تصميم شخصيست و ما به شخصه آن را تاييد نمي كنيم.

آيا ديگر نبايست لينك هاي نوفالو كسب كرد؟

فقط به اين خاطر كه لينك هاي نوفالو ارزش سئو ندارند، نمي تواند دليلي بر عدم ايجاد آنها باشد. با استفاده از لينك هاي نوفالو مي توان ترافيك ارجاعي كسب كرد.

با استفاده از يك كامنت مناسب و يا يك مطلب خوب در يك انجمن گفتگو، مي توان افراد را به بازديد از سايتتان ترغيب كرد و اين مسئله باعث افزايش ترافيك سايت مي شود. نتيجه اين امر نيز مي تواند موجب افزايش نرخ گردد.

به علاوه موتورهاي جستجو امروزه به پارامترهايي فراتر از پيج رنك و بك لينك ها نگاه مي كنند. سيگنال هاي مثبتي كه از طريق شبكه هاي اجتماعي مانند فيسبوك و توييتر ايجاد مي شود به شدت در حال افزايش است، با اينكه نوفالو هستند. كليد برندسازي در دنياي امروز اينست كه اين گونه فكر نكنيد كه كدام لينك ها در سئو مفيد هستند. به جاي اين نوع تصور اين گونه فكر كنيد كه لينك ها در هر صورت براي كسب و كارتان مفيد هستند و باعث افزايش اعتبار سايتتان مي گردند. به خاطر داشته باشد كه لينك چه فالو باشند و چه نوفالو باعث ايجاد اعتماد مي شوند.

قرار دادن لينك وبسايت در ويكيپيديا نيز ارزش پيگير دارد. با اينكه ويكيپديا در اين زمينه بسيار سختگير است، اما با استفاده از يك محتواي بسيار قوي و قرار دادن لينك آن در قسمت منابع مطلب مي تواند نتايج خوبي براي شما به دنبال داشته باشد.

بعضي از كارشناسان اعلام كرده اند كه در آناليز سايت هاي مختلف در برخي كلمات كليدي مشاهده كرده اند سايت هايي كه در رتبه هاي اول گوگل قرار دارند، داراي لينك ويكي پديا هستند. لينك هاي ويكيپديا با اينكه نوفالو هستند، اما باعث ايجاد ترافيك ارجاعي به سايت مي شوند. چرا كه بسياري از كاربران بعد از خواندن صفحه ويكي پديا به لينك منابع آن مراجعه مي كنند.

چگونه متوجه شويم كه يك لينك، فالو يا نوفالو است؟

چگونه لينك هاي نوفالو را از فالو تشخيص دهيم؟ اگر از مرورگر كروم استفاده مي كنيد به ترتيب به قسمت View>Developer>View Source برويد. از طريق رايت كليك بر روي هر لينك و رفتن به گزينه Inspect Element نيز مي توانيد جزييات هر لينك را مشاهده كنيد. در مرورگر فاير فاكس نيز بر روي صفحه رايت كليك كرده و به View Page Source برويد. در سورس هر صفحه مي توانيد نوفالو بودن يا فالو بودن هر لينك را بررسي نماييد.

براي افراد حرفه اي كه دائما ميخواهند از فالو يا نوفالو بودن لينك ها آگاهي يابند، افزونه هايي هم براي مرورگر كروم و هم براي فايرفاكس وجود دارد كه به صورت اتوماتيك و از طريق رنگ ها، اين دو نوع لينك را از هم تفكيك مي كنند.

اگر از مرورگر فايرفاكس استفاده مي كنيد افزونه Nodofollow و اگر كاربر مرورگر كروم هستيد افزونه NoFollow Simple را نصب كنيد.

چگونه لينك هاي فالو كسب كنيم

تا اينجا جدا از وضعيت لينك ها، درباره اهميت آنها صحبت كرديم. اما شايد شما بخواهيد كه چند لينك فالو نيز براي سايت خود داشته باشيد. بهترين راه كسب لينك هاي فالو روش هاي نرمال است. محتواي كاربر پسند ايجاد كنيد تا آنها به صورت طبيعي به اشتراك گذاشته شوند. روش هاي ديگر مانند پست مهمان مخصوصا در سايت هاي مرتبط مي تواند علاوه بر بهبود سئو سايت، باعث ايجاد ترافيك ارجاعي به سايت شما شود.

لينك فالو يا نوفالو؟ به دنبال كدام يك باشيم؟

براي داشتن يك استراتژي خوب در كسب بك لينك ها همواره بين كسب هر دو نوع لينك نوفالو و فالو تعادل ايجاد كنيد. لينك هاي فالو تاثير زيادي در سئو دارند، اما استفاده از هر دو نوع لينك در بازاريابي آنلاين مهم است.



برچسب: ،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۹:۳۱:۲۸ توسط:سئو موضوع: نظرات (0)

به اشتراک بگذارید :

Donbaler Donbaleh LinkPad Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg Technorati delicious

بك لينك چيست؟ آشنايي كامل با لينك خارجي

بك لينك سايت چيست؟ به زبان ساده، لينكي كه از سايتي به سايت ديگر ساخته شود را بك لينك مي‌گويند. گوگل و ساير موتور‌هاي جستجو، بلك لينك را به‌عنوان «راي مثبت» براي يك صفحه خاص در نظر مي‌گيرند. صفحه‌هايي با بك لينك بيشتر، به‌طور طبيعي آمار جستجو و رتبه بالا‌تري خواهند داشت.

منظور ما از لينك، متن يا تصاويري هستند كه با كليك روي آن‌ها كاربر به صفحه ديگري در اينترنت منتقل مي‌شود. بك‌لينك در سئو بسيار تاثير‌گذار است. ما در اين مقاله به بررسي اهميت بك‌لينك، نحوه ساخت آن و نحوه تعيين ارزش لينك‌هاي خارجي پرداخته‌ايم. اگر مي‌خواهيد سايت خود را به رتبه برتر برسانيد، اين مقاله راهنماي شما خواهد بود.

معرفي انواع بك لينك و تاثير آنها بر سئو

بك لينك انوع مختلفي دارد و به ليك لينك فالو و نوفالو و لينك داخلي و خارجي تقسيم ميشود. در اين بخش ابتدا درميابيم بك لينك چيست سپس تاثير آنها بر سئو را ميشناسيم.

تاثير لينك خارجي در سئو؛ ارتقا رتبه سايت با بك لينك

پس از پاسخ به سوال «بك لينك چيست» و آشنايي با ماهيت آن، نوبت به بررسي تاثير بك لينك در سئو مي‌رسد. در‌واقع لينك‌هاي خارجي به‌طور مستقيم در سئو سايت تاثير مي‌گذارند؛ زيرا هنگامي كه لينكي از يك صفحه در سايت ديگر ايجاد شود، ارزشمندي محتواي آن تاييد شده است. يعني، ربات‌هاي موتور جستجو مي‌فهمند كه صفحه لينك داده شده ارزشمند و كارآمد خواهد بود.

براي توليد يك صفحه ارزشمند در سايت خود، ابتدا بايد نياز كاربر را در نظر بگيريد. سپس با تكنيك‌هاي سئو، صفحه را براي ربات‌هاي گوگل نيز شفاف‌سازي كنيد. براي اينكه محتوايي ارزشمند داشته باشيد، بايد نسبت به قوانين SEO تسلط كافي پيدا كنيد. براي شروع پيشنهاد مي‌شود مقاله سئو چيست را مطالعه كرده و اطلاعات خود را در اين زمينه افزايش دهيد.

