وبلاگ رایگان دانلود فیلم و سریال رایگان ساخت وبلاگ رایگان
حذف در پنل کاربری [X]
سئو سايت كسب و كار

سئو سايت كسب و كار

آموزش سئو سايت، آموزش seo، ديجيتال ماركتينگ

توليد محتواي متني و نكات آن

امروزه از توليد محتواي متني به عنوان يكي از كليدي ترين و ضروري ترين بخش هاي بازاريابي محتوا ياد مي شود. درواقع محتواي متني يكي از مهمترين بخشهاي اين بازاريابي است كه مخاطب با خواندن آن به شما و محصولات و خدمات شما اعتماد مي كند.در تمامي وب سايت ها از متن براي نشان دادن خاصيت و ويژگي هاي يك كالا ويا خدمات به مشتريان استفاده شده است.

امروزه توليد محتواي متني در كنار توليد انواع محتواي صوتي و ويديويي به عنوان شاكله اصلي بازاريابي محتوا در دنيا شناخته مي شود. در نتيجه شما براي نشان دادن كالا و خدمات خود در بازاريابي حتما به يك متن نياز داريد و چگونه نشان دادن آن و نحوه نوشتن آن كه بتواند مخاطب را جذب و براي خريد ترغيب كند از اهميت بالايي برخوردار است .

توليد محتواي متني چيست؟

يكي از پركاربردترين انواع محتوا كه به شدت بر روي مخاطبان تاثير گذار است توليد محتواي متني است . محتواي متني ميتواند به سادگي ارزش كالا و خدمات را به كاربر منتقل كرده و به خوبي نمايانگر كسب و كار شما باشد. همچنين توليد محتواي متني

يكي از اساسي ترين روش ها براي بهبود سئوي سايت ها در دنياي اينترنت است. در واقع تمامي قوانين و استاندارد هاي سئو كه براي بهبود رتبه سايت ها در نتايج موتور هاي جست و و در نظر گرفته مي شوند بر اساس همين توليد محتواي متني است.

هر چه كه متن شما بهتر و بهينه تر نوشته شده باشد و از استاندارد هاي سئو بيشتر پيروي كند مي تواند باعث بهبود سئوي سايت شما شود. در نتيجه سايت شما بيشتر و بهتر ديده شده و كسب و كار شما بيشتر و بهتر رونق پيدا مي كند .توليد محتواي متني صرفا نوشتن يك پست به صورت وبلاگي نيست ، در واقع هدف اصلي نوشتن يك متن جذب مخاطب است . مخاطب اولين چيزي را كه ميبيند متن است و اولين كلماتي كه مي خواند در تصميم گيري او و نقشي اساسي ايفا مي كند.

پس بايد محتواي نوشته شده به خوي بتواند حالات و احساسات كاربر را براي خريد و استفاده از محصول و يا خدمات ترغيب كند. به همين دليل است كه فرايند توليد محتواي متني را به كارشناسان خبره ارجاع مي دهند تا آنها بتوانند با استفاده از استراتژي هاي توليد محتواي متني

و دانش و تجربه خود بهترين محتواي متني را توليد كنند .
مزيت هاي توليد محتواي متني :

  • صفرتا صد بازاريابي محتوا

  • استفاده از متن توليد شده در وب سايت ها بهبود رتبه سايت در نتايج جست و جوي گوگل

  • توانايي بالا در جذب مخاطب از طريق اينترنت

  • جذب مشتريان بالقوه

  • افزايش اعتبار كسب و كار با انتشار محتواي مناسب در فضاي اينترنت

  • امكان اشتراك گذاري محتواي متني توليد شده در شبكه هاي اجتماعي

  • بهبود برندينگ براي كسب و كار ها

  • رشد و توسعه كسب و كار در بخش هاي مختلف

  • معايب توليد محتواي متني

  • نياز به استفاده از كارشناسان خبره و متخصص

  • توجه بالا به نوع محتواي متني و دقت در نوشتن ان

  • نياز به زمان و هزينه براي تاثير گذاري بهتر ( نسبت به محتوا هاي ديگر هزينه به مراتب كمتري دارد)

  • توجه به سليقه مخاطب در هنگام نگارش محتواي متني كه ممكن است فرايند توليد را كمي سخت تر كند.

تفاوت توليد محتواي متني با ساير محتوا ها

قبل از اينكه تفاوت توليد محتواي متني با ساير محتوا ها را به شما شرح دهيم بايد بدانيم كه محتواي متني از چه چيزي تشكيل شده است . محتواي متني تركيي از واژگان است كه با استفاده از آنها در صدد انتقال يك پيام و ارسال آن براي يك مخاطب و يا گروهي از مخاطبان خاص است . در فرايند توليد محتواي متني شما بايد به يك موضوع خاص پرداخت و در خصوص آن اقدام به نوشتن نماييد .
توليد محتواي متني قدمتي به اندازه تاريخ دارد. از زمانيكه نوشتن اختراع شد توليد محتواي متني هم به وجود آمد. در نگاه اول شايد شما به خودتان بگوييد كه با توجه به اين همه كسو فيلم در دنياي اطراف ما ديگر افراد وقت و حوصله اي براي خواندن ندارند اما در حقيقت اين چنين نيست. همچنان هم سايت ها اولين و اصلي ترين مولفه براي بهتر ديده شدن محتويات متني مي دانند.

استاندارد هاي سئو

توليد محتواي متني به نوبه خود داراي سختي هاي زيادي است . شما بايد از استاندارد هاي توليد محتوا استفاده كنيد. اين استاندارد ها در كنار استاندارد هاي سئو باعث مي شود كه فرايند توليد محتواي متني كار ساده اي باشد و براي نوشتن آن شما نياز به استفاده از كارشناسان خبره و نويسندگان ماهر داشته باشيد .


در كنار اين موارد بايد به اين نكته دقت كنيد كه توليد محتواي متني با توليدساير محتواها تفاوت هايي است. اينكه شما همه آنچه را كه ميخواهيد كاربر با خواندن آنها جذب شود را روي يك كاغذ و يا نوشته ارائه دهيد كار سختي است. بايد كلمات و لغاتي استفاده كنيد كه كاربر با خواندن آنها جذب مقاله شويد.بايد در نوشتن جملات كوتاه و حساب شده عمل كنيد تا كاربر با خواندن آنها خسته نشود . بايد بتوانيد در خصوص يك موضوع در كوتاه ترين و كاملترين جملات به صورت كامل همه موارد را شرح دهيد.

تفاوت توليد محتواي متني با محتواي صوتي

در اين خصوص بايد گفته شود كه در توليد محتواي صوتي نيز شما بايد از روي يك متن اقدام به توليد محتواي صوتي نماييد. درواقعه همه آنچه كه ميخواهيد با صوت خود به كاربر منتقل كنيد را بايد از روي يك دست نوشته و يا متن از قبل نوشته شده بخوانيد . در اينجا توليد محتواي متني به صورت غير مستقيم به كار گرفته مي شود.
در اين حالت تفاوت اصلي در اين است كه در توليد محتواي متني كاربر بايد خود آنها را بخواند ولي در محتواي صوتي كاربر مي تواند به راحتي به حرف ها و نوشته هاي شما گوش دهد. دراين حالت كاربر زمان كمتري را ميتواند روي محتواي شما بگذارد .


مهمترين تشبيه به تفاوت توليد محتواي متني و توليد محتواي صوتي مانند خواندن روزنامه و گوش دادن به اخبار راديو است . كاربري كه اقدام به خواندن محتواي متني مي كند روي اين محتوا تمركز مي كند در حالي كه در محتواي صوتي كاربر تمركز كمتري روي محتواي شما دارد.
در توليد محتواي متني اين خاصيت نوشتاري است كه مي تواند مخاطب را جذب كند و هر چه نوشته جذاب تر باشد مخاطب بيشتر جذب مي شود. در حالي كه در محتواي صوتي اين لحن و نوع صداي گوينده است كه مي تواند روي مخاطب تاثير گذار باشد .

تفاوت توليد محتواي متني و توليد محتواي تصويري

توليد محتواي تصويري تركيبي از عكس ها و متن ها است. در اينجا كاربر مي تواند همه آنچه را كه مي خواهد بشنود و بخواند را به صورت تصويري ببيند. مهمترين قابليت محتواي تصويري اين است كه پيام را بهتر و كامل تر به مخاطب منتقل ميكند. مخاطب مي تواند نوع پيام را ببيند، مثلا مي تواند كالا را ببيند ، با ان بيشتر و بهتر آشنا شود . ولي اين قابليت در محتواي متني وجود ندارد و كاربر بايد بر اساس نوشته ها با كالا و خدمات و ويژگي هاي يك محصول آشنا شود .

محتواي متني خوب

مهم ترين تفاوت توليد محتواي متني و توليد محتواي تصويري زمان بر بودن محتواي تصويري است . در واقع فرايند توليد محتواي تصويري مي تواند از چندين ساعت تا چندين روز زمان بر باشد در حالي كه شما مي توانيد در مدت زمان كوتاهي مثل چند ساعت يك محتواي متني خوب را توليد كند .
محتواي تصويري مي تواند به خوبي تمام جنبه ها و بخش هاي محصول و يا خدمات را پوشش دهد در حالي كه محتواي متني مي تواند فقط به اين جنبه ها اشاره كرده و آنها را به كاربر معرفي كند. كاربر هيچ درك و تصويري از محصول شما نخواهد داشت .


در توليد محتواي متني شما مي توانيد از يك يا چند نفر نويسنده استفاده كنيد تا محتواي عالي تهيه شود و براي توليد محتواي تصويري شما بايد از چندين نفر با تخصص هاي مختلف استفاده كنيد . جزئيات بسيار زياد در توليد محتواي تصويري وجود دارد كه ميتواند باعث موفقيت و يا شكست يك محتوا شود.

كسب و كارهاي نيازمند توليد محتواي متني

مي توان به صورت كلي گفت كه تقريبا تمامي كسب و كار ها به توليد محتواي متني نياز دارند. فرقي نمي كند كه شما يك شركت كوچك باشيد يا يك فروشگاه درگوشه اي از شهر ، شما براي معرفي كالاها و خدمات خود نياز به استفاده از محتواي متني داريد. در واقع فرايند توليد محتوا به نوعي است كه شامل تمامي كسب و كار مي شوند.
از همين رو مي توان گفت كه در دنياي امروزي محتواي متني نقش مهمي را در معرفي كسب و كار ها و محصولات و خدمات آنها ايفا مي كند. به عنوان مثال شما روي شيشه فروشگاه ها قطعا نوشته هايي مثل روغن موجود است و يا كليه اجناس با تخفيف را مشاهده كرده ايد . در نتيجه مي توان گفت كه توليد محتواي متني براي تمامي كسب و كار امري مهم است كه از آن براي پيشبرد اهداف خود استفاده ميكنند.
مخاطبان توليد محتواي متني
محتواي متني بر اساس نوع و ساختار خود مي تواند مخاطبان مختلفي داشته باشد. در واقع اگر شما با انواع محتواي متني آشنا شويد مي توانيد بر اساس آنها نيز اقدام به جذب مخاطب كنيد.
توليد محتواي متني را مي توان در چندين دسته مختلف قرار داد. اين دسته ها شامل موارد زير مي شوند :

توليد محتواي متني عمومي

در اين نوع توليد، متن و نوشته شما براي عموم مردم و كاربران استفاده مي شود. شما بايد از ساده ترين كلمات استفاده كنيد و به كوتاه ترين شكل ممكن پيام خود را منتقل كنيد.

توليد محتواي متني تخصصي

اين نوع محتوا براي افراد خاص نوشته مي شود. در توليد محتواي متني تخصصي شما بايد بيشترين دقت را به خرج دهيد تا اطلاعات به صورت درست و دقيق به كاربر منتقل شود. اين نوع محتوا به دليل اينكه داراي مخاطب خاص هستند بسيار مهم هستند و بايد از اصول و استانداردهاي توليد محتواي متني به شدت پيروي كنند .

توليد محتواي متني براي شبكه هاي اجتماعي

در اين نوع محتوا شما بايد كلمات و واژه هايي را استفاده كنيد كه كاربر با خواندن آنها تحريك شده و به جذب محتواي شما شود. استفاده از كلمات مهم و حتي واژه هايي كه به نوعي به عنوان واژگان مهم تلقي مي شوند ( كلمات ترند شده در اينترنت ) باعث مي شود كه كاربر خيلي سريع جذب محتواي شما شود .

توليد محتواي متني تبليغاتي

كوتاه مختصر و مفيد از ويژگي هاي اصلي توليد محتواي متني تبليغاتي است. در محتواي تبليغاتي شما چند ثانيه بيشتر براي جذب مخاطب وقت نداريد بايد به دقت به آن چيزي كه ميخواهيد بنويسيد فكر كنيد . توليد محتواي متني تبليغاتي را ميتوان حساس ترين نوع توليد محتواي دانست كه نتيجه آن به شدت روي كسب و كار شما تاثير گذار است .