از زمان پي‌ريزي الگوريتم گوگل، لينك‌ها از مهم‌ترين فاكتور‌هاي تعيين رتبه در اين موتور جستجو محسوب مي‌شدند. همان‌طور كه گوگل تاييد كرده، با وجود تغييرات متعددي كه در اين الگوريتم ايجاد شد، همچنان اين فاكتور جزو سه اصل تعيين رتبه سايت باقي مانده است.

ساخت بك لينك؛ از اعتبار دامنه تا انتخاب انكر‌تكست

براي اين كه به‌طور كامل به سوال بك لينك چيست پاسخ داده باشيم، بايد نحوه ساخت بك لينك را نيز بررسي كنيم. بسياري از افراد تصور مي‌كنند كه با خريد بك لينك از هر سايتي مي‌توانند سيگنال ارزشمندي را به ربات‌هاي گوگل ارسال كنند. با‌اين وجود، بايد منتظر جريمه گوگل باشيد!

در واقع خريد بك لينك، به دليل آگاه نبودن نسبت به قوانين ساخت بك لينك است. بك لينك‌هايي كه به سايت‌هاي اسپم با اعتبار دامنه پايين ايجاد مي‌شوند، براي سايت شما نيز مشكل ايجاد خواهند كرد.

در هنگام ساخت بك لينك، بايد به كلمه‌اي كه لينك روي آن ايجاد شده، دقت بيشتري شود. اين عبارت اصطلاحاً انكر تكست نام دارد. در ادامه به‌طور كامل مفهوم و اهميت انكر تكست را بررسي خواهيم كرد.

قرار دادن بك لينك در سايت؛ توجه به متن لينك شده يا Anchor Text

انكر تكست يا متن لينك شده به اين معني است كه لينك روي چه عبارتي قرار گرفته است. به‌عنوان مثال در گذشته رايج بود كه در عبارت «براي ورود به سايت اينجا كليك كنيد»، لينك را بر روي كلمه اينجا قرار مي‌دادند. عبارت «اينجا» متن لينك‌شده يا همان Anchor Text محسوب مي‌شد.

ولي اشتباه بزرگ بي‌توجهي به عبارت انكر تكست است. هنگام بررسي گوگل براي بك لينك، ربات‌ها به انكر تكست توجه ويژه‌اي نشان مي‌دهند. عملا ارزش و اعتبار منتقل شده به سايت شما در اين عبارت خواهد بود. اگر سايت شما با عبارت «كتاب» لينك داده شود، جايگاه شما در كلمه كتاب در گوگل بهتر خواهد بود. ولي اگر اين لينك با عبارت «موبايل» ايجاد شده باشد، جايگاه شما در عبارت «موبايل» بهبود خواهد يافت.

با بروزرساني الگوريتم‌هاي گوگل، استفاده غيرطبيعي از يك عبارت به عنوان Anchor Text نيز به‌عنوان راهي براي شناسايي سايت‌هاي اسپم و جريمه آن‌ها تبديل شده است. براي انتخاب انكر تكست، تركيب‌هاي طبيعي مانند زير به‌كار گرفته شود.

  • كلمه يا عبارت هدف براي سئو مانند «طراحي سايت»
  • نام برند شما مانند «وبسيما»
  • تركيبي از نام برند و كلمه هدف مانند «طراحي سايت وبسيما»
  • عبارات عمومي مانند «صفحه» يا «منبع»
  • عبارات طولاني و راهنمايي‌كننده كاربر مانند «براي مطالعه مقاله اينجا كليك كنيد»

اگر توازن لازم ميان اين نوع لينك سازي‌ها براي سايت شما وجود نداشته باشد گوگل مي‌تواند رفتار غير‌طبيعي شما براي كسب بك لينك را شناسايي كند.

انتقال ارزش از طريق بك لينك؛ تفاوت بك لينك فالو و نوفالو

نحوه تشخيص ارزشمندي بك لينك چيست؟ د‌واقع انتقال ارزش بك لينك با توجه به فالو و نوفالو بودن آن تعيين مي‌شود. هر لينك به‌صورت پيش‌فرض Dofollow محسوب مي‌شود؛ مگر آن‌كه در كد HTML آن از ويژگي Nofollow استفاده شده باشد. زماني كه ربات گوگل يك بك لينك نوفالو را مشاهده كند، ارزش و اعتباري به صفحه هدف منتقل نمي‌شود.

گوگل در سال ۱۹۹۰ مفهوم پيج رنك را معرفي كرد. در آن زمان تعداد بك‌لينك‌هاي يك وبسايت تاثير بسيار چشمگيري بر رتبه‌بندي آن در نتايج گوگل داشت. متخصصين سئو و مديران وب‌سايت‌ها با توجه به اين فاكتور و با به‌كار‌گيري تكنيك‌هايي مانند تبادل لينك يا خريد بك لينك، تلاش بر بهبود جايگاه سايت در نتايج گوگل كردند.

با زياد شدن معاملات بك لينك، گوگل الگوريتم‌هاي خود را آپديت كرد و الگوريتم پنگوئن را براي شناسايي و جريمه سايت‌هاي متقلب معرفي كرد. پيشنهاد مي‌شود براي آشنايي بيشتر با انواع دسته‌بندي بك‌لينك، مقاله لينك نوفالو چيست را مطالعه كنيد تا گرفتار جريمه پنگوئن گوگل نشويد.

فاكتور‌هاي مهم براي تعيين ارزش بك لينك توسط گوگل

بك‌لينك‌هايي كه از سايت‌هاي مختلف به سايت شما ايجاد مي‌شود، ارزش و اعتبار يكساني از ديد گوگل نخواهند داشت. گوگل تلاش مي‌كند فاكتورهاي مختلفي را براي تعيين ارزش بك لينك لحاظ كند. مهم‌ترين اين ارزش‌ها به شرح زير است:

1- اعتبار دامنه يا Domain Authority

براي تعيين اعتبار دامنه فاكتورهاي بسياري لحاظ مي‌شود كه برخي از آن‌ها عبارتند از عمر دامنه، نوع دامنه، تعداد بك لينك‌هاي دريافتي، تعداد لينك‌هاي خروجي، فعاليت در شبكه‌هاي اجتماعي و مواردي از اين دست. هر‌چقدر اعتبار دامنه‌اي كه به شما لينك داده است بيشتر باشد؛ ارزش بك لينك و تاثير آن بر جايگاه شما نيز بيشتر مي‌شود.

2- اعتبار صفحه يا Page Authority

اعتبار صفحه شباهت زيادي به اعتبار دامنه دارد. ممكن است دامنه اعتبار سايت بسيار بالا باشد؛ ولي صفحه‌اي كه از آن لينك دريافت كرده‌ايد، اعتبار پاييني در دامنه داشته باشد. ميزان اعتبار صفحه معمولا بر‌اساس لينك‌سازي داخلي سايت و بك لينك‌هاي ايجاد‌شده براي همان صفحه، تعيين مي‌شود.

صفحاتي كه لينك‌سازي داخلي خوبي داشته باشند، معمولا اعتبار بالايي نيز خواهند داشت. به‌عنوان مثال صفحاتي كه در منوي اصلي سايت هستند معمولا معتبرترين صفحات آن دامنه محسوب مي‌شوند.