توليد محتواي متني براي معرفي محصول

اين نوع توليد محتوا مختص سايت هاي فروشگاهي است . در اين نوع محتوا شما بايد به خوبي تمام بخش هاي يك محصول و يا حتي يك خدمات را به كاربر توضيح دهيد . هر چه محتواي شما بهتر و كامل تر باشد كاربر بيشتر و بهتر با محصول و خدمات شما اشنا مي شود .

خدمات توليد محتواي متني راياماركتينگ

همانطور كه اشاره شد توليد محتواي متني بر اساس نياز كاربر و نوع مخاطبان كاري دشوار است و اگر اشتباهي در اين فرايند صورت گير ممكن است نتيجه معكوس داده و باعث عدم اعتماد كاربران به شما و مجموعه شما شود. در نتيجه براي توليد محتواي متني مورد نياز خود بايد به سراغ نويسنده ها و شركت هاي معتبر برويد. اين كاري است كه حتي شركت هاي بزرگ هم براي تبليغات و معرفي خود و محصولات خود از آن استفاده ميكنند.

بهبود كسب و كار شما

به اين نكته توجه داشته باشيد كه توليد محتواي متني هم باعث بهبود كسب و كار شما شده و هم اينكه مي تواند به راحتي رتبه سايت (Site ranking) شما را بهبود ببخشد. شما مي توانيد به راحتي و با استفاده از توليد محتواي متني سئو شده كسب و كار خود را بيشتر و بهتر به كاربران خود معرفي كنيد .


شما بايد به اين نكته توجه كنيد كه كسب و كار شما داراي رقبايي است كه از ديروز اقدامات خود را شروع كرده اند. در واقع رقبا منتظر حركت و مشاهده استراتژي شما نيستند . شما هم بايد فعاليت خود را آغاز كنيد تا در دنياي توليد محتوا و دنياي ديجيتالي اينترنت از رقباي خود عقب نيفتيد . براي اينكه بتوانيد به راحتي رقباي خود را كنار زده و از آن ها پيشي بگيريد نياز به تجربه و تخصص افرادي داريد كه بتوانند در كوتاه ترين زمان ممكن سفارشات شما را انجام دهند .

چندين هزار نويسنده خوب و متعهد

مجموعه رايا ماركتينگ با داشتن چندين هزار نويسنده خوب و متعهد در ايران به عنوان يكي از بهترين و كاملترين مجموعه هاي توليد محتواي متني عمل مي كند. در اين مجموعه شما مي توانيد به راحتي انواع محتواي متني را سفارش داده و در كوتاه ترين زمان ممكن محتواي متني خود را به بهترين و كامل ترين شكل ممكن دريافت نماييد .



برچسب: ،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۹:۳۱:۰۴ توسط:سئو موضوع: نظرات (0)

به اشتراک بگذارید :

Donbaler Donbaleh LinkPad Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg Technorati delicious

تكنيك طوفان فكري براي توليد محتوا

اگر در زمينه توليد محتوا فعاليت داشته يا يك وبلاگ نويس باشيد، حتما با چالش پيدا كردن منحصر به فردترين ايده ها دست و پنجه نرم كرده ايد. اولين قدم توليد محتوا ايده يابي است؛ با اين حال بسياري از افراد زماني را صرف يافتن و پرداخت ايده هاي خود نمي كنند. يك راهكار براي اين كه هميشه ايده هاي خود را به روز و جديد نگه داريد، استفاده از تكنيك طوفان فكري است.
اگر براي وبلاگ نويسي يا هر نوع محتواي ويديويي و صوتي بخواهيد مطابق اولين ايده اي كه به ذهنتان مي رسد حركت كنيد، به احتمال خيلي زياد خودتان را براي شكست آماده مي كنيد! اما با استفاده از طوفان فكري، موضوعاتي به ذهن شما خطور مي كند كه مي تواند بسياري از مخاطبان را درگير كند.

براي دنبال كردن اين تكنيك، راهكارهاي بسياري وجود دارد. در اين بخش ما چند روش براي استفاده از اين تكنيك و ايده يابي توليد محتوا را براي شما گردآوري كرديم. اگر مي خواهيد هميشه محتواي جديدي در چنته داشته باشيد، ادامه اين بخش را از دست ندهيد.

1. تكنيك طوفان فكري حل مسئله

يكي از بهترين روش ها براي اين كه محتوا را پربازديد كنيد، پرداختن به موضوعات يا بهتر بگوييم، پرداختن به مشكلات مخاطبان و حل مسائل آنهاست.
اگر مي خواهيد پست وبلاگي، ويديو يا پادكست جديدي توليد كنيد و به دنبال ايده هاي ناب هستيد، با مسئله اي كه مخاطبانتان با آن روبرو هستند، شروع كنيد.
يكي از مشكلات مخاطب را بنويسيد و هر چه به ذهنتان مي رسد تا آن مشكل برطرف شود را روي كاغذ بياوريد. سپس ببينيد كه بين راه حل هاي مختلفي كه ارائه داده ايد، مي توان ارتباطي برقرار كرد؟!

هنگامي كه راه حل يا تركيبي از راه حل ها را پيدا كرديد كه فكر مي كنيد مناسب است، مي توانيد در آن عميق تر شويد و پرداخت بيشتري روي آن داشته باشيد.
اين روند را براي انواع سوالات و مشكلات مخاطبان خود دنبال كنيد تا زماني كه موضوع مناسب براي ايجاد محتواي جديد را پيدا كنيد.

2. تكنيك طوفان فكري نگارش آزاد

يك راهكار عالي براي اين كه ذهن خود را خلاق نگه داريد، نوشتن آزاد يا Freewriting است. نوشتن آزاد اين فرصت را به شما مي دهد تا بدون هيچ گونه قضاوتي، جريان ذهني خودتان را روي كاغذ يا روي صفحه لپ تاپ خود آزاد كنيد.
اگر مي خواهيد محتواي جديدي توليد كنيد، به موضوع آن فكر نكرده و روي آن متمركز نباشيد، فقط شروع به نوشتن كنيد. اصلا مهم نيست درباره چه چيزي مي نويسيد؛ از كجا شروع مي كنيد و به كجا مي رسيد.
فقط درباره هر چيزي كه روي مخاطبان شما تاثير مي گذارد، بدون هيچ قيد و شرطي شروع به نوشتن كنيد.
علايم نگارشي، املا و هيچ چيز ديگري در اين نوع نوشته ها مهم نيست. فقط قرار است ذهن شما حركت كرده و ايده هايي كه به ذهنتان مي رسد را روي كاغذ بياوريد.

فقط براي اين كار بايد زمان مشخصي را تعيين كنيد. مثلا 10 دقيقه به خودتان زمان دهيد تا هر آنچه به ذهنتان مي رسد را روي كاغذ بيارويد. تا زماني كه 10 دقيقه تمام نشده به نوشتن ادامه دهيد و براي نوشتن فكر نكنيد.
اگر اين تمرين را به شكل يك عادت روزانه در خود ايجاد كنيد، بهترين تكنيك طوفان فكري براي خلق محتواهاي جذاب را خواهيد داشت.

3. خودتان را جاي مخاطبان بگذاريد

مخاطبان شما در واقع داوران نهايي كيفيت محتواهاي توليدي شما هستند. موثرترين توليدكنندگان محتوا آنهايي هستند كه مي توانند بفهمند چه چيزي مخاطبان آنها را به وجد مي آورد و سپس با توليد محتوا آنها را شگفت زده مي كنند.

اگر به يك ايده براي توليد محتوا رسيده ايد، يك قدم به عقب برداريد و از جايگاه داوران نهايي محتوا، يعني مخاطبان خود به محتوا نگاهي بيندازيد. آيا اين محتوا چيزي است كه به عنوان مخاطب دوست داريد آن را ببينيد؟!
چه اطلاعاتي درون محتوا وجود دارد كه براي شما جذاب است؟! دوست داشتيد چه چيزهاي ديگري را در محتوا ببينيد؟!

4. استفاده از تكنيك دسته بندي يا خوشه بندي

دسته بندي يك تكنيك طوفان فكري است كه به شما اجازه مي دهد بخش هاي مختلف اطلاعاتي را پيدا كنيد كه مي توانند در كنار هم قرار گرفته و يك محتواي منحصر به فرد را ايجاد كنند. براي استفاده از اين تكنيك از يك كاغذ خالي و يك موضوع كلي شروع كنيد.
روي كاغذ، كلمات و عبارات كوتاهي كه به موضوع مربوط مي شود را بنويسيد. سعي كنيد ارتباطات كلمات را گسترده و گسترده تر كنيد.
سپس اصطلاحات مرتبط با يكديگر را درون يك حلقه قرار دهيد يا اين كه با يك خط آنها را به يكديگر متصل كنيد.
براي استفاده از تكنيك خوشه بندي مي توان فهرست را هم تهيه كرد. براي موضوعي كه انتخاب كرده ايد يك فهرست بنويسيد. اين فهرست شامل اطلاعاتي است كه مي خواهيد در محتواي خود به اشتراك بگذاريد.

سپس سعي كنيد فهرست را به زيرآيتم هايي تقسيم كنيد. مثلا اگر يكي از آيتم هاي فهرست شما طراحي سايت است، به عنوان زيرآيتم مي توانيد بازاريابي اينترنتي، توليد محتوا، سئو و وبلاگ نويسي را هم اضافه كنيد.
هر چه ليست شما طولاني تر باشد، ايده هاي بيشتري براي توليد محتواي جذاب خواهيد داشت. علاوه بر اين ديگر نگران محتواي هفته هاي آينده نخواهيد بود؛ چرا كه يك نقشه راه كامل داريد.

با استفاده از تكنيك طوفان فكري، طوفان به پا كنيد!

براي توليد محتوا مي توانيد تكنيك هاي مختلف طوفان فكري را استفاده كنيد. استفاده از چند مورد از اين تكنيك ها معمولا بهتر جواب مي دهد. با اين حال فرقي نمي كند كدام تكنيك را انتخاب كرده ايد. نكات مهمي را در آخر براي شما قرار داده ايم تا بتوانيد با استفاده از اين تكنيك بهترين و جذاب ترين ايده هاي توليد محتوا را به دست بياوريد:
• هر هفته يا حداقل هر ماه، زمان مشخصي را براي استفاده از طوفان فكري اختصاص دهيد. اگر توليد ايده را اولويت اول توليد محتوا قرار دهيد، به محتواهاي منحصر به فردي مي رسيد كه مخاطب نمي تواند دست از دنبال كردن آن بردارد.
• محدوديت زماني براي خودتان تعيين كنيد. وقتي بازه زماني مشخصي را براي استفاده از اين تكنيك تعيين مي كنيد، طوفان فكري موثرتري را تجربه خواهيد كرد. 15 تا 30 دقيقه مي تواند زمان خوبي براي يك طوفان فكري پيوسته باشد.
• به هيچ عنوان براي استفاده از تكنيك طوفان فكري ايده ها يا خودتان را قضاوت نكنيد. نقطه عطف طوفان فكري، خلاقيتي است كه هميشه در ذهنتان زنداني بوده و حالا آزاد شده است. پس بگذاريد ذهنتان باز بماند.
• هدف شما كمي و كيفي نيست. پس از نوشتن ايده ها نترسيد، چرا كه قرار است به مرور كامل و كامل تر شوند.

منبع: https://www.websitex.net/



برچسب: ،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۹:۳۱:۰۳ توسط:سئو موضوع: نظرات (0)

به اشتراک بگذارید :

Donbaler Donbaleh LinkPad Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg Technorati delicious

استراتژي كلمات كليدي چيست و چگونه آن را تهيه كنيم؟

استراتژي محتوا نقشي كليدي را در افزايش بازديد ورودي سايت ايفا مي‌كند. اما استراتژي كلمات كليدي چيست؟ و چگونه آن را براي سايت خود آماده كنيم؟

توليد محتوا يكي از اساسي ترين كارها براي بهبود سايت و بهبود جايگاه آن در موتورهاي جستجو است. محتواسازي تاثير مستقيمي‌ بر سئو سايت دارد و باعث مي‌شود كاربران راه خود را از موتورهاي جستجو به سايت شما پيدا كنند. چنانچه محتوا ارزش بالايي داشته باشد، اعتبار سايت را افزايش دهد و كاربران را به مشتريان وفادار تبديل كند. اما محتوا چيست؟ منظور از استراتژي كلمات كليدي چيست و چگونه به توليد محتوا كمك مي‌كند؟

استراتژي كلمات كليدي چيست و چرا مهم است؟

جستجو و آناليز كلمات كليديِ يك سايت و تعيين برنامه‌اي براي استفاده از آنها در محتواهاي سايت را استراتژي كلمات كليدي مي‌گويند. اين استراتژي يكبار در برنامه‌ريزي شما براي توليد محتوا و بار ديگر در زماني كه نتايج سايت خود را در گوگل آناليتيكس (Analytics) رصد مي‌كنيد، استفاده مي‌شود. در واقع استراتژي كلمات كليدي تعيين مي‌كند كه شما چگونه كلمات كليدي را در محتواي سايت خود به كار مي‌بريد. نكته مهم اين است كه چگونه استراتژي كلمات كليدي را تعيين كنيم؟ چه نكاتي مي‌تواند در تعيين استراتژي بهتر به ما كمك كند؟

محتوا چيست؟

به زبان ساده، محتوا به هر نوشته، تصوير، كاراكتر، نماد يا فيلمي‌ گفته مي‌شود كه بتواند معنا و مفهوم خاصي را به مخاطب منتقل كند. محتوا متني در حال حاضر در سايت هاي اينترنتي مهم‌ترين جايگاه را دارد و مقالات معتبر براي كسب جايگاه مناسب در جستجوهاي گوگل با هم رقابت مي‌كنند. به همين دليل محتواي متني اهميت بسيار بالايي دارد و امروزه مفاهيمي چون استراتژي كلمات كليدي براي مديريت بهتر اين نوع از محتوا به وجود آمده‌اند.

چگونه كلمات كليدي را پيدا كنيم؟

براي تعيين استراتژي كلمات كليدي بايد بتوانيد كلمات يا عباراتي را بيابيد كه كاربران گوگل به وسيله‌ي آن به مطالب سايت شما خواهند رسيد. در ادامه چند راهكار را براي پيدا كردن اين كلمات پيشنهاد مي‌كنيم.

از خودتان شروع كنيد

در اولين گام، بايد كلمات كليدي هدف خود را مشخص كنيد. شما چه كاري انجام مي‌دهيد؟ چه خدمتي ارائه مي‌كنيد؟ چه محصولي مي‌فروشيد؟ هدف شما از نوشتن محتوا و جذب كاربران چيست؟ كلمات كليدي اختصاصي كسب و كار شما كدام كلمات هستند؟ چه پيامي‌را مي‌خواهيد به مخاطبان خود منتقل كنيد؟ چرا بايد كاربر يا مخاطبي بخواهد از سايت شما و محتوا آن ديدن كند؟ با پاسخ دادن به اين سوالات مي‌توانيد از منابع خود بهتر استفاده كنيد و استراتژي بهتري براي كلمات كليدي خود به كار ببريد.

جذب مخاطب بر اساس intent

پس از اينكه كلمات كليدي هدف سايت خود را مشخص كرديد، وقت آن رسيده كه به بررسي اين كلمات در موتورهاي جستجو بپردازيد. Intent كه در فارسي به معناي قصد و منظور است، تعيين مي‌كند كه چرا و به چه منظوري كاربران يك كلمه را بيشتر جستجو مي‌كنند. اينجاست كه اين سوال مطرح مي‌شود كه آيا مخاطبان خود را مي‌شناسيد؟ آيا آنها فقط به دنبال كسب اطلاعات هستند يا قصد دارند محصولي را خريداري كنند؟ آيا راهي وجود دارد كه شما بتوانيد كاربران را با هدف خاصي به سايت خود بكشانيد؟

به كلمات كليدي توجه كنيد

واژه‌ها در مركز همه چيز قرار دارند. با استفاده از تحقيق كلمات كليدي، بايد به بينش و چشم اندازي گسترده از كلمات جستجوشده دست يابيد و متوجه شويد كه كاربران چه كلماتي را جستجو كرده‌اند و به دنبال چه مقصدهايي مي‌گردند. حال بايد به توليد محتوا كاربرپسند بپردازيد. محتوايي كه مستقيما كاربران را به اهداف و مقصد نهايي‌شان مي‌رساند.

ميزان رقابت كلمات كليدي را بررسي كنيد

هنگام نوشتن استراتژي كلمه كليدي بايد نگاه دقيق و موشكافانه‌اي به رقباي خود داشته باشيد. رقباي شما چه كار مي‌كنند؟ براي كلمه كليدي كه مي‌خواهيد در آن رقابت كنيد تا چه اندازه قوي هستيد؟ رقبا چه محتوايي توليد كرده‌اند؟ جايگاه ‌آن‌ها در كلمه مورد نظر چطور است؟ آيا مي‌توانيد در دراز مدت در آن كلمه كليدي به جايگاهي مناسب دست يابيد؟ كدام سايت ها در جايگاه‌هاي اول كلمه كليدي هستند و محتوا آنها تا چه اندازه قدرتمند است؟

تحقيق درباره‌ي ميزان جستجوها

با استفاده از ابزارهاي قدرتمند موجود در دنياي اينترنت مي‌توانيد تحقيق كنيد كه كلمات كليدي هدف شما تا چه اندازه جستجو مي‌شوند. مي‌توانيد ميزان جستجو هر كلمه در ماه و روند جستجوها را به كمك ابزارهاي قدرتمند گوگل يعني google keywords planner و google trends آناليز كنيد. ابزار اول به شكل كامل براي ايرانيان قابل دسترسي نيست. مگر اينكه اكانت اختصاصي گوگل ادروز را تهيه كنيد. هرچند از بخش رايگان آن مي‌توانيم اطلاعات دقيقي را در مورد عبارات و كلمات كليدي جستجو شده به دست آوريم. اگر بتوانيد با اكانت گوگل ادوردز وارد بخش كيورد پلنر شويد، مي‌توانيد نه تنها عبارات و كلمات كليدي مترادف را بيابيد، بلكه تعداد جستجو هر كدام در ماه، ميزان سختي رقابت در آن كلمه و اطلاعات جامع ديگري را نيزمشاهده كنيد. گوگل ترندز نيز به شما كمك مي‌كند ميزان جستجو هر كلمه را در بازه‌هاي زماني و موقعيت جغرافيايي مختلف بررسي كنيد.

تحقيق درباره رقبا

بجز ابزارهاي گوگل، ابزار قدرتمند ديگري به نام Kwfinder وجود دارد كه مي‌توانيد با استفاده از آن كلمات كليدي محبوب و ميزان رقابت آنها را مشاهده كنيد. اين ابزار به تعيين استراتژي كلمات كليدي شما كمك مي‌كند و علاوه بر اطلاعات ذكر شده، ليستي از رقبا اصلي را به همراه جايگاه آنها در كلمه كليدي مورد نظر، در اختيار شما قرار مي‌دهد. اين ابزار رايگان نيست اما مي‌توانيد روزانه 2 تا 5 كلمه كليدي را با ثبت نام در سايت به صورت رايگان آناليز نماييد. همچنين مي‌توانيد با جستجو كلمه كليدي هدف در گوگل، ده سايت برتر در آن كلمه كليدي را در صفحه نخست مشاهده كنيد. اگر اين ده سايت جزو سايت هاي برتر كشور شما باشند، به يقين در آن كلمه كليدي رقابت سختي را در پيش خواهيد داشت. در غير اينصورت مي‌توانيد با يك محتوا خوب و اصولي به هدف خود برسيد.

پس از اينكه به چگونگي تعيين استراتژي كلمات كليدي پي برديد، وقت آن مي‌رسد كه ليستي از اين كلمات را براي شروع محتوا نويسي انتخاب كنيد. سعي كنيد با توجه به معيارهايي همچون هدف اصلي خودتان، ميزان رقابت كلمات، تعداد جستجو ماهانه و نيازكاربران اين ليست را تهيه كنيد. سپس عناويني جذاب بسازيد و با توجه به هدف خود محتوايي توليد كنيد كه كاربرپسند، جامع و كامل باشد. به ياد داشته باشيد كه بايد اين محتوا را پس از انتشار توسط گوگل آناليتيكس بررسي كنيد و در صورت نياز استراتژي خود را به‌روز كنيد. ممكن است نياز داشته باشيد كه مطالب را بازنويسي كنيد يا اينكه كلمات كليدي هدف ديگري انتخاب كنيد. بنابراين هرگز استراتژي كلمات كليدي را به عنوان يك عملكرد يكباره در نظر نگيريد. اين استراتژي را بايد تا زماني كه سايت شما محتوا دارد، به شكل مرتب بازبيني كنيد.

بروزرساني و ارتقا استراتژي كلمات كليدي

پس از تعيين استراتژي اوليه كلمات كليدي كار شما تمام نمي‌شود . شما هنوز اول راه هستيد. پس از توليد محتوا اصولي براي كلمات كليدي هدف و درج آنها در سايت، وقت آن مي رسد كه شما نتايج بدست آمده از محتوا خود را آناليز نماييد. براي اينكار مي توانيد با استفاد از دو ابزار قدرتمند گوگل يعني گوگل وبمستر تولز يا گوگل آناليزور استفاده نماييد. اين دو ابزار اطلاعات ارزشمندي در مورد جايگاه كلمات كليدي ، ميزان بازديد آنها ، اطلاعات جامعي درباره بازديد كننده ها در اختيار شما قرار مي دهند. زماني كه با استفاده از اين دو ابزار به بررسي جايگاه كلمات كليدي خود و ميزان موثر بودن آنها مي پردازيد ، لازم است استراتژي كلمات كليدي خود را ارتقا دهيد. گاهي يك كلمه كليدي موثرتر از كلمه كليدي هدف شما واقع شده است. گاهي لازم است يك كلمه را كه اشتباها گوگل براي سايت شما در جايگاه اول قرار داده است را حذف نماييد.

بنابراين پس از اولين مرحله تعيين استراتژي كلمات كليدي لازم است شما بطور مرتب با توجه به اهدافي كه براي سايت خود تعيين كرديد و نتايجي كه از استراتژي هاي قبلي كسب كرده ايد ، استراتژي خود را بروز نماييد.

روش‌هاي بهبود استراتژي كلمات كليدي

از طرفي لازم است با توجه به تغييرات استراتژي ها شيوه هايي را براي بهبود نتايج خود در پيش بگيريد.

  • مي توانيد محتوا خود را بروزرساني كنيد
  • مي توانيد براي كلمات كليدي خاصي لندينگ پيج بسازيد
  • مي توانيد محتواهاي مخصوص براي كاربران خاصي تهيه كنيد
  • با افزودن فايل‌هاي صوتي و تصويري محتوا خود را تقويت كنيد
  • مي‌توانيد ويدئوهاي تبليغي جذاب درست كنيد
  • در نهايت بايد بدانيد روش هاي زيادي براي بهبود استراتژي كلمات كليدي شما وجود دارد اما هر روش شما را به مقصد متفاوتي مي‌رساند. برخي از روش ها دشوارتر از ساير روش ها است اما مي‌تواند شما را سريع تر به نتيجه برساند. در اين ميان روش‌هايي نيز وجود دارد كه ممكن است تمام رقبا نيز بكار بگيرند اما براي سايت شما نيز لازم و ضروري است. تا مي‌توانيد استراتژي كلمات كليدي را جدي بگيريد و سعي كنيد برنامه قابل انعطافي براي پيش برد آن طراحي كنيد. گاهي ممكن است يك استراتژي نتيجه مورد انتظار را به شما ندهد در اينصورت بايد شجاع باشيد و دوباره استراتژي خود را بروز نماييد تا به نتيجه دلخواه برسيد.

    منبع: https://betterstudio.com/



    برچسب: ،
    ادامه مطلب
    بازدید:
    + نوشته شده: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۹:۳۱:۰۲ توسط:سئو موضوع: نظرات (0)

    به اشتراک بگذارید :

    Donbaler Donbaleh LinkPad Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg Technorati delicious

    الگوريتم كبوتر گوگل چيست و چه تاثيري روي رتبه سايت شما دارد؟

    يك خواهش! قبل از اينكه ادامه اين مقاله را بخوانيد، چند ثانيه مرورگرتان را باز كنيد و عبارت "كافه‌هاي نزديك من" را در گوگل جست و جو بكنيد! جالب است نه؟ گوگل خودش نزديك‌ترين كافه‌ها را شناسايي كرده و به همراه مختصات به شما نشان مي‌دهد. اين همان الگوريتم كبوتر گوگل است.

    گوگل تصميم گرفته كه بعد از پاندا، پنگوئن، و مرغ مگس خوار، اين بار كبوتر را به قفسه حيواناتش اضافه كند. به اين دليل ما هم در اين مقاله به شما توضيح مي‌دهيم كه الگوريتم كبوتر گوگل چيست؟ چه ربطي به سئوي لوكال (سئوي محلي) دارد؟ و چگونه مي‌تواند به كسب و كارهاي محلي كمك كند.

    الگوريتم كبوتر چيست؟

    چيزي كه در ابتداي اين مقاله گفتم فقط براي آشنا كردن شما با الگوريتم كبوتر بود. اما الان مي‌خواهيم ببينيم كه دقيقا الگوريتم كبوتر چيست و چگونه كار كار مي‌كند.