براي بررسي page authority و domain authority ابزارهاي مختلفي وجود دارند. بهترين اين ابزار‌ها Serpchecker (از سايت mangools.com) و open site explorer (از سايت moz.com) است.

3- تعداد لينك‌هاي خروجي

هر دامنه‌اي كه به شما لينك مي‌دهد، احتمالا به سايت‌هاي ديگري نيز لينك داده است. با افزايش تعداد لينك‌هاي خروجي، اعتبار بين سايت‌هاي مختلف تقسيم شده و در‌نتيجه كاهش مي‌يابد.

معمولا سايت‌هايي كه در زمينه فروش رپورتاژ آگهي يا بك لينك فعاليت مي‌كنند، علاوه‌بر شما به سايت‌هاي بسياري لينك داده‌اند. همين مسئله موجب كاهش ارزش و اعتبار اين نوع لينك‌سازي مي‌شود.

پس همان‌طور كه در‌مورد سوال «بك لينك چيست» كنجكاو بوديد، بايد نسبت به قواعد و نكات خريد رپورتاژ نيز اطلاعات بيشتري كسب كنيد. در‌اين‌صورت، صرف هزينه‌هاي هنگفت براي ساخت بك‌لينك موجب جريمه گوگل نخواهد شد. براي افزايش آگاهي پيشنهاد مي‌شود مقاله رپورتاژ چيست را با دقت مطالعه كنيد.

4- ميزان ارتباط موضوعي سايت شما با سايت لينك‌دهنده

يكي از مواردي كه گوگل توجه ويژه اي به آن دارد و تلاش ميكند تا در فاكتورهاي رتبه‌بندي نتايج جستجو از آن استفاده كند، ارتباط موضوعي ميان صفحات لينك شده است. به‌عنوان مثال يك سايت در زمينه تور‌هاي گردشگري با ايجاد بك لينك در سايت‌هاي دانلود نمي‌تواند ارزش و اعتبار بالايي دريافت كند. ولي اگر اين بك لينك ها از سايت‌هايي با موضوع سفر، گردشگري و خريد بليت باشد، اثرگذاري بهتري در جايگاه شما مي‌گذارد.

5- محل قرارگيري بك لينك

محل قرار‌گيري بك لينك در سايت اهميت بسياري دارد. ممكن است لينك شما در محتواي يك مقاله، سايدبار و يا حتي فوتر قرار گرفته باشد. لينك‌هايي كه در محتواي صفحه هستند ارزش بيشتري در مقايسه با لينك‌هاي موجود در سايدبار و فوتر خواهند داشت.

به طور معمول لينك‌هاي موجود در فوتر يا سايدبار، در همه صفحات آن سايت نمايش داده مي‌شوند، به اين لينك‌ها اصطلاحا Sitewide مي‌گويند. قرار‌گيري بك لينك شما در همه صفحات يك سايت مي‌تواند عاملي براي تشخيص تقلبي بودن لينك، توسط ربات‌هاي گوگل باشد. حتي ممكن است با تكرار زياد اين اتفاق الگوريتم پنگوئن سايت شما را جريمه كند. از‌اين‌رو متخصصين سئو درج رپورتاژ را ارزشمندتر از خريد بك لينك يا تبليغات متني مي‌دانند.

متخصصين سئو هميشه اعتقاد داشتند كه لينك‌سازي نياز به استراتژي دقيق و تخصص دارد. در صفحه آموزش لينكسازي مي‌توانيد همه نكات تخصصي براي ايجاد لينك را مطالعه كنيد.

توليد محتوايي ارزشمند؛ راز دريافت بك لينك طبيعي

در اين مقاله پاسخ كاملي به سوال «بك لينك چيست» داده شد. به‌طور حتم كسب بك لينك و استراتژي صحيح براي لينك‌سازي داخلي مي‌تواند جايگاه شما را در نتايج گوگل بهبود دهد. ولي قبل از شروع بايد تكنيك‌هاي مناسب و استانداردهاي گوگل را به‌خوبي بشناسيد؛ زيرا اشتباه در اين كار مي‌تواند نتايج كاملا معكوس به همراه داشته و موجب جريمه سايت شما توسط گوگل شود.

همان‌قدر كه خريد بك لينك قوي به سئو سايت كمك مي‌كند، اشتباه در انتخاب سايت و ايجاد لينك‌هاي كم ارزش موجب از دست رفتن جايگاه خواهد شد. از اين‌رو، توجه به نكات گفته شده و به‌كار‌گيري تكنيك‌هاي سئو براي توليد محتوايي ارزشمند و دريافت بك لينك طبيعي مي‌تواند راز موفقيت شما باشد.

بسياري از صاحبان كسب‌و‌كار به‌دنبال دريافت بك لينك براي رشد سريع تر هستند؛ اما بك لينك تنها راه رشد در سئو نيست. شما مي‌توانيد با بهنيه‌سازي سايت رشد عالي را در سئو تجربه كنيد.

منبع:وبسيما



برچسب: ،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۹:۳۱:۲۸ توسط:سئو موضوع: نظرات (0)

به اشتراک بگذارید :

Donbaler Donbaleh LinkPad Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg Technorati delicious

موتور جستجو چيست و چگونه كار مي كند؟

مطمئناً امروزه موتور جستجو به بايدهاي زندگي اكثر ماها تبديل شده است و براي استفاده از آن كافي است، مرورگر را باز كرده و عبارت مورد نظر خود را جستجو كنيد. داشتن اطلاعات بيشتر در مورد اينكه موتور جستجو چيست و با جستجوي عبارت مورد نظر، در پشت صحنه چه مي گذرد، به شما كمك مي كند كه صفحات سايت باكيفيت تري در اختيار موتور جستجو قرار دهيد.

موتور جستجو، يك نرم افزار تحت وب است كه براي بازيابي اطلاعات خاص طراحي شده است. نتايجي كه متناسب با جستجوي كاربر ظاهر مي شوند، بسته به نوع موتور جستجو و الگوريتم هاي استفاده شده براي نمره دهي و رتبه بندي مي تواند متفاوت باشد؛ اما هدف كلي اولويت دادن به باكيفيت ترين و مرتبط ترين صفحات است. خزش (Crawl)، شاخص گذاري و رتبه بندي، 3 بخش اصلي از وظايف موتور جستجو هستند.

مطمئناً آشنايي با نحوه كار موتور جستجو باعث خواهد شد، ديد تخصصي تري نسبت به نتايج جستجو داشته باشيد و مخصوصاً اگر در زمينه سئو فعاليت مي كنيد، استراتژي هاي هوشمندانه تر و موثرتري را پياده سازي كرده و از اين طريق به رتبه هاي اول نتايج موتور جستجو برسيد.

موتور جستجو چيست؟

يك تعريف ساده: موتور جستجو، نرم افزاري است كه به مردم كمك مي كند اطلاعات لازم در مورد كلمه يا عبارت كليدي موردنظر خود را به دست بياورند.

اما شما نبايد مرورگر (مثلا گوگل كروم) و موتور جستجو را با هم اشتباه بگيريد. بهتر است بدانيد كه موتورهاي جستجو، وب سرويس هايي هستند كه فقط جهت بازيابي اطلاعات ساخته شده اند و دسترسي به اين اطلاعات از طريق مرورگر انجام مي شود.