    مي‌دانيد كه گوگل يك موتور جست و جو است كه كارش با محتواست اما چيزي كه جالب است، اين است كه الان ديگر فقط متن و تصوير و صدا براي گوگل محتوا نيستند بلكه مكان (لوكيشن) هم محتوا به حساب مي‌آيد! گوگل هم به خاطر اينكه بتواند از اين محتوا به درستي استفاده كرده و كار را براي كاربرانش راحت‌تر بكند، الگوريتم جديدي ايجاد كرده و اسم آن را كبوتر گذاشته است. اين الگوريتم در سال 2014 توسط گوگل معرفي شد.

    الگوريتم كبوتر چگونه كار مي‌كند؟

    اگر تا بحال از گوگل براي جست و جو استفاده كرده باشيد، حتما متوجه شده‌ايد كه وبسايت‌هاي مختلف در گوگل رتبه دارند. مثلا فرض كنيد عبارت "بازاريابي چابك چيست" را جست و جو مي‌كنيم.



    برچسب: ،
    ادامه مطلب
    بازدید:
    + نوشته شده: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۹:۳۱:۰۰ توسط:سئو موضوع: نظرات (0)

    به اشتراک بگذارید :

    Donbaler Donbaleh LinkPad Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg Technorati delicious

    شبكه هاي اجتماعي چگونه بر سئو سايت تاثير مي‌گذارند؟

    براي بررسي تاثير شبكه هاي اجتماعي بر سئو سايت بايد كمي به عقب بازگرديم. حدود سال 2010 ميلادي! زماني كه زمزمه‌هاي تاثير سيگنال‌هاي شبكه‌هاي اجتماعي يا Social Signals بر رتبه‌بندي وب‌سايت‌ها شنيده مي‌شد.

    در آن زمان برخي متخصصين سئو، مقالاتي پيرامون قابليت تاثير شبكه‌هاي اجتماعي بر سئوي وب‌سايت منتشر كردند. هرچند اين موضوع براي زمان خود تازگي داشت چرا كه از ساير روش‌هاي لينك بيلدينگ براي تاثير بر سئو سايت بيشتر استفاده مي‌شد و در مقايسه با آنها، تقريباً توجهي به سيگنال‌هاي شبكه‌هاي اجتماعي نمي‌شد. با توجه به اينكه گوگل به‌طور رسمي درباره به‌روزرساني‌هاي خود اطلاع‌رساني نمي‌كرد، در آن زمان سؤال مهمي ذهن ما را به خود مشغول كرد:

    آيا موتورهاي جستجوي رايج از شبكه‌هاي اجتماعي براي رتبه‌بندي نتايج جستجو استفاده مي‌كنند؟

    جمع‌بندي نتايج آن زمان نشان مي‌داد كه داده‌هاي استخراجي از فيس‌بوك به‌طور گسترده توسط گوگل استفاده نمي‌شود، اما در مقابل آن، ريتوئيت شدن توسط كاربران توئيتر، به عنوان يكي از راه‌هاي لينك سازي شناخته شد. در نتيجه، توئيتر از آن زمان مورد توجه وب‌سايت‌ها و كسب و كارهاي اينترنتي قرار گرفت. (هرچند توئيتر تا چند سال پيش هم كاربر ايراني چنداني نداشت و كمتر مورد توجه قرار مي‌گرفت).

    اما امروزه تاثير شبكه هاي اجتماعي بر سئوي سايت چگونه است؟

    بررسي تاثير شبكه هاي اجتماعي بر سئو سايت

    اگرچه امروزه، هيچ شكي در تاثير شبكه هاي اجتماعي بر سئو سايت شكي وجود ندارد، اما در شدت و ميزان تاثير سيگنال‌هاي شبكه هاي اجتماعي در رتبه‌بندي وب‌سايت‌ها، همچنان ابهاماتي مطرح است.

    مطالعات متعددي درباره وابستگي سيگنال‌هاي شبكه‌هاي اجتماعي و رتبه‌بندي سايت‌ها انجام شده كه فارغ از تفاوت‌هايي كه در نتايج آنها وجود دارد، روشن است كه اهميت اين سيگنال‌ها در طول زمان افزايش يافته است. در نتيجه هم‌اكنون با چند پرسش اساسي مواجهيم:

    چرا و چگونه سيگنال‌هاي شبكه‌هاي اجتماعي موجب بهبود رتبه سايت مي‌شوند؟

    هرچند پاسخ به اين سؤال كمي بحث‌برانگيز است، اما به عقيده من شبكه هاي اجتماعي به‌طور مستقيم و غيرمستقيم بر رتبه‌بندي سايت‌ها در موتورهاي جستجو تاثير مي‌گذارند. تأثيرات مستقيم ناشي از عوامل زير است:

    • تعداد افرادي كه برند شما را در فيس‌بوك لايك مي‌كنند
    • تعداد اشتراك‌گذاري در فيس‌بوك
    • تعداد فالوئرهاي توئيتر
    • تعداد توئيت هايي كه نام تجاري شما را منشن كرده يا لينك وب‌سايت شما را در آن قرار مي‌دهند.

    تأثيرات غيرمستقيم نيز از عوامل زير حاصل مي‌شود:

    • افزايش Inbound Link ناشي از بازديد بيشتر و آگاهي كاربران از نام تجاري شما
    • افزايش نظرات مثبت ناشي از رضايت بيشتر مشتريان يا كاربران
    • كاهش نرخ بانس ريت، افزايش مدت زمان ماندن كاربر در سايت و بازديد دوباره از وب‌سايت شما

    درحالي‌كه اثرات مستقيم بسيار ساده و بديهي هستند، ترجيح مي‌دهيم كه در مورد اثرات غيرمستقيم كمي بيشتر توضيح دهيم. همچنين، بايد توجه داشته باشيد كه شبكه هاي اجتماعي به فيسبوك و توئيتر ختم نمي‌شوند و شبكه‌هايي نظير لينكدين، گوگل پلاس و حتي اينستاگرام نيز در سئوي سايت شما تاثير دارند.

    حتما بخوانيد: بهترين نرم‌افزارهاي طراحي رابط كاربري (UI)

    افزايش لينك‌هاي ارجاعي يا Inbound Links ناشي از بازديد بيشتر و آگاهي كاربران از نام تجاري

    يكي از قدرتمندترين تأثيرات شبكه‌هاي اجتماعي قابليت توليد Inbound Link به‌وسيله افزايش آگاهي از نام تجاري و بازديد بيشتر آنلاين از آن است. لينك‌هاي ارجاعي، در واقع لينك‌هايي هستند كه در بين محتواي متني سايت‌هاي ديگر به صفحات سايت شما داده مي‌شود و از نظر گوگل بيشترين ارزش را در ميان لينك‌هاي ورودي و خروجي دارد زيرا امكان ديده شدن و كليك بر روي آن توسط كاربران بيشتر است.

    هنگامي كه نام تجاري شما در فضاي مجازي به‌طور دائم نقل‌قول شود، احتمال درج لينك وب‌سايت و صفحات آن افزايش مي‌يابد. همانطور كه مي‌دانيد، لينك‌ها همچنان مهم‌ترين و با ارزش‌ترين معيار موتورهاي جستجو براي رتبه‌بندي محسوب مي‌شود.

    افزايش نظرات مثبت ناشي از رضايت بيشتر مشتريان

    كمپاني‌ها و شركت‌هاي معتبر امروزه از شبكه‌هاي اجتماعي براي گسترش ارتباط و ارائه خدمات به مشتريان استفاده مي‌كنند. كاربران مي‌توانند به‌راحتي به كمپاني‌ها توئيت كنند و از آنها انتظار پاسخ داشته باشند. دسترسي آسان كاربر به يك كمپاني مي‌تواند موجب ايجاد حس نزديكي، ايجاد يك ارتباط طبيعي با برند، افزايش وفاداري مشتريان و در نتيجه بالا رفتن اعتماد آنها شود.

    پيامي كه كمپاني‌ها از طريق شبكه‌هاي اجتماعي و در قالب پست ارسال مي‌كنند مي‌تواند تصوير مشخصي از آنها در ذهن كاربران ايجاد كند و آنها را از ساير رقبا متفاوت نشان دهد. براي پي بردن به اهميت اين موضوع تنها كافي است به تبليغات مشهور “I’m a Mac, I’m a PC” شركت اپل كه به‌طور گسترده در شبكه‌هاي اجتماعي بازنشر مي‌شد دقت كنيد.

    البته براي اين مورد لازم نيست انقدر راه دوري بريم. هم اكنون بيشتر كسب‌وكارهاي آنلاين خودمان هم در شبكه‌هاي اجتماعي فعاليت زيادي دارند. ار ديجي‌كالا گرفته تا اسنپ و حتي بيسكوئيت گرجي! كافيست در يكي از شبكه‌هاي اجتماعي توئيتر، فيسبوك، لينكدين يا اينستاگرام حساب كاربري داشته باشيد. همين! تيم پشتيباني اين شركت‌ها مطمئناً در اسرع وقت به شما پاسخ خواهند داد.

    برخي متخصصان سئو، بر اساس تجربيات تبليغات اپل، عقيده دارند كه افزايش اظهارنظرها درباره كسب و كارها در فضاي مجازي و مثبت بودن آنها دو عامل مهم در بهبود رتبه وب‌سايت‌ها به شمار مي‌روند. اگر واقعاً اين چنين باشد، بعيد نيست كه گوگل از اين اطلاعات براي رتبه‌بندي منطقه‌اي وب‌سايت‌ها نيز استفاده كند.

    كاهش بانس ريت، افزايش Time on Site و بازديد دوباره از وب‌سايت

    مشتريان و بازديدكنندگاني كه از طريق شبكه‌هاي اجتماعي با يك برند مأنوس مي‌شوند، معمولاً با احتمال بيشتري به بازديدكننده تكراري يك وب‌سايت تبديل مي‌شوند و زمان بيشتري را براي آن صرف مي‌كنند. در نتيجه ميانگين معيار Time os Site وب‌سايت افزايش مي‌يابد.

    بسياري از سئوكاران همچنان معتقدند كه نرخ بانس ريت بر روي رتبه‌بندي سايت‌ها تاثير مي‌گذارد. با اين همه، ما معتقديم كه اين معيار با وجود آنكه نشان‌دهنده كيفيت بالاي محتواي وب‌سايت است اما به‌طور مستقيم بر رتبه آنها تاثير ندارد. در مقابل، تحليل‌ها نشان مي‌دهد كه Time On Site مي‌تواند به‌عنوان يك معيار براي رتبه‌بندي جستجوها مورد استفاده قرار گيرد.

    در واقع اين معيار در مقايسه با بانس ريت از پيچيدگي بيشتري برخوردار است و گوگل با اندازه‌گيري مدت‌زماني كه كاربر پس از كليك بر روي يك لينك، دوباره به صفحه جستجو بازمي‌گردد و سپس با تجزيه و تحليل عبارت جديد مورد جستجوي او مفيد بودن مطالب يك سايت را تشخيص داده و نتيجه مي‌گيرد كه آيا وب‌سايت بازديد شده توانسته به كاربر پاسخ يا اطلاعات مناسب دهد يا خير.

    آينده سيگنال‌هاي شبكه‌هاي اجتماعي چگونه است؟

    با وجود اينكه گوگل از به‌روزرساني‌هاي خود اطلاعات دقيق و رسمي منتشر نمي‌كند، اما شواهد نشان مي‌دهد كه سيگنال‌هاي شبكه‌هاي اجتماعي به شِكلي جديد از لينك در الگوريتم‌هاي رتبه‌بندي تبديل شده‌اند. گرچه از ميزان ارزش اين لينك‌ها اطلاعي در دست نيست و نمي‌توان با قطعيت از كاهش تاثير لينك‌هاي ورودي و خروجي در رتبه‌بندي سخن گفت، اما مي‌توان انتظار داشت كه تأثيرات مستقيم و غيرمستقيم سيگنال‌هاي شبكه‌هاي اجتماعي به‌عنوان يك معيار ارزشيابي وب‌سايت‌ها در نهايت از لينك‌ها نيز بالاتر رود. چرا؟

  • دنيا به سوي اجتماعي شدن حركت مي‌كند. كودكان امروز، مشتريان و كاربران فعال اينترنتي فردا خواهند بود و ميزان حضور آنها در شبكه‌هاي اجتماعي مانند فيس‌بوك، توئيتر، گوگل پلاس و ... نيز هر روز افزايش مي‌يابد. قابل پيش‌بيني است كه در اين نسل، مشتريان زمان بيشتري را در شبكه‌هاي اجتماعي بگذرانند و در نتيجه موجب افزايش سيگنال‌هاي شبكه‌هاي اجتماعي شوند.
  • مردم به طور معمول به وب‌سايت‌هايي كه از طريق دوستان توصيه مي‌شود بيش از نتايج حاصل از جستجوي طبيعي اعتماد مي‌كنند. در نتيجه سايت‌هايي با حضور قوي‌تر در شبكه‌هاي اجتماعي، شانس بيشتري براي جا گرفتن در اين پيشنهادات دارند. موتورهاي جستجو نيز اين پيشنهادات را بررسي كرده و نتايج آن را در افزايش اعتبار و رتبه وب‌سايت تاثير مي‌دهد.
  • وب‌سايت‌هايي با حضور قدرتمندتر در شبكه‌هاي اجتماعي از نرخ تبديل بهتر، مشترياني وفادارتر، فروش و سود بيشتر و اسم و آوازه‌اي بلندتر برخوردارند كه همگي در افزايش نظرات مثبت و لينك‌هاي ارجاعي تاثير دارند.
  • منبع: نوين



    برچسب: ،
    ادامه مطلب
    بازدید:
    + نوشته شده: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۹:۳۰:۵۹ توسط:سئو موضوع: نظرات (0)

    به اشتراک بگذارید :

    Donbaler Donbaleh LinkPad Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg Technorati delicious

    الگوريتم گورخر چيست؟ چگونه روي سئو تاثير دارد؟

    پس از شكل‌گيري اولين فروشگاه اينترنتي، طولي نكشيد تا افراد رفته رفته به خريد اينترنتي اعتماد كردند و مي‌توان گفت امروزه اغلب افراد حداقل يكبار تجربه خريد اينترنتي را دارند.