بهتر است از بحث اصلي دور نشويم. موتور جستجو به پايگاه داده بزرگي از منابع اينترنتي مثل صفحات وب، گروه هاي خبري، برنامه ها، تصاوير و … اشاره دارد كه دسترسي به اطلاعات در وب جهاني (WWW) را ممكن مي سازد.

يك search engine با اسكن مداوم اينترنت و ايندكس كردن هر صفحه، نتايج مرتبط با كلمه كليدي را در اختيار كاربر قرار مي دهد. در اوايل دوره استفاده از موتور جستجو، نتايج صفحات جستجو يا SERP ها بر اساس محتوا مرتب مي شدند اما بعدها به خاطر استفاده از استراتژي ها سئو جهت بهينه سازي وبسايت ها، الگوريتم ها پيچيده تر شدند و طوري شد كه امروزه، نتايج جستجو بر اساس صدها متغير انتخاب و رتبه بندي مي شوند.

البته هر موتور جستجو از الگوريتم هاي اختصاصي خود استفاده مي كند كه براي مرتب سازي نتايج، بسياري از فاكتورهاي پيچيده مثل ارتباط، دسترسي، قابليت استفاده، سرعت صفحه، كيفيت محتوا و هدف كاربر را درنظر مي گيرد.

بهتر است توجه داشته باشيد كه:

پياده سازي استراتژي هاي سئو و ارائه محتواي عالي زماني مي تواند توجه و رضايت كاربران را جلب كند و شما را به نتايج دلخواهتان برساند كه محتواي صفحه با سرعت بالايي براي آنها نمايش داده شود. پس بهتر است با استفاده از سرور مجازي پرسرعت و قوي به استقبال كاربري برويد كه براي دستيابي به اطلاعات، محصول يا سرويس موردنظر خود لحظه شماري مي كند.

* اگر قصد خريد سرور مجازي داريد و در اين زمينه دچار سردرگمي شده ايد، به صفحه خريد سرور مجازي شركت آسام سرور مراجعه كنيد و با توجه به ويژگي هاي هر كدام از پلن ها، سرور مجازي ايده آل خود را انتخاب كنيد و با اين كار، يك قدم مهمي در مسير موفقيت خود برداريد.

موتورهاي جستجو چگونه كار مي كنند؟

با اينكه موتورهاي جستجو از الگوريتم هاي مختلفي براي ارائه نتايج جستجو استفاده مي كنند، اما وظايف آنها به سه بخش اصلي قابل تقسيم است.

مرحله ۱) استخراج اطلاعات (خزش)

مرحله ۲) سازماندهي اطلاعات (ايندكس)

مرحله ۳) ارزيابي براي ارائه به كاربر (رتبه بندي)

خزش (Crawling)

موتورهاي جستجو از web crawler ها يا خزنده هاي وب براي دستيابي به اطلاعات عمومي موجود در اينترنت استفاده مي كند. به همين دليل است كه اين عمل به عنوان خزيدن شناخته مي شود. البته، گاهي اوقات به ربات هاي خزنده وب، عنكبوت جستجو نيز گفته مي شد. اساس كار خزنده ها به اين صورت است كه ابتدا وب سرورهاي ميزبان وبسايت ها را پيدا مي كنند و سپس به بررسي آنها مي پردازند.

بعد از اين مرحله، نوبت به بررسي تعداد و ماهيت صفحات (مثلاً تصوير، متن، ويديو و …) وبسايت ها مي رسد. خزنده ها هر پيوند (داخلي و خارجي) موجود در وبسايت را دنبال مي كنند و از آنها براي كشف صفحات بيشتر استفاده مي كنند.

هر بار كه خزنده از طريق لينك هاي موجود در صفحات كشف شده، يك صفحه جديد را پيدا مي كند، جهت پردازش و اسكن بيشتر، محتواي آن را به مرحله ايندكس مي فرستد و خودش به كشف صفحات جديد ادامه مي دهد.

ايندكس يا شاخص گذاري (Indexing)

در بخش ايندكس، اطلاعات كشف شده توسط خزنده ها اعتبار سنجي، سازماندهي، مرتب و ذخيره مي شوند تا بعدا توسط الگوريتم هاي موردنظر پردازش شوند و در اختيار كاربر قرار بگيرند. البته، به اين نكته نيز توجه داشته باشيد كه فقط اطلاعاتي ذخيره مي شوند كه براي ارزيابي توسط الگوريتم ها ضروري هستند و در بخش رتبه بندي نقش دارند. (نه همه اطلاعات)

در واقع، ايندكس، پايگاه داده موتور جستجو است كه كتابخانه بزرگي از وبسايت ها را شامل مي شود. وبسايت شما براي قرار گرفتن در بين نتايج جستجو، حتما بايد ايندكس شود و در اين پايگاه داده قرار بگيرد. فراموش نكنيد كه خزش و ايندكس، فرآيندهاي پيوسته اي هستند كه براي بروزرساني پايگاه داده، به طور مداوم انجام مي شوند.

نكته: اگر مي خواهيد تمام صفحات ايندكس شده خود را پيدا كنيد، مي توانيد از گوگل سرچ كنسول استفاده كنيد يا با جستجوي “site:domain.com” (مثلاً site:asamserver.com) اين صفحات را بررسي كنيد.

جديد بودن سايت، نبود لينك خارجي، ساختار نامناسب سايت و noindex بودن صفحات سايت از مهم ترين دلايل عدم نمايش صفحات سايت در نتايج جستجو است.

رتبه بندي

هنگامي كه در بخش جستجوي مرورگر موردنظر، پرس و جو تايپ مي شود، اين پرس و جو وارد موتور جستجو مي شود و بعد از آن، پايگاه داده يا همان ايندكس مورد بررسي قرار مي گيرد. سپس اطلاعات مرتبط با پرس و جو توسط مجموعه اي از الگوريتم ها پردازش و مرتب مي شود.

در اين مرحله، بهترين و مرتبط ترين نتايج شناسايي مي شوند و به عنوان SERP ها يا صفحات نتايج جستجو به كاربر ارائه مي شوند.

هر موتور جستجو از ده ها سيگنال رتبه بندي استفاده مي كند و بيشتر آنها به عنوان راز نگهداري مي شود و دليل هم اين است كه الگوريتم ها توسط برخي از سئو كارها مورد سوء استفاده قرار نگيرند. الگوريتم هاي استفاده شده در موتورهاي جستجو، متفاوت هستند و همين باعث مي شود كه هر كدام نتايج متفاوتي را ارائه دهند.

با گذشت زمان، اين الگوريتم ها را پيچيده تر شده اند چون تيم هاي توسعه دهنده موتورهاي جستجو در تلاش هستند كه پاسخ هاي مرتبط تر و دقيق تري را به كاربران ارائه دهند و رضايت آنها را به طور كامل جلب كنند.

الگوريتم موتور جستجو چيست؟

الگوريتم موتور جستجو، فرمول منحصر به فردي است كه موتورهاي جستجو براي بازيابي اطلاعات خاص از داده ها و تعيين ارزش و اهميت يك صفحه و محتواي آن استفاده مي كنند. رتبه بندي صفحات جستجوي مربوط به هر موتور جستجو بر اساس الگوريتم هاي به كار رفته در آن، انجام مي شود.

اين الگوريتم ها تمام صفحات ايندكس شده را ارزيابي مي كنند و صفحاتي كه شايسته قرار گرفتن در نتايج جستجو براي پرس و جوي موردنظر هستند را انتخاب مي كنند.

به عنوان مثال، الگوريتم هاي گوگل (مثل الگوريتم رقص، پاندا، پنگوئن و …) براي ارزيابي و رتبه بندي صفحات از ده ها فاكتور مختلف استفاده مي كنند كه از مهم ترين آنها مي توان به موارد زير اشاره كرد:

مفهوم پرس و جو درك منظور كاربر و هدف جستجو به كمك كلمات به كار رفته در پرس و جو

ارتباط محتواي صفحه با عبارت كليدي – درك اينكه آيا صفحه موردنظر به درخواست كاربر پاسخ مي دهد يا نه

كيفيت محتوا – تعيين ميزان كيفيت اطلاعاتي كه صفحه ارائه مي دهد. تعداد و كيفيت بك لينك ها نيز از عوامل تاثير گذار هستند.

ميزان كاربردي بودن صفحه – كيفيت صفحه از لحاظ نكات فني مثل طراحي ريسپانسيو، سرعت صفحه، امنيت و …

الگوريتم هاي موتورهاي جستجو چه تاثيراتي روي بهينه سازي موتور جستجو (SEO) مي گذارند؟

بهينه سازي موتور جستجو، بخش مهمي از استراتژي هاي بازاريابي آنلاين است چون در صورتي كه به درستي انجام شود، مي تواند ترافيك بيشتري را به سمت صفحات وبسايت شما هدايت كند.

در واقع به مجموعه تمام اقدامات و تكنيك هايي كه صاحبان وبسايت براي بهبود رتبه صفحات خود در نتايج جستجو انجام مي دهند، بهينه سازي موتور جستجو (SEO) گفته مي شود.

اگر بخواهيم توصيف ساده اي از سئو داشته باشيم، مي توانيم بگوييم كه همه استراتژي هاي سئو، حول ۳ محور مهم مي چرخند:

  • بهينه سازي فني سايت
  • ارائه محتواي عالي
  • بك لينك هاي باكيفيت
  • اكنون كه با مفهوم و كاربرد سئو آشنا شديم، نوبت به بررسي تاثيرات الگوريتم هاي موتور جستجو روي سئو مي رسد:

    ارتباط

    موتورهاي جستجو براي بررسي ميزان ارتباط پرس و جو با محتواي صفحه به جستجوي تعداد تكرار و چگالي كلمات كليدي در آن محتوا مي پردازند. استفاده از كلمات كليدي در عنوان، چند جمله اول محتوا و تيترها باعث مي شود كه آن صفحه رتبه بهتري نسبت به ساير سايت هاي داشته باشد. استفاده بيش از حد از كلمات كليدي نيز يك سيگنال منفي براي الگوريتم موتور جستجو است و مي تواند به رتبه بندي آن صفحه لطمه بزند.

    فاكتورهاي موتورهاي جستجو

    هر يك از موتورهاي جستجو، الگوريتم ها و مجموعه قوانين مختلفي را براي نحوه ارزيابي و پردازش صفحات استفاده مي كنند و همين باعث مي شود كه نتايج مربوط به موتورهاي جستجو متفاوت باشد. قوانين پنالتي شدن سايت به خاطر Keyword stuffing (تكرار بيش از حد كلمه كليدي در محتوا) و تعداد سايت هاي ايندكس شده از فاكتورهاي تعيين صفحات نتايج جستجو است.

    سئوي خارجي (Off-Page)

    فاكتورهاي سئوي خارجي (مثل، هايپرلينك و نرخ كليك) به الگوريتم موتورهاي جستجو كمك مي كند كه رتبه يك صفحه را تعيين كنند. اندازه گيري نرخ كليك باعث مي شود كه موتور جستجو اطلاعات بيشتري در مورد تعداد بازديد، مدت زمان حضور كاربر در صفحه و كلماتي كه كاربران جستجو مي كنند، به دست بياورد. ضعيف بودن اين فاكتورها مي توانند ترافيك سايت و رتبه بندي سئو را كاهش دهند.

    اگر درك بهتري از نحوه كار الگوريتم هاي جستجو و نقش آنها در سئو داشته باشيد، دستيابي به نتايج دلخواه خود در موتور جستجو كار راحت تري خواهد بود.

    كلام آخر

    موتورهاي جستجو نقش اصلي ارائه اطلاعات مرتبط با پرس و جوي كاربر را دارند. در واقع، در پشت پرده مرورگر اينترنتي در طي ۳ مرحله اصلي خزش، ايندكس و رتبه بندي، كارهايي پيچيده و حساسي انجام مي شود تا كاربر را به نتايج دلخواهش برساند. آشنايي بيشتر با نحوه كار موتور جستجو به متخصصان سئو كمك مي كند كه استراتژي هاي بهتر و موثرتري را در نظر بگيرند و از اين طريق به رتبه هاي برتر برسند.

    از اينكه تا انتهاي مقاله با ما همراه بوديد، از شما متشكريم. اميدواريم كه مطالعه اين مقاله براي شما مفيد واقع شده باشد. در صورت داشتن هرگونه سوال، درخواست و نياز به راهنمايي، مي توانيد با ثبت نظر خود، با ما وارد ارتباط شويد تا هر چه زودتر به شما پاسخ دهيم.



    برچسب: ،
    ادامه مطلب
    بازدید:
    + نوشته شده: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۹:۳۱:۲۷ توسط:سئو موضوع: نظرات (0)

    به اشتراک بگذارید :

    Donbaler Donbaleh LinkPad Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg Technorati delicious

    انكرتكست چيست و چه اهميتي در سئو دارد؟

    اگر تا به حال براي سئو و بهينه‌سازي سايت خود تحقيق كرده باشيد، مطمئناً عبارات و اصطلاحات بسياري به گوشتان خورده است. يكي از اصطلاحات سئويي كه كمتر وب‌سايتي به آن پرداخته است، اصطلاح انكرتكست (به انگليسي Anchor Text) است.

    بيشتر سايت‌هاي فارسي زبان در مطالب آموزش سئوي خود از انكرتكست به عنوان فاكتوري مهم در رتبه‌بندي ياد كرده‌اند و به كاربران تذكر داده‌اند كه حتماً بايد به آن توجه كنند، اما تنها تعداد كمي از اين سايت‌ها، مقاله‌اي به نسبت كامل درباره انكرتكست و بهينه‌سازي آن منتشر كرده‌اند.

    به همين دليل تصميم گرفتم با انتشار اين مطلب، براي هميشه از شرِ سوالات انكرتكست چيست و چه اهميتي در سئو دارد، خلاصتان كنم. خب، ديگر بياييد با هم ببينيم كه انكرتكست چيست...

    انكرتكست چيست؟

    كلمات و كاراكترهاي موجود در يك متن كه به سايت يا متني ديگر لينك مي‌شوند را انكر‌تكست مي‌گويند. انكرتكست در واقع همان قسمتي از يك لينك است كه كاربر آن را مشاهده مي‌كند و قادر است بر روي آن كليك كند.