    با گسترش تمايل افراد به خريد آنلاين، روز به روز به تعداد فروشگاه‌هاي اينترنتي نيز افزوده مي‌شود. در اين بين برخي از فروشگاه‌ها به سرعت محبوبيت زيادي پيدا مي‌كنند و مي‌توانند نظر گروه زيادي از مخاطبان را به خود جلب كنند و برخي ديگر نيز پس از مدتي كوتاه از دور رقابت حذف شدند.

    در اين بين گوگل نيز كه همواره به دنبال جلب رضايت كاربران بوده است، به اين فكر افتاد كه دنياي وب را براي يك خريد اينترنتي ايمن و سالم توسعه دهد و فروشگاه‌هاي اينترنتي كه از كيفيت خوبي برخوردار اند را به كاربران معرفي كند.

    گوگل با كمك الگوريتم‌هاي خود به طور پيوسته فروشگاه‌هاي اينترنتي را رصد مي‌كند و فروشگاه‌هايي كه از كيفيت و خدمات مناسبي برخوردار نباشند را از فهرست نتايج جست‌وجو حذف مي‌كند؛ از طرف ديگر، فروشگاه‌هايي كه خدمات خوبي به كاربران ارائه مي‌دهند و در جهت جلب رضايت كاربر تلاش مي‌كنند؛ در رتبه‌هاي برتر فهرست نتايج جست‌وجو قرار مي‌گيرند.

    الگوريتم گورخر گوگل مسئول رسيدگي و نظارت بر فروشگاه‌هاي اينترنتي است و وب‌سايت‌هاي اسپم را از فهرست نتايج جست‌وجو حذف مي‌كند. در اين مقاله به معرفي الگوريتم گورخر و تاثير آن روي سئو سايت‌هاي فروشگاهي مي‌پردازيم و در معيارهاي مهم براي اين الگوريتم را بررسي مي‌كنيم.

    معرفي الگوريتم گورخر

    الگوريتم گورخر يكي ديگر از الگوريتم‌هاي گوگل است كه با هدف نظارت بر تجارت الكترونيك و فروشگاه‌هاي اينترنتي طراحي شده است.

    در دنياي وب روزانه شاهد اضافه شدن صدها فروشگاه اينترنتي به جمع وب‌سايت‌هاي فروشگاهي هستيم. تحقيقات نشان مي‌دهد كه ۷۰ درصد اين وب‌سايت‌ها اسپم هستند و كارايي اصلي را ندارند. در اين بين برخي از فروشگاه‌ها توانسته اند با روش‌هاي سئو كلاه سياه، مانند تمركز روي كلمات كليدي، به جايگاه‌ بالاي فهرست نتايج جست‌وجو دست پيدا كنند؛ اما هنگامي كه كاربر از آن‌ها خريد مي‌كنند، نه تنها كالايي به دست كاربر نخواهد رسيد، بلكه در برخي مواقع اطلاعات حساب و اطلاعات شخصي كاربر نيز لو مي‌رود.

    گوگل براي جلوگيري از بروز چنين مشكلاتي اقدام به طراحي الگوريتمي كرد كه روي فعاليت فروشگاه‌هاي اينترنتي نظارت داشته باشد. الگوريتم گورخر تمامي وب‌سايت‌هاي فروشگاهي را زير نظر دارد و بر اساس كيفيت فعاليت‌ آن‌ها و نظرات كاربران، رتبه‌هاي خوبي را به وب‌سايت‌هاي خوب مي‌دهد و فروشگاه‌هاي اينترنتي اسپم را از فهرست نتايج جست‌وجو حذف مي‌كند.

    چگونه الگوريتم گورخر را تحت تاثير قرار دهيم؟

    الگوريتم گورخر نيز مانند ديگر الگوريتم‌هاي گوگل، به دنبال جلب رضايت كاربران است؛ پس اگر مي‌خواهيد اين الگوريتم را تحت تاثير قرار دهيد و سئو وب‌سايت خود را بهينه كنيد، بهتر است كه به دنبال راهكارهايي باشيد تا رضايت مشتريان خود را جلب كنيد. در ادامه برخي از اين روش‌ها را با هم بررسي مي‌كنيم.

    • رابط كاربري بالا و در دسترس بودن

    اگر به دنبال آن هستيد كه سئو وب‌سايت خود را بالا ببريد، در وهله اول بايد به نيازهاي كاربر توجه كنيد و وب‌سايت خود را متناسب با نياز‌هاي كاربران طراحي كنيد؛ از اين رو داشتن يك وب‌سايت با رابط كاربري بالا مي‌تواند الگوريتم گورخر را تحت تاثير قرار دهد.

    طراحي وب‌سايت بايد به گونه‌اي باشد كه كاربر با ورود به آن احساس راحتي كند و گزينه‌هاي مختلف وب‌سايت شما بايد در دسترس كاربر باشد.

    • محتواي بهينه

    محتوا يك بخش مهم و اساسي در ديجيتال ماركتينگ به حساب مي‌آيد؛ از اين رو وب‌سايت فروشگاهي شما نيز بايد محتوايي مناسب را به كاربران ارائه دهد. علاوه بر محتوايي كه براي بلاگ فروشگاه‌ خود مي‌نويسد، براي محصولات خود نيز توليد محتوا كنيد.

    براي هر محصول محتواي منحصر ايجاد كنيد و مشخصات و توضيحات آن را به طور كامل به كاربر شرح دهيد؛ اگر وب‌سايت شما محصولات مشابهي دارد، از يك محتواي يكسان براي تمامي آن‌ها استفاده نكنيد و سعي كنيد با ايجاد تغييراتي، هرچند كوچك، محتواي جداگانه‌اي براي هر محصول قرار دهيد.

    استفاده از ويديو معرفي محصولات نيز مي‌تواند پيشنهادي مناسب باشد. مي‌توانيد براي هر محصول ويديو معرفي كوتاهي تهيه كنيد و در آن مشخصات و ويژگي‌هاي محصول را شرح دهيد و در صفحه معرفي محصولات خود قرار دهيد.

    • به نظرات كاربران اهميت دهيد

    اين امكان را براي كاربران فراهم كنيد تا نظر خود را درباره محصول خريداري شده از وب‌سايت شما را ثبت كنند و آن نظر را به ديگر كاربران نيز نمايش دهيد. هنگامي كه مشتريان بالقوه شما، نظرات مثبت ساير كاربران را مطالعه مي‌كنند، اعتماد بيشتري نسبت به فروشگاه شما پيدا كرده و احتمال خريد آن‌ها بالاتر مي‌رود. علاوه بر اين، تعداد نظرات كاربران و كيفيت آن‌ها الگوريتم گورخر را نيز تحت تاثير قرار مي‌دهد.

    • از كدهاي Schema استفاده كنيد

    براي محصولات خود از زبان نشانه گذاري اسكيما استفاده كنيد و كد اسكيما را براي صفحات مختلف وب‌سايت خود فراهم كنيد.

    معرفي الگوريتم گورخر

    الگوريتم گورخر يكي ديگر از الگوريتم‌هاي گوگل است كه با هدف نظارت بر تجارت الكترونيك و فروشگاه‌هاي اينترنتي طراحي شده است.

    در دنياي وب روزانه شاهد اضافه شدن صدها فروشگاه اينترنتي به جمع وب‌سايت‌هاي فروشگاهي هستيم. تحقيقات نشان مي‌دهد كه ۷۰ درصد اين وب‌سايت‌ها اسپم هستند و كارايي اصلي را ندارند. در اين بين برخي از فروشگاه‌ها توانسته اند با روش‌هاي سئو كلاه سياه، مانند تمركز روي كلمات كليدي، به جايگاه‌ بالاي فهرست نتايج جست‌وجو دست پيدا كنند؛ اما هنگامي كه كاربر از آن‌ها خريد مي‌كنند، نه تنها كالايي به دست كاربر نخواهد رسيد، بلكه در برخي مواقع اطلاعات حساب و اطلاعات شخصي كاربر نيز لو مي‌رود.

    گوگل براي جلوگيري از بروز چنين مشكلاتي اقدام به طراحي الگوريتمي كرد كه روي فعاليت فروشگاه‌هاي اينترنتي نظارت داشته باشد. الگوريتم گورخر تمامي وب‌سايت‌هاي فروشگاهي را زير نظر دارد و بر اساس كيفيت فعاليت‌ آن‌ها و نظرات كاربران، رتبه‌هاي خوبي را به وب‌سايت‌هاي خوب مي‌دهد و فروشگاه‌هاي اينترنتي اسپم را از فهرست نتايج جست‌وجو حذف مي‌كند.

    چگونه الگوريتم گورخر را تحت تاثير قرار دهيم؟

    الگوريتم گورخر نيز مانند ديگر الگوريتم‌هاي گوگل، به دنبال جلب رضايت كاربران است؛ پس اگر مي‌خواهيد اين الگوريتم را تحت تاثير قرار دهيد و سئو وب‌سايت خود را بهينه كنيد، بهتر است كه به دنبال راهكارهايي باشيد تا رضايت مشتريان خود را جلب كنيد. در ادامه برخي از اين روش‌ها را با هم بررسي مي‌كنيم.

    • رابط كاربري بالا و در دسترس بودن

    اگر به دنبال آن هستيد كه سئو وب‌سايت خود را بالا ببريد، در وهله اول بايد به نيازهاي كاربر توجه كنيد و وب‌سايت خود را متناسب با نياز‌هاي كاربران طراحي كنيد؛ از اين رو داشتن يك وب‌سايت با رابط كاربري بالا مي‌تواند الگوريتم گورخر را تحت تاثير قرار دهد.

    طراحي وب‌سايت بايد به گونه‌اي باشد كه كاربر با ورود به آن احساس راحتي كند و گزينه‌هاي مختلف وب‌سايت شما بايد در دسترس كاربر باشد.

    • محتواي بهينه

    محتوا يك بخش مهم و اساسي در ديجيتال ماركتينگ به حساب مي‌آيد؛ از اين رو وب‌سايت فروشگاهي شما نيز بايد محتوايي مناسب را به كاربران ارائه دهد. علاوه بر محتوايي كه براي بلاگ فروشگاه‌ خود مي‌نويسد، براي محصولات خود نيز توليد محتوا كنيد.

    براي هر محصول محتواي منحصر ايجاد كنيد و مشخصات و توضيحات آن را به طور كامل به كاربر شرح دهيد؛ اگر وب‌سايت شما محصولات مشابهي دارد، از يك محتواي يكسان براي تمامي آن‌ها استفاده نكنيد و سعي كنيد با ايجاد تغييراتي، هرچند كوچك، محتواي جداگانه‌اي براي هر محصول قرار دهيد.

    استفاده از ويديو معرفي محصولات نيز مي‌تواند پيشنهادي مناسب باشد. مي‌توانيد براي هر محصول ويديو معرفي كوتاهي تهيه كنيد و در آن مشخصات و ويژگي‌هاي محصول را شرح دهيد و در صفحه معرفي محصولات خود قرار دهيد.

    • به نظرات كاربران اهميت دهيد

    اين امكان را براي كاربران فراهم كنيد تا نظر خود را درباره محصول خريداري شده از وب‌سايت شما را ثبت كنند و آن نظر را به ديگر كاربران نيز نمايش دهيد. هنگامي كه مشتريان بالقوه شما، نظرات مثبت ساير كاربران را مطالعه مي‌كنند، اعتماد بيشتري نسبت به فروشگاه شما پيدا كرده و احتمال خريد آن‌ها بالاتر مي‌رود. علاوه بر اين، تعداد نظرات كاربران و كيفيت آن‌ها الگوريتم گورخر را نيز تحت تاثير قرار مي‌دهد.