    اگر مقدمۀ همين مقاله را بار ديگر مشاهده كنيد، كلمه سئو با رنگ آبي مشخص شده است. در اينجا كلمه سئو، انكرتكست يا متن لينكِ ما محسوب مي‌شود. در بيشتر سايت‌ها نيز لينك‌ها و متن‌شان با رنگ آبي مشخص مي‌شوند.

    براي مثال جمله زير را مشاهده كنيد:

    تبليغات در گوگل، راهكار مناسبي براي افزايش نرخ تبديل است، اما من به شخصه سئو و بهينه سازي سايت را ترجيح مي‌دهم.

    در جملۀ بالا، دو انكرتكست مختلف براي دو URL مختلف وجود دارد. عبارت تبليغات گوگل به آدرس اينترنتي https://www.novin.com/adwords متصل شده و عبارت سئو و بهينه‌سازي سايت به آدرس https://www.novin.com/seo لينك شده است.

    برخي افراد Anchor Text را با نام هاي متنِ لينك يا عنوانِ لينك نيز مي‌شناسند. كلمات موجود در متن يك لينك به موتورهاي جستجو كمك مي‌كنند تا موضوع فعاليت يك سايت را بهتر بشناسد.

    از طريق همين متنِ لينك هاست كه موتورهاي جستجويِ گوگل، ياهو و بينگ تصميم مي‌گيرند كه يك سايت را در نتايج جستجو نشان دهند.

    در مثال بالا، لينك‌هاي موجود در متن به موتورهاي جستجو مي‌گويند زماني كه كاربران عبارت تبليغات در گوگل را جستجو مي‌كنند؛ وب‌سايت نوين، آدرسِ https://www.novin.com/adwords را بهترين صفحه براي جستجوي آن عبارت مي‌داند. اين اتفاق دقيقاً براي Anchor Text سئو و بهينه‌سازي سايت نيز تكرار مي‌شود.

    اما نكتۀ جالب اينجاست: اگر وب‌سايت‌هاي بسياري با انكرتكستي واحد (يا مشابه) به يك صفحه از سايتي ديگر لينك دهند، آن صفحه به مرور به عنوان معتبرترين سايت براي آن كلمه كليدي شناخته مي‌شود. حتي اگر آن كلمه در محتواي آن صفحه وجود نداشته باشد!

    انكرتكست در لينك

    همانطور كه مي‌دانيد لينك‌ها از طريق مجموعه‌اي از كدهاي HTML بوجود مي‌آيند. هنگام تجزيه و تحليل اين كدها متوجه خواهيد شد كه بخشي از لينك به انكرتكست نسبت داده شده است.

    تصوير زير آناتومي يك لينك را به تصوير مي‌كشد:

    در مثال بالا، عبارت ديجيتال ماركتينگ و تبليغات اينترنتي به عنوان Anchor Text شناخته مي‌شود.

    انواع انكرتكست را بشناسيد

    خب، اينجا همان نقطه‌اي است كه شما با مفهوم سئو سر و كار داريد. انكرتكست‌هاي مختلف، ارزش يكسان ندارند. در گذشته كه بهينه‌سازي سايت به پيچيدگي امروز نبود، متخصصان سئو، آدرس سايت مورد نظر را با كلمه كليدي هدفشان لينك مي‌كردند و حتي براي آن كلمه كليدي رتبه مي‌گرفتند!

    اما امروزه با پيچيده شدن قوانين سئو، استفاده بيش از حد از يك متن در لينك‌هاي مختلف مي‌تواند باعث جريمه شدن وب‌سايت شما شود.

    بنابراين شما بايد از متن لينك‌هاي مختلف براي صفحات سايت خود استفاده كنيد. براي آنكه بتوانيد لينك‌هاي خود را به بهترين شكل بهينه‌سازي كنيد، در ابتدا بايد با انواع انكرتكست‌هاي موجود آشنا باشيد.

    استفاده از Anchor Text متنوع به موتورهاي جستجو كمك مي‌كند تا موضوع سايت‌تان را بهتر درك كنند. در نتيجه، سايت شما در نتايج جستجو رتبه بهتري دريافت مي‌كند. در ادامه با انواع انكرتكست آشنا خواهيد شد:

    انكرتكست عمومي يا Generic Anchors

    آيا با لينك‌هايي با عنوان "اينجا را كليك كنيد" يا " اينجا برويد" آشنا هستيد؟ اين قبيل متن لينك‌ها با عنوان انكرتكست عمومي شناخته مي‌شوند. در گذشته استفاده از اين انكرتكست رايج بود، اما طي چند سال اخير با تغيير قوانين الگوريتم گوگل، استفاده از اين لينك‌ها مي‌تواند به سئوي سايت شما آسيب بزند.

    برخي انكرتكست‌هاي عمومي عبارتند از:

    • اينجا را كليك كنيد
    • اطلاعات بيشتر
    • ادامه مطلب
    • بيشتر بخوانيد
    • اينجا
    • اين وب سايت
    • اين لينكو چك كن
    • درباره نويسنده
    • و ...

    پيشنهاد من به شما اين است كه تا حد امكان از اين عناوين در لينك‌هاي خود استفاده نكنيد.

    انكرتكست نام تجاري يا Branded Anchors

    هر لينكي كه از نام تجاري در متنِ خود استفاده كند، انكرتكست نام تجاري يا برند ناميده مي‌شود. استفاده از اين نوع انكرتكست خطري براي سئو ندارد، مگر اينكه نام تجاري‌تان با كلمه كليدي هدفتان يكسان باشد.

    سايت‌هاي Best Buy و Moz در حال حاضر بيشترين استفاده از اين لينك‌ها را دارند. تصاوير زير نشان دهنده آمار مرتبط با اين نوع Anchor Text براي دو سايت ذكر شده است:

    همانطور كه مشاهده مي‌كنيد سايت MOZ از نام تجاري خود در انكرتكست لينك‌ها استفاده مي‌كند.

    سايت Best Buy نيز از نام برند خود در متن لينك‌ها استفاده مي‌كند.

    انكرتكست عريان يا Naked Link Anchors

    اين نوع انكرتكست كه با عنوان URL Anchor Text نيز شناخته مي‌شود، كلمه كليدي خاصي در متنش ندارد و تنها از URL سايت به عنوان متن لينك استفاده مي‌كند. براي مثال، در لينك https://www.novin.com/content-strategy از اين نوع انكرتكست استفاده شده است.

    انكرتكست كلمه كليدي + نام تجاري يا Brand + keyword Anchor

    استفاده از كلمه كليدي و نام تجاري در متن لينك يكي ديگر از روش‌هاي خوب و كم‌خطر براي ساخت لينك‌هاي خوب است. اين نوع انكر تكست معمولاً شامل نام برند شما به همراه كلمه كليدي هدف‌تان است.

    براي مثال عبارت تبليغات اينترنتي نوين، انكر‌تكست بسيار خوبي است كه شامل نام برند نوين و كلمه كليدي مرتبط با سايت است.

    انكرتكست تصوير يا Image Anchors

    براي آنكه روند لينك بيلدينگ شما از نظر گوگل طبيعي باشد، بهتر است هر از گاهي در تصاوير سايت‌تان، لينك قرار دهيد. در چنين شرايطي، Alt Tag تصوير به عنوان انكر تكست شناسايي مي‌شود.