    • از كدهاي Schema استفاده كنيد

    براي محصولات خود از زبان نشانه گذاري اسكيما استفاده كنيد و كد اسكيما را براي صفحات مختلف وب‌سايت خود فراهم كنيد.

    معرفي الگوريتم گورخر

    الگوريتم گورخر يكي ديگر از الگوريتم‌هاي گوگل است كه با هدف نظارت بر تجارت الكترونيك و فروشگاه‌هاي اينترنتي طراحي شده است.

    در دنياي وب روزانه شاهد اضافه شدن صدها فروشگاه اينترنتي به جمع وب‌سايت‌هاي فروشگاهي هستيم. تحقيقات نشان مي‌دهد كه ۷۰ درصد اين وب‌سايت‌ها اسپم هستند و كارايي اصلي را ندارند. در اين بين برخي از فروشگاه‌ها توانسته اند با روش‌هاي سئو كلاه سياه، مانند تمركز روي كلمات كليدي، به جايگاه‌ بالاي فهرست نتايج جست‌وجو دست پيدا كنند؛ اما هنگامي كه كاربر از آن‌ها خريد مي‌كنند، نه تنها كالايي به دست كاربر نخواهد رسيد، بلكه در برخي مواقع اطلاعات حساب و اطلاعات شخصي كاربر نيز لو مي‌رود.

    گوگل براي جلوگيري از بروز چنين مشكلاتي اقدام به طراحي الگوريتمي كرد كه روي فعاليت فروشگاه‌هاي اينترنتي نظارت داشته باشد. الگوريتم گورخر تمامي وب‌سايت‌هاي فروشگاهي را زير نظر دارد و بر اساس كيفيت فعاليت‌ آن‌ها و نظرات كاربران، رتبه‌هاي خوبي را به وب‌سايت‌هاي خوب مي‌دهد و فروشگاه‌هاي اينترنتي اسپم را از فهرست نتايج جست‌وجو حذف مي‌كند.

    چگونه الگوريتم گورخر را تحت تاثير قرار دهيم؟

    الگوريتم گورخر نيز مانند ديگر الگوريتم‌هاي گوگل، به دنبال جلب رضايت كاربران است؛ پس اگر مي‌خواهيد اين الگوريتم را تحت تاثير قرار دهيد و سئو وب‌سايت خود را بهينه كنيد، بهتر است كه به دنبال راهكارهايي باشيد تا رضايت مشتريان خود را جلب كنيد. در ادامه برخي از اين روش‌ها را با هم بررسي مي‌كنيم.

    • رابط كاربري بالا و در دسترس بودن

    اگر به دنبال آن هستيد كه سئو وب‌سايت خود را بالا ببريد، در وهله اول بايد به نيازهاي كاربر توجه كنيد و وب‌سايت خود را متناسب با نياز‌هاي كاربران طراحي كنيد؛ از اين رو داشتن يك وب‌سايت با رابط كاربري بالا مي‌تواند الگوريتم گورخر را تحت تاثير قرار دهد.

    طراحي وب‌سايت بايد به گونه‌اي باشد كه كاربر با ورود به آن احساس راحتي كند و گزينه‌هاي مختلف وب‌سايت شما بايد در دسترس كاربر باشد.

    • محتواي بهينه

    محتوا يك بخش مهم و اساسي در ديجيتال ماركتينگ به حساب مي‌آيد؛ از اين رو وب‌سايت فروشگاهي شما نيز بايد محتوايي مناسب را به كاربران ارائه دهد. علاوه بر محتوايي كه براي بلاگ فروشگاه‌ خود مي‌نويسد، براي محصولات خود نيز توليد محتوا كنيد.

    براي هر محصول محتواي منحصر ايجاد كنيد و مشخصات و توضيحات آن را به طور كامل به كاربر شرح دهيد؛ اگر وب‌سايت شما محصولات مشابهي دارد، از يك محتواي يكسان براي تمامي آن‌ها استفاده نكنيد و سعي كنيد با ايجاد تغييراتي، هرچند كوچك، محتواي جداگانه‌اي براي هر محصول قرار دهيد.

    استفاده از ويديو معرفي محصولات نيز مي‌تواند پيشنهادي مناسب باشد. مي‌توانيد براي هر محصول ويديو معرفي كوتاهي تهيه كنيد و در آن مشخصات و ويژگي‌هاي محصول را شرح دهيد و در صفحه معرفي محصولات خود قرار دهيد.

    • به نظرات كاربران اهميت دهيد

    اين امكان را براي كاربران فراهم كنيد تا نظر خود را درباره محصول خريداري شده از وب‌سايت شما را ثبت كنند و آن نظر را به ديگر كاربران نيز نمايش دهيد. هنگامي كه مشتريان بالقوه شما، نظرات مثبت ساير كاربران را مطالعه مي‌كنند، اعتماد بيشتري نسبت به فروشگاه شما پيدا كرده و احتمال خريد آن‌ها بالاتر مي‌رود. علاوه بر اين، تعداد نظرات كاربران و كيفيت آن‌ها الگوريتم گورخر را نيز تحت تاثير قرار مي‌دهد.

    • از كدهاي Schema استفاده كنيد

    براي محصولات خود از زبان نشانه گذاري اسكيما استفاده كنيد و كد اسكيما را براي صفحات مختلف وب‌سايت خود فراهم كنيد.

    • اينماد تهيه كنيد

    براي وب‌سايت خود اينماد بگيريد. داشتن اينماد اين اطمينان را به كاربران مي‌دهد كه با يك وب‌سايت امن مواجه اند. گرفتن اينماد (نماد اعتماد الكترونيكي) علاوه بر اينكه اطمينان كاربران را به همراه دارد، الگوريتم گورخر را نيز تحت تاثير قرار مي‌دهد.

    • ثبت مشخصات فروشگاه

    آدرس، تلفن و ساير مشخصات كسب‌وكار خود را در وب‌سايت خود ثبت كنيد تا در معرض ديد كاربران قرار گيرد. با اين كار علاوه بر جلب اطمينان كاربر، نظر الگوريتم گورخر را نيز جلب مي‌كنيد. پس از ثبت آدرس فيزيكي فروشگاه، آن را در گوگل مپ نيز ثبت كنيد تا سئو محلي وب‌سايت خود را نيز بالا ببريد.

    • پروتكل SSL

    براي تمامي صفحات وب‌سايت خود پروتكل SSL بگيريد و امنيت وب‌سايت خود را بالا ببريد. الگوريتم گورخر به دنبال وب‌سايت‌هايي با امنيت بالا است تا از حفظ اطلاعات كاربران آسوده باشد.

    • درگاه پرداخت

    داشتن درگاه پرداخت يك ضرورت براي فروشگاه‌هاي اينترنتي است. حداقل يك درگاه پرداخت براي فروشگاه خود داشته باشيد كه تا مشتريان شما به راحتي بتوانند از شما خريد كنند؛ علاوه بر اين، امكان پرداخت نقدي پس از دريافت كالا را نيز به مشتريان بدهيد.

    • پشتيباني آنلاين

    پشتيباني آنلاين را براي وب‌سايت خود فعال كنيد تا كاربران بتواند به راحتي با شما ارتباط برقرار كنند. داشتن پشتيباني آنلاين نرخ تبديل را افزايش مي‌دهد و احتمال خريد كاربر از شما را بالا مي‌برد.

    • بهينه سازي سرعت وب‌سايت

    سرعت وب‌سايت يك فاكتور مهم براي فروشگاه اينترنتي به حساب مي‌آيد. شما تنها ۴ ثانيه فرصت داريد تا بتوانيد نظر كاربران را به خود جلب كنيد و هنگامي كه سرعت بازگذاري صفحات وب‌سايت شما پايين باشد، كاربر وب‌سايت شما را ترك مي‌كند و به سراغ ساير وب‌سايت‌ها مي‌رود.

    منبع: https://mahvision.com/



    برچسب: ،
    ادامه مطلب
    بازدید:
    + نوشته شده: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۹:۳۰:۵۹ توسط:سئو موضوع: نظرات (0)

    به اشتراک بگذارید :

    Donbaler Donbaleh LinkPad Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg Technorati delicious

    صفحه فرود يا Landing Page چيست؟

    قبل از هرچيز، از شما مي‌خواهيم تصور كنيد در يك مهماني هستيد. در اين مهماني، افراد مختلفي حضور دارند و شما هم تقريباً كسي را نمي‌شناسيد. اول سراغ چه كسي مي‌رويد؟ ملاك شما براي شروع گفتگو و آشنايي با ديگران چيست؟

    تجربه نشان داده كه بيشترِمان در لحظه‌ي نخست، مِلاكي به جز ظاهر آن شخص نداريم. اجازه دهيد مثال را به شكل ديگري مطرح كنيم: از قبل به شما گفته شده كه بايد با آقاي كريمي صحبت كنيد، ايشان پزشك متخصص مغز و اعصاب است، 45 سال سن دارد و يك اتومبيل ب‌.ام‌.و سري 5 سوار مي‌شود. اين شخص به نظر شما چه شكلي است؟ انتظار داريد با چه آدمي مواجه شويد؟ آيا امكان دارد ظاهرش باعث شود فكر كنيد كه در مورد شغل و منزلت اجتماعي او به شما دروغ گفته شده است؟

    بيشتر افرادي هم كه براي نخستين بار به وب‌سايت ما سر مي‌زنند چنين حالتي دارند. آيا اولين صفحه‌‌اي كه با آن مواجه مي‌شوند با تصورات آنان مطابقت دارد؟ آيا جذب سايت ما خواهند شد يا صفحه را بسته و ديگر به ما سر نخواهند زد؟ چه كار كنيم كه تاثير اوليه خوبي روي مخاطب داشته باشيم؟ ما در چنين مواقعي عبارت صفحه فرود (يا همان Landing Page) را شنيده‌ايم. اما اين صفحه فرود چيست و چه كاربردي دارد؟

    در ادامه تلاش كرده‌ايم به اين پرسش‌ها پاسخ دهيم؛ با ما همراه باشيد! قبل از هرچيز، به يك تعريف مي‌پردازيم.

    صفحه فرود يا Landing Page دقيقاً چيست؟

    همان طور كه حدس زده‌ايد، صفحه فرود يا Landing Page، صفحه‌اي ساده و مجزا در وب‌سايت شماست كه به هدف جذب كاربر يا يك تبديل (Conversion) ساده ايجاد شده است. دليل اين نامگذاري اين است كه كاربر اولين بار با اين صفحه مواجه شده يا به اصطلاح روي آن فرود مي‌آيد؛ درست مانند يك مسافر كه اولين مقصدش باند فرودگاه است و بعد از پياده شدن از هواپيما، مجال بازديد از شهر را خواهد داشت.

    در اينجا اجازه بدهيد به جاي آنكه بگوييم صفحه فرود چيست، بگوييم كه چه چيزي نيست. اهميّت اين توضيح در اينجاست كه تعاريف گوناگوني از صفحات فرود وجود دارند كه تفاوت‌هاي زيادي با هم دارند. براي مثال، هر صفحه قديمي در يك سايت كه بتوان روي آن "فرود آمد" لزوماً يك صفحه فرود نيست. بازاراياب‌هاي ديجيتال، بين يك Landing Page و يك صفحۀ عادي (مثلاً نخستين صفحۀ يك سايت)، تفاوت قائل هستند.

    هر صفحه فرود معمولاً دو ويژگي بسيار مهم دارد:

  • داراي يك فرم است.
  • صرفاً براي جمع‌آوري اطلاعات از مخاطب طراحي شده است.
  • به عبارت ديگر، همۀ صفحات فرود، نوعي صفحۀ وب هستند، اما هر صفحه‌ي وب Landing Page به حساب نمي‌آيد.

    همان طور كه در شكل زير مي‌بينيد، با باز كردن وب‌سايت خبرگزاري ايسنا، در صفحۀ اول با انبوهي از لينك‌ها، تصاوير و تبليغات مواجه مي‌شويم (كاري به خوبي يا بدي طراحي سايت نداريم). قطعاً صفحه‌ي زير يك صفحه فرود محسوب نمي‌شود.

    صفحه اصلي خبرگزاري ايسنا

    آنچه در تصوير بالا مي‌بينيم، صفحه اصلي يا Homepage نام دارد كه معمولاً كاربردهاي گوناگوني دارد. اين صفحه، بسته به نوع و هدفِ سايت، ممكن است شما را به بازديدكنندگان معرفي كند، محصولات شما را نمايش دهد يا يك ويديوي آموزشي پخش كند. صفحه‌ي اصلي شما احتمالاً فراخوان‌‌ها و فرم‌هاي متفاوتي هم دارد، از جمله لينك ثبت نام، دكمه امتحان كردن مجاني، لينك‌هاي خريد، تبليغات و ... . اين صفحه به يك منظور مشخص طراحي نشده است، بلكه انواع گوناگون محتوا در آن ديده مي‌شود.

    بياييد نگاهي به سايت آمازون بيندازيم. صفحه اول آمازون پر از CTAهاي قابل كليك است، اما اين صفحه براي رسيدن به يك منظور خاص ساخته نشده و به همين خاطر يك صفحه فرود به حساب نمي‌آيد. صفحات فرود معمولاً تك‌منظوره هستند و يك Call to Action هم در آنها ديده مي‌شود.

    صفحه اصلي سايت آمازون

    البته سايت آمازون داراي هزاران صفحه فرود است. Landing Pageها تك منظوره هستند و يك Call to Action دارند. در اين مثال، هر محصول يك صفحه‌ي مجزا براي خودش داشته و تنها هدف از ساخت اين صفحه اين است كه كاربر روي دكمه "اضافه كردن به صفحه خريد" كليك كند. چنين صفحه‌اي، يك صفحه فرود به حساب مي‌‌آيد.

    به عنوان مثالي ديگر، صفحه نخست وبسايت پونيشا كه همان اول شما را دعوت به همكاري مي‌كند، يك صفحه فرود محسوب مي‌شود.

    صفحه اصلي سايت پونيشا

    هدف از ايجاد يك صفحه فرود چيست؟

    وبسايت‌ها و كسب و كارهاي آنلاين به طور كلي با ايجاد لندينگ پيج ها، سه هدف را دنبال مي‌كنند:

  • فروش مستقيم
  • ايجاد مخاطب
  • برقراري ارتباط
  • فروش مستقيم

    تصور بيشتر افراد از صفحات فرود، مربوط به وب‌سايت‌هاي فروش محصولات يا خدمات است. اگر تا به حال در اينترنت چيزي خريده‌ باشيد، حتماً اين صفحات به چشم شما خورده‌اند. در تجارت الكترونيك، صفحه فرود مربوط به فروش مستقيم، معمولاً صفحۀ يك محصول خاص است. صفحات رزرو صندلي‌هاي سينما يا مشابه آن نيز نوعي صفحه فرود محسوب مي‌شوند.

    هدف اصلي از ساخت اين صفحات فرود، فروش است. شما مي‌توانيد صفحات فرود خود را در صفحات ديگر تبليغ كنيد، در شبكه‌هاي اجتماعي به اشتراك بگذاريد و هر كار ديگري كه لازم است را انجام دهيد تا ترافيك صفحه فرود خود را بالا ببريد.

    نگاهي به صفحه فرود زير بيندازيد. هدفِ اصلي از ساخت صفحه‌ي زير اين بوده كه مخاطبان را به خريد اين محصولات بهداشتي وادارد. طراحي صفحه ساده است و چندين دكمه فراخوان عمل هم دارد.

    ايجاد مخاطب

    اين نوع صفحات به عنوان صفحاتِ جذب مخاطب هم شناخته مي‌شوند. اين نوع خاص از صفحات فرود، براي جمع‌آوري اطلاعات از بازديدكنندگان طراحي شده‌اند. هدفِ اصلي آنها هم بدست آوردن اطلاعاتِ شخصي مثل آدرس ايميل، نام و نام‌خانوادگي و اطلاعات ديگري است كه مي‌تواند براي ارتباط بعدي با مخاطب به كار رود.

    فُرم‌هاي موجود در صفحات ايجاد مخاطب، معمولاً طولاني‌تر بوده و پر كردن‌شان نسبت به يك صفحه فروش مستقيم به زمان بيشتري نياز دارد. اين فُرم‌ها ممكن است شامل بخش‌هايي باشند كه مخاطب مي‌تواند سليقه‌، علايق و ويژگي‌هاي شخصي خود را نيز در آنها وارد كند. صفحات ايجاد مخاطبي كه طراحي مي‌كنيد بايد براي بازديدكنندگان آنقدر ارزشمند باشند كه بتوانند نرخ تبديل سايت شما را به صورت قابل توجهي افزايش دهند.

    اين نوع از لندينگ پيج مي‌تواند براي موارد زير كاربرد داشته باشد:

    • يك كتاب الكترونيكي رايگان
    • ثبت نام در يك سمينار آنلاين
    • راهنما
    • ثبت نام در خبرنامه

    تصوير زير، مثال خوبي از اين نوع صفحه فرود است.

    برقراري ارتباط

    اين صفحات فرود كه به آنها Click-through هم مي‌گويند، به شما امكان مي‌دهند بازديدكنندگان را در مراحل مختلف كار همراهي كنيد و جزو روش‌هاي پيشرفته بازاريابي محسوب مي‌شود. اين لندينگ‌ پيج‌ها، تركيبي از دو نوع فروش مستقيم و ايجاد ارتباط هستند. هدف آنها هم هدايت افراد و تشويق آنها به حركت در طول مسير فروش است. اين نوع از صفحات فرود، افراد را به صورت مستمر به كليك كردن روي لينك‌هاي جديد واداشته و آنها را در سايت نگه مي‌دارند.

    روش كار به اين صورت است كه وقتي مخاطبي وارد صفحه اول شما شده و از آنجا وارد صفحات بعدي مي‌شود، به صورت خودكار و هدفمند از طريق لينك‌هاي موجود، در مسير فروش هدايت مي‌شود. استفاده از اين صفحات واقعاً جواب مي‌دهد، مخصوصاً به اين دليل كه تمامي افرادي كه روي تبليغات آنلاين يا صفحات اجتماعي شما كليك نمي‌كنند، لزوماً آمادۀ خريد از شما نيستند و نياز است اندكي جلوتر بيايند.

    صفحات فرود Click-through به شما كمك مي‌كنند افرادي را كه وارد فرآيند بازاريابي شما شده‌اند در نهايت به مشتري خود تبديل كنيد. اين صفحات فرود با توجه كردن به علاقه‌هاي مشتري، نرخ تبديل (Conversion Rate) را بالا مي‌برند. صفحات برقراري ارتباط، تلاش مي‌كنند كه مشتري را كم كم با محصول يا خدمت ارائه شده آشنا كرده و در مرحله آخر كار فروش را نهايي كنند.



    برچسب: ،
    ادامه مطلب
    بازدید:
    + نوشته شده: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۹:۳۰:۵۷ توسط:سئو موضوع: نظرات (0)

    به اشتراک بگذارید :

    Donbaler Donbaleh LinkPad Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg Technorati delicious

    نرخ تبديل (Conversion Rate) چيست و چطور بهينه مي‌شود؟

    تصور كنيد صاحب يك وب سايت فروشگاهي هستيد؛ هزينه‌هاي زيادي براي راه‌اندازي آن صرف كرده‌ايد و اتفاقاً سايتتان بازديد زيادي هم دارد. اما موضوع مهم اينجاست كه حتي يك فروش هم در وب‌سايتتان ثبت نمي‌شود! اين يكي از بدترين مشكلاتي است كه مي‌تواند گريبان‌گير كسب و كارهاي اينترنتي شود.

    البته فرقي ندارد كه وب‌سايتتان فروشگاهي باشد يا آموزشي، حتي در مقياس بزرگتر اصلاً فرقي ندارد كه كسب و كار اينترنتي داشته باشيد يا يك مغازه كوچك كنار بازار. در همه حالت‌ها يك موضوع مهم در كسب و كار شما وجود دارد به اسم «نرخ تبديل». اين چيزي است كه تعيين مي‌كند چقدر در رسيدن به اهدافتان موفق بوده‌ايد و چقدر توانسته‌ايد به سود مالي و غير مالي دلخواه برسيد.

    اگر با مفهوم نرخ تبديل، روش‌هاي بهينه‌سازي آن و ديگر نكات مهمش آشنايي نداريد، حتماً اين مقاله را بخوانيد. مطمئن باشيد كمترين كمكي كه مطالعه اين مطلب به شما مي‌كند، چند درصد سود بيشتر در كسب و كار است.

    نرخ تبديل يا Conversion Rate چيست؟

    هر وب‌سايت و كسب و كار، يك يا چند هدف مختلف دارد. مثلاً مغازه شما هدف اصلي‌اش اين است كه مخاطب بعد از ورود به آن، يك محصول را خريداري كند. هدف اصلي سايت ديجي كالا هم دقيقاْ همين فروش محصول است. همينطور بعضي از وب سايت‌ها مثل «سايت پرتال» كه در زمينه ارائه خدمات طراحي سايت و فروشگاه اينترنتي فعاليت مي‌كند، در كنار فروش محصول يك هدف مهم ديگر هم دارد: دريافت اطلاعات مخاطب براي ايجاد رابطه صميمي‌تر و بازاريابي محصول.

    نرخ تبديل يا Conversion Rate اشاره به تعداد افرادي دارد كه از ميان كل مخاطبان وب سايت يا كسب و كار شما، هدف مورد نظرتان را انجام مي‌دهند.

    مثلا اگر در ماه از ميان 1000 نفر مخاطب وب سايتتان، 100 نفرشان محصول يا محصولات مورد نظر شما را خريداري كنند، نرخ تبديل سايتتان 10 درصد است. يا در مثال ديگر: اگر از بين 5 هزار نفري كه ماهانه به سايت پرتال سر مي‌زنند؛ 500 نفر براي دريافت جزوه‌هاي راهنما، كسب اطلاعات بيشتر، دريافت مشاوره و... شماره تماسشان را در اختيار اين وب سايت قرار دهند، نرخ تبديل پرتال هم 10 درصد است.

    خب تا اينجا فهميديم كه نرخ تبديل چيست؛ اما الان يك سوال مهم‌تر وجود دارد:

    بهينه‌سازي نرخ تبديل چيست؟

    CRO يا بهينه‌سازي نرخ تبديل (Conversion rate optimization) به كارها و فعاليت‌هاي مختلفي اشاره دارد كه باعث افزايش نرخ تبديل سايت مي‌شود. مثلاً اگر ما همين حالا دكمه‌اي در منو سايت نوين ايجاد كنيم كه روي آن عبارت «آموزش توليد محتوا» نوشته شده و وجود اين دكمه باعث شود كه افراد بيشتري دوره توليد محتواي سايتمان را بخرند، يك قدم در مسير بهينه سازي نرخ تبديل انجام برداشته‌ايم.

    اصلاً كل صحبت‌هايي كه تا اينجا كرديم و البته كل حرف‌هايي كه مي‌خواهيم در ادامه مقاله بزنيم، فقط براي اين است كه بتوانيم نرخ تبديل كسب و كارمان را افزايش دهيم.

    به طور كلي در فرآيند CRO در دنياي وب، ما سعي مي‌كنيم همه چيز را در وب‌سايت طوري تغيير دهيم كه در نهايت مخاطبان بيشتري فعاليت دلخواهمان را انجام دهند. كارهايي كه براي بهينه‌سازي نرخ تبديل انجام مي‌دهيم از بهبود ظاهر سايت گرفته تا عملكرد و حتي ويرايش متن‌ها و... است. خب؛ قبل از اينكه سراغ بقيه بخش‌ها بروم و بيشتر در مورد چگونگي CRO حرف بزنم، بگذاريد يك موضوع مهم را به شما يادآوري كنم.

    توهم بهينه‌سازي نرخ تبديل

    من قبل از اينكه به شغل شريف محتوانويسي مشغول شوم، در زمينه طراحي سايت فعاليت مي‌كردم. در يكي از پروژه‌هايي كه سال گذشته در حال انجامش بودم، كارفرما به صورت تصادفي يك مقاله در زمينه بهينه‌سازي نرخ تبديل خوانده بود و با استناد به همين مقاله، تصور مي‌كرد كه مي‌تواند در مورد بخش‌بخش وب سايت نظرهاي تخصصي ارائه كند. اين نظرها از ظاهر وب‌سايت گرفته تا نحوه ثبت نام مخاطب و حتي خريد او را تغيير مي‌داد‌.

    به عنوان مثال: كارفرما مي‌گفت از همين حالا ثبت نام وب سايت را طوري طراحي كن كه مخاطب براي ثبت نام مجبور باشد علاوه بر نام و نام خانوادگي، شماره تماسش را هم به ما بدهد. به اين شكل ديگر مجبور نيستيم دوباره براي دريافت راه‌هاي ارتباطي كلي زحمت بكشيم.