    بنابراين اگر تصوير سايت شما تگ Alt نداشته باشد، هيچ متني براي لينكش شناسايي نمي‌شود. به مثال زير توجه كنيد:

    انكرتكست هم معني يا LSI Anchors

    LSI مخفف عبارت Latent Semantic Indexing است. به صورت تحت لفظي اين عبارت فهرست‌سازي معنايي نهفته معني مي‌شود.

    در اين نوع انكر تكست به جاي استفاده از كلمه كليدي هدف‌تان، از عبارات هم معني يا مشتقات آن استفاده مي‌كنيد. براي مثال اگر كلمه كليدي "گل فروشي" را هدف قرار داده‌ايد، متن لينك LSI آن مي‌تواند عباراتي مانند "گل فروشي آنلاين"، "فروش اينترنتي گل و گياه" يا "گل تزئيتي آنلاين" باشد.

    مزيت لينك LSI اين است كه به كوئري جستجوي كاربران بسيار شبيه است. اگر عبارت گل فروشي را در گوگل جستجو كنيد، جستجوهاي مرتبط با آن را در انتهاي صفحه مشاهده خواهيد كرد:

    انكرتكست Partial Match

    حضور نسبي (يا جزئي) كلمه كليدي در انكرتكست با عنوان Partial Match شناخته مي‌شود. براي مثال عبارت راهنماي لينك بيلدينگ پيشرفته، يك انكرتكست Partial Match است.

    انكرتكست طولاني يا Long Tail Anchors

    تنها تفاوت انكرتكست طولاني (يا دم دراز) با Partial Match، طولاني بودن آن است. براي مثال لينك‌هاي گوگل 200 فاكتور را براي رتبه‌بندي سايت لحاظ مي‌كند و گوگل ادوردز سرويس تبليغاتي گوگل است، انكرتكست طولاني دارند.

    انكرتكست Exact Match

    شايد بتوان گفت Exact Match مهم‌ترين انكرتكست موجود است. در Exact Match، شما فقط از كلمه كليدي هدف‌تان را در متن لينك استفاده مي‌كنيد. درست است كه متن لينك Exact Match تاثير زيادي بر ارتقا رتبه سايت شما دارد، اما استفاده بيش از حد از اين نوع لينك مي‌تواند باعث جريمه شدن سايت‌تان شود.

    براي مثال اگر كلمه كليدي يكي از صفحاتِ سايت‌تان لينك بيلدينگ است، متن لينك‌هايي كه براي آن صفحه مي‌سازيد، همان كلمه كليدي لينك بيلدينگ خواهد بود.

    نتيجه‌گيري

    موتورهاي جستجوگر روز به روز هوشمندتر مي شوند. بنابراين بيش از گذشته نسبت به عوامل جزئيِ رتبه‌بندي سايت اهميت مي‌دهند. يكي از اين فاكتورهاي مهم در رتبه‌بندي، مرتبط بودن موضوع لينك‌هاست.

    موتورهاي جستجو به دو طريق مي‌توانند موضوع يك صفحه را تشخيص دهند: محتواي موجود در صفحه و انكرتكست لينك‌هايي كه براي آن صفحه ساخته‌ايد. اگر موتورهاي جستجو نتوانند از طريق اين دو فاكتور، موضوعِ محتواي شما را تشخيص دهند؛ قرار گرفتن سايت شما در رتبه بالاي نتايج‌شان دشوار خواهد شد. مي‌خواهيد بدانيد موتورهاي جستجو چگونه كار مي‌كنند؟

    بنابراين بهتر است محتواي سايت شما با متن لينك‌هايتان همخواني داشته باشد. اين همخواني علاوه بر بهبود رتبه شما در نتايج جستجو، تجربه كاربري خوبي را هم به بازديدكنندگان مي‌دهد زيرا وقتي بازديدكننده بر روي لينكي با عنوان 10 روش براي رفع سردرد كليك مي‌كند با ورود به صفحه، توقع دارد كه 10 روش براي برطرف كردن سردرد مطالعه كند. اگر كاربر محتواي وعده داده شده در متن لينك را پيدا نكند، مطمئن باشيد در كسري از ثانيه وب‌سايت‌تان را ترك مي‌كند.

    سعي كنيد از انكرتكست‌هاي متنوع در فرآيند لينك بيلدينگ خود استفاده كنيد. وجود لينك‌هاي متنوع سبب مي‌شود گوگل ساختارِ لينك‌هاي سايت‌تان را طبيعي بداند و به سايت‌تان بيشتر اهميت دهد. در مقاله بعدي روش‌هاي بهينه‌سازي انكرتكست لينك‌ها و نحوه توزيع‌شان را برايتان توضيح خواهم داد.

    خوشحال مي‌شوم كه نظرات و پيشنهادات شما را درباره اين مقاله بدانم. همچنين، اگر در زمينه آموزش سئو سوالي داريد از طريق ديدگاه‌ها با ما در تماس باشيد. من و همكارانم سعي مي‌كنيم به ساده‌ترين شكل ممكن به سوالات شما پاسخ دهيم.

    منبع: نوين



    برچسب: ،
    ادامه مطلب
    بازدید:
    + نوشته شده: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۹:۳۱:۲۶ توسط:سئو موضوع: نظرات (0)

    به اشتراک بگذارید :

    Donbaler Donbaleh LinkPad Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg Technorati delicious

    قانون سه كليك در طراحي سايت چيست؟

    قانون 3 كليك براي طراحي وب سايت

    برخي از وبمسترها از قانون 3 كليك براي طراحي وب استفاده مي كننند. زلدمن در اين رابطه به يك قانون اشاره مي‌كند: "از قرار دادن اطلاعات مهم در سايتتان كه بيش از سه كليك تا صفحه ورودي فاصله دارند، خودداري كنيد". افراد زيادي تاكنون درباره قانون 3 كليك نوشته‌اند. مثلاً جفري زلدمن كه يكي از افراد تاثيرگذار در حوزه طراحي وب است در كتاب مشهور خود به نام "Taking Your Talent to the Web"، به موضوع قانون سه كليك پرداخته است. از نظر او:" قانون سه كليك بر مبناي شيوه استفاده كاربران از وب بوده و به وبمسترها كمك مي‌كند تا ساختارهاي شهودي، منطقي و سلسله مراتبي مناسبي درسايت خود ايجاد كنند."

    قانون سه كليك در ظاهر معقول است، چون در صورتي كه كاربران نتوانند ظرف سه كليك به محتواي مورد نظر خود دست يابند، آزرده خاطر شده و احتمالاً سايت را ترك خواهند كرد. با اين حال تاكنون پژوهشگران مطالعات زيادي درباره درست بودن اين قانون انجام داده‌اند و اطلاعات زيادي نيز در اين رابطه به دست آمده است كه اساساً نادرستي اين قانون را تأييد كرده‌اند. چون در حقيقت هميشه اين طور نيست كه كاربر پس از اين كه بيش از 3 بار كليك كرد و به محتواي مورد نظر دست نيافت، صفحه را ترك كند. در حقيقت اين قانون، بر اساس اصل سادگي (KISS)، توجه به قابليت دسترسي و كاربردي بودن سايت را در طراحي آن ضروري مي‌داند. قانون سه كليك حداقل اين اطمينان را ايجاد مي‌كند كه كاربر قبل از اين كه نسبت به ماندن در سايت دچار ترديد شود، به بخش‌هاي مهم آن دسترسي پيدا كرده است. جان مولر در سال 2014 در اين باره گفته است: " گوگل پيج رنك وب سايت شما را به صفحه اول يا هوم پيج منتقل مي‌كند". همچنين بسته به ساختار وب سايت، اگر محتوا به صفحه اول نزديك‌تر باشد، گوگل احتمالاً سريع‌تر مي‌تواند در آن بخزد، چون تصور مي‌كند كه مرتبط‌تر است. با اين حال تصور نكنيد كه فاصله كليه محتواي سايت شما با صفحه اصلي بايد سه كليك باشد.

    • نكته اول: لازم نيست كه صفحات سه كليك از صفحه فرود فاصله داشته باشند، با اين حال، توصيه مي‌كنيم هنگام طراحي ناوبري سايت خود، قانون سه كليك را هم در نظر بگيريد. چون هر چه سايت ساده‌تر باشد، نتيجه بهتري در زمينه سئو و بهينه سازي سايت خواهيد گرفت.
    • نكته دوم: لينك دادن به صفحات مهم اغلب مفيد است، اما اگر يك صفحه در ساختار داخلي خود به صفحات متعددي لينك داده شده باشد الزاماً باعث ارتقا رتبه صفحه نمي‌شود، حتي اگر پيج رنك گوگل هم در آن گنجانده شده باشد. در سال 2018، الگوريتم‌هايي كه براي بررسي ارتباط محتواي صفحات، بررسي كيفيت صفحه و سايت استفاده مي‌شوند همگي يك هدف را دنبال مي‌كنند و آن قرار دادن صفحات منحصر به فرد و مناسب در بالاي صفحه نتايج جست و جوي گوگل است، به همين خاطر وب مسترها بايد تلاش كنند تا ارزش محتوايي لينك‌هاي داخلي خود را در سايت‌هاي كوچك به حداكثر برسانند و صرفاً به دنبال محبوب ساختن لينك صفحه خود نباشند.
    مزاياي استفاده از سيستم ناوبري و صفحه آرايي سازگار و منسجم

    يكي از عناصر كليدي كه به افزايش قابليت دسترسي يك وب سايت كمك مي‌كند، استفاده از يك سيستم ناوبري شفاف و منسجم و در كنار آن يك چيدمان قابل استفاده و درست براي صفحات وب است. براي اين منظور لازم نيست كه وب سايت خود را مجدداً از ابتدا طراحي كنيد. از همين امروز به دنبال ايجاد يك سيستم ناوبري و چيدمان ساده، شفاف و منسجم براي سايت خود باشيد. به اين ترتيب، كاربران به سرعت به اطلاعات مهم مورد نظر خود دست مي‌يابند. همچنين اگر كاربر براي اولين بار از سايت شما بازديد كرده باشد، در اين محيط جديد احساس راحتي خواهد كرد. توجه داشته باشيد كه بازديدكنندگان سايت هميشه در صفحه اصلي توقف نمي‌كنند، به عبارت ديگر، هر صفحه از سايت شما به طور بالقوه حكم يك صفحه فرود را دارد.


    شرايطي را در سايت خود ايجاد كنيد كه كاربر به محض ورود به هر صفحه‌اي، با گزينه‌هاي ساده‌اي بتواند به صفحات مهمي كه مد نظر دارد برود. به زبان ساده، دستوراتي كه در صفحات استفاده شده است بايد كاربر را به بازديد از صفحات سايت ترغيب كند. همچنين به خاطر داشته باشيد كه بالا بودن تعداد صفحات در سايت به اين معنا نيست كه به مگا منو نياز داريد. به عبارت ديگر لازم نيست بازديدكنندگان سايت حتماً از صفحه ورودي‌شان به تمام صفحات بروند. همچنين وجود منوي آبشاري بزرگ هم لازم نيست. بهتر است وقت خود و سرمايه خود را صرف ايجاد يك منوي ناوبري ساده و يك ساختار منسجم براي سايت خود كنيد. استفاده از چيدمان يا لي اوت متعارف ( يعني 2 يا 3 ستون به همراه هدر يا سرصفحه و فوتر)ِ، يكي از بهترين اشكال طراحي وب سايت به ويژه سايت‌هاي اطلاعاتي است. از CSS براي همه عناصر سبك به ويژه چيدمان (لي اوت) و ناوبري استفاده كنيد. بر اساس دستورالعمل وب سايت‌هاي دولتي بريتانيا كه در كتاب مصور تيم‌هاي مديريت وب آورده شده است" نحوه ارائه مطالب، محتوا و ناوبري بايد در كل سايت هماهنگ باشد". گوگل به موضوع انطباق و هماهنگي نيز اشاره كرده است ( مثلاً حتي صفحه خطاي 404 صفحه هم بايد منطبق با چيدمان طبيعي صفحه شما باشد). البته يكي از مواردي كه رعايت هماهنگي و انطباق طرح وب سايت توصيه نمي‌شود، زماني است كه بايد با استفاده از انكر تكست ميان صفحات لينك داخلي ايجاد كنيد. مثلاً وقتي سايت كوچك است، بهتر است هركدام از صفحات را با يكانكرتكست به هم لينك دهيد و كليه سيگنال‌ها را بر روي يك عبارت كليدي يكسان متمركز كنيد يا با روش‌هاي مختلف به يك صفحه لينك داخلي بدهيد و به اين ترتيب ارزش مفهومي آن‌ها را افزايش دهيد. به طور خلاصه، براي بهينه كردن وب سايت با استفاده از لينك‌هاي داخلي به جاي اين كه به يك صفحه يك لينك داخلي بدهيد، مي‌توانيد در 5 صفحه از 5 لينك مختلف استفاده كنيد به طوري كه هر كدام انكرتكست هاي منحصر به فردي داشته باشند و هر كدام از اين انكرتكست ها به يك صفحه ارجاع داده شوند. در اين صورت بايد 5 مورد زير را در نظر داشته باشيد:

    • نحوه استفاده از لينك‌هاي داخلي براي سئو
    • نحوه ايجاد لينك‌هاي داخلي
    • نحوه مديريت لينك‌هاي داخلي
    • نحوه بهينه كردن لينك‌هاي داخلي
    • نحوه سئو كردن لينك‌هاي داخلي و سئو داخلي

    به نظر مي‌رسد كه با اين روش، ارزش مفهومي بيشتري به يك صفحه افزوده مي‌شود. آرون وال (2009) در اين باره گفته است : " در استراتژي سئو درون صفحه‌اي، وجود هر بخش تكراري در واقع نوعي تلف كردن فرصت است. بدتر از آن اين كه اگر سخت به دنبال تراز كردن عنوان صفحه با تيتر صفحه و انكر تكست لينك‌هاي داخلي و خارجي سايت باشيد، احتمال اين كه صفحه از نتايج جست و جوي گوگل كنار گذاشته شود بيشتر است". تجربه نشان داده است در برخي از سايت‌ها، استفاده از انكرتكست هاي مختلف مزاياي بيشتري دارد. با اين حال در اين رابطه بايد به موضوع اولويت لينك اول حتماً توجه كنيد. نكته: ناوبري داخلي بايد هماهنگ و شفاف باشد.



    برچسب: ،
    ادامه مطلب
    بازدید:
    + نوشته شده: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۹:۳۱:۲۵ توسط:سئو موضوع: نظرات (0)

    به اشتراک بگذارید :

    Donbaler Donbaleh LinkPad Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg Technorati delicious