    با توجه به اينكه اين وب‌‌سايت، يك فروشگاه اينترنتي لوازم كنسول بازي بود، به نظر شما اصلاً مخاطب چه لزومي بر ثبت نام در سايت مي‌ديد؟ يا اصلاً اگر هم به دليلي قصد ثبت نام داشت، حاضر بود اين همه از زمانش را صرف دادن چنين اطلاعاتي به ما بكند؟

    سرتان را درد نياورم؛ امروز كه داشتم اين مقاله را مي‌نوشتم ياد آن كارفرماي عزيز افتادم و سري به وب سايتش زدم. بعد از اينكه متوجه شدم به طور كلي اين دوست عزيز از ادامه دادن مسير منصرف شده و وب سايت را هم به حال خودش رها كرده، تصميم گرفتم اين نكته‌ها و نتيجه‌ها را در مورد نرخ تبديل به شما يادآوري كنم تا مبادا به سرنوشت او دچار شويد:

    • بهينه‌سازي نرخ تبديل حدس و گمان‌هايي كه هيچ آماري پشتشان وجود ندارد، نيست.
    • به هيچ عنوان خواسته و نظر مدير وب سايت و كارفرما بر نظر مخاطب سايت اولويت ندارد.
    • اگر روي بهينه‌سازي نرخ تبديل وب سايتتان كار نكرده باشيد؛ افزايش بازديدكنندگان آن بازخورد خاصي برايتان ندارد. بنابراين مرحله اول CRO است.

    اگر بخواهيم از نگاه عمومي‌تر به مسئله نگاه كنيم، همه اين بهينه‌سازي‌ها و تلاش‌ها براي افزايش فروش و مشتري است. در دوره «آموزش فروش اينترنتي» تمام راه و چاه فروش از طريق اينترنت را ياد مي‌گيريد تا از تمامي كانال‌هاي ممكن مشتري جذب كنيد و بفروشيد. بيشتر بخوانيد: نرخ پرش چيست؟

    چرا بايد بهينه‌سازي نرخ تبديل را جدي بگيريد؟

    شايد خيلي از مخاطبان مطلب با خواندن داستان بالا به خوبي متوجه اهميت نرخ تبديل و بهينه‌سازي آن در سايت شده باشند. اما مطمئناً هستند عزيزاني كه هنوز هم شك دارند كه آيا بايد براي اين موضوع زماني صرف كنم يا نه. با توجه به همين موضوع، در ادامه مي‌خواهم با اشاره به نكاتي، اهميت نرخ تبديل را بيشتر از قبل به شما يادآوري كنم:

    1 - هميشه جايي براي پيشرفت وجود دارد

    مهم نيست كه در حال حاضر وب‌سايت‌تان چقدر خوب طراحي شده يا اين كه چند درصد از بازديدكنندگانتان به مشتري تبديل مي‌شوند، بايد به اين نكته توجه كنيد كه هميشه جايي براي پيشرفت وجود دارد. پس اگر اوضاع بر وفق مراد است، به شرايط فعلي وب‌سايت‌تان مغرور نشويد و اگر نيست، هرچه زودتر به فكر تغيير وضعيت نابسامان وب‌سايت خود باشد.

    2 - تبليغات پولي بسيار گرانقيمت و فضاي آن به شدت رقابتي است

    خيلي‌ها به جاي اينكه به بهينه‌سازي نرخ تبديل سايتشان توجه كنند، سعي مي‌كنند با افزايش بازديدكنندگان از طريق سئو، تبليغات و... سودشان را افزايش بدهند. در حالي كه CRO كمك مي‌كند با كمترين هزينه‌ها، از همان تعداد بازديد فعلي سود بيشتري به دست بياوريد. فكر مي‌كنم رسيدن به سود بيشتر با كمي كار فني و كم‌هزينه، لذت‌بخش‌تر از صرف هزينه‌هاي سنگين براي بازخورد مقطعي باشد.

    3 - CRO هزينه‌هاي جذب مشتري را كاهش مي‌دهد

    تصور كنيد شما براي تبليغات سايتتان سالانه 20 ميليون تومان هزينه كرده و 10 ميليون تومان سود خالص به دست مي‌آوريد. حالا اگر وب سايت شما از نظر نرخ تبديل بهينه شده باشد، اين 10 ميليون سود تبليغات هم به شدت رشد پيدا مي‌كند. اين يعني هزينه‌هاي جذب مشتري و تبليغات را با كمترين هزينه كاهش داده‌ايد.

    4 - حالا شما پول بيشتري داريد تا براي جذب مخاطب صرف كنيد

    اين سناريوي فرضي را در نظر بگيريد:

    شما صاحب يك كسب‌وكار فروش نرم‌افزار هستيد. پيش از انجام CRO براي وب‌سايت‌تان، مي‌توانستيد ۵% افراد را به ثبت‌نام ترغيب كنيد كه اين به معنيِ درآمد ماهانه‌‌ ۵۰ هزار تومان از هر نفر بوده است. به اين ترتيب شما ماهانه از هر ۱۰۰۰ نفر بازديد كننده ۵۰ مشتري جديد كسب مي‌كرديد و از اين ۵۰ نفر نيز ۲ ميليون و ۵۰۰ هزار تومان درآمد به دست مي‌آورديد. حال فرض كنيد بهينه سازي نرخ تبديل را انجام داده‌ايد و اين نرخ را از ۵% به ۷.۵% افزايش داده‌ايد. با اين نرخ تبديل، هر ۱۰۰۰ نفر بازديدكننده به معناي ۷۵ مشتري جديد و فروش ماهانه‌ي ۳ ميليون و ۷۵۰ هزار تومان خواهد بود.

    مي‌بينيد بهينه‌سازي نرخ تبديل چه تأثيري دارد؟‌ در واقع، شما هيچ چيزي را در كسب‌وكار خود تغيير نداديد، نه محصول جديدي عرضه كرديد و نه قيمت خود را پايين آورديد، اما بعد از كارآمدتر كردن قيف فروش خود، فروش شما ۱ ميليون و ۲۵۰ هزار تومان افزايش يافت. به اين ترتيب، قيف فروش شما اكنون كارآمدتر شده است و در نتيجه درآمد بيشتري كسب مي‌كنيد. همينطور با كمك اين درآمد جديد، مي‌توانيد تبليغات بيشتري انجام دهيد و دوباره سود بيشتري به دست بياوريد. در اصل شما وارد يك چرخه دائمي موفقيت و سود مي‌شويد.

    منبع: نوين



    برچسب: ،
    ادامه مطلب
    بازدید:
    + نوشته شده: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۹:۳۰:۵۶ توسط:سئو موضوع: نظرات (0)

    به اشتراک بگذارید :

    Donbaler Donbaleh LinkPad Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg Technorati delicious

    قيف فروش چيست و چطور آن را طراحي و مديريت كنيم؟

    احتمالاً شما هم اصطلاح قيف فروش (Sale funnel) يا قيف بازاريابي (Marketing Funnel) را خيلي شنيده‌ايد. قيف فروش، استوانه فروش يا قيف بازاريابي اصطلاحاتي هستند كه به‌جاي هم استفاده مي‌شوند. درواقع فرآيندي است كه به كارشناسان فروش كمك مي‌كند تا مشتريان بالقوه را به مشتريان واقعي تبديل كنند. در اين درس از كاريز فروش همه اين موارد را بررسي مي‌كنيم.


    توسعه بازاريابي با در نظر گرفتن قيف فروش مي‌تواند كسب‌وكار شما را به موفقيت برساند. مي‌توانيد محتواي مناسب را ارائه دهيد، سرنخ‌هاي واجد شرايط را به دست آوريد، روابط معني دار با مشتري را پرورش داده و فروش را افزايش دهيد. پيش از هرچيز بهتر است بدانيم منظور از قيف فروش چيست.

    قيف فروش يا Sale funnel چيست؟

    قيف فروش يا Sale funnel كه اصطلاح قيف بازاريابي هم در مورد آن به كار مي‌رود، نمايشي بصري از سفر مشتري از اولين تماسش به عنوان مشتري بالقوه تا زماني است كه خريدي انجام مي‌دهد و به مشتري شما تبديل مي‌شود.

    دقيقاً همانطور كه از اسمش مشخص است، قيف بازاريابي يا فروش در قسمت بالايي پهن است و در قسمت پايين باريك مي‌شود. هر مرحله از قيف، واجد شرايط‌ترين افراد را به مرحله‌ي بعدي سوق مي‌دهد و مواردي را كه براي شما مناسب نيستند حذف مي‌كند.

    همان طور كه هر معامله در مراحل مختلف قيف فروش پيش مي‌رود، احتمال بستن معامله بيشتر مي‌شود. همچنين در طول قيف فروش، مشتري اطلاعات بيشتري كسب كرده و متوجه مي‌شود كه استفاده از آن محصول، چه فايده‌اي برايش دارد و مشتاق‌تر مي‌شود.

    بهترين و ايده‌آل‌ترين حالت در فروش زمانيست كه همه‌ي مشتريان بالقوه تبديل به مشتريان واقعي شوند. در اين حالت مي‌توان از يك استوانه استفاده كرد، اما چنين چيزي در دنياي فروش واقعيت ندارد و مشتريان در هريك از مسيرهاي خود ممكن است كه از فرايند فروش ما خارج شوند. بنابراين فرآيند فروش براساس ورود و خروج تعداد مشخصي از مشتريان، حالت قيف به خود مي‌گيرد.

    نمايندگان فروش حرفه‌اي، مراحل قيف فروش خود را از درون به بيرون مي‌دانند. اين ديدگاه چند دليل مهم دارد:

    آنها مي‌توانند نيازهاي اصلي مشتري را برطرف كنند، پيام درست را در زمان مناسب ارائه دهند، مي‌توانند روند فروش خود را مقياس بندي كرده، فروش و درآمد خود را پيش‌بيني كنند و به اهدافشان برسند.

    به عبارت ديگر، يك قيف فروش كاملاً مشخص، سفر مشتري و همچنين سلامت شركت را بهبود مي‌بخشد.


    برخي قيف فروش و قيف ارتباط مشتري را يكسان مي‌دانند كه قطعا نمي‌توان آن را تاييد كرد. چراكه اين دو اصطلاح با وجود آنكه شباهت‌هايي به هم دارند كاملا متفاوت هستند.

    قيف فروش كجا شكل مي گيرد؟

    از آنجايي كه مشتري هدف محصول يا خدمت شما را مي‌بيند تا به خريد منجر مي‌شود مي‌تواند قيف فروش شما را شكل دهد. قيف درآمدي شما مي‌تواند از جاهاي زير شروع شود:

    • يك خرده فروشي يا فروشگاه
    • تيم فروش
    • وبسايت
    • ايميل
    • مشاوره هاي فردي


    به طور كلي هر كانال بازاريابي مي‌تواند بخشي از مديريت قيف فروش باشد و حتيممكن است قيف شما در چندين كانال پخش شود.


    نقش قيف فروش در بازاريابي

    قيف فروش توسط تيم‌هاي بازاريابي به عنوان بخشي از وظايف بازاريابي براي تجزيه و تحليل و دسته بندي تمامي فعاليت‌هاي فرايند بازاريابي تا جذب مشتري، استفاده مي‌شود. قيف فروش در بازاريابي براي تبديل مشتريان در سطوح مختلف از سرنخ فروش تا تبديل مشتري به مشتري بالفعل به عنوان يك استراتژي به كار مي‌رود و شامل تمام فرآيندهاي فروش است.

    قيف فروش دقيقا همان كاري را مي‌كند كه بازارياب‌ها نياز دارند؛ يعني افراد را فيلتر مي‌كند. به اين ترتيب كه با هدايت سرنخ‌هاي توليد شده در بازاريابي و با ارزش گذاري مشتريان، آنها را به مشتريان وفادار و هميشگي تبديل مي‌كند. يك كمپين بازاريابي موثر به محركي نياز دارد كه شروع فرآيند قيف فروش را نشان دهد. اين محرك، مجموعه اي از طرح‌هاي بازاريابي است كه منجر به فروش و احتمالاً تكرار فروش مي‌شود. قيف فروش به مديريت و سازماندهي فرايند بازاريابي كمك مي‌كند تا هر سرنخي وارد فرايند فروش مي‌شود حتما به يك مشتري بالفعل تبديل شود.

    همه مشتريان بالقوه در اولين تلاش نمي‌توانند از قيف فروش عبور كنند. برخي ممكن است هرگز از آن عبور نكنند. اشكالي ندارد مهم‌ترين جنبه قيف اين است كه تلاش‌هاي همه افراد در تيم‌هاي فروش و بازاريابي را همسو كند تا به هر مشتري بالقوه، چشم انداز واحدي از برند و سبك فروش ارائه شود.

    انواع مشتري قيف فروش

    هر مشتري در برخورد اوليه با برند، محصول يا خدمات شما يك غريبه است. تنها از طريق يك فرآيند فروش منسجم است كه مي‌توانيد يك غريبه را انتخاب كنيد و او را به سمت پايين قيف فروش، از سرنخ به مشتري نهايي تبديل كنيد. در فرايند قيف فروش مشتري به ترتيب مراحل زير را طي مي‌كند.

    مشتري بالقوه

    به عبارت ساده، مشتري بالقوه فردي است كه خريدار بالقوه محصول يا خدمات شما باشد. با اين حال، مشتري بالقوه هنوز با شركت شما درگير نشده يا وارد فرآيند فروش نشده است.

    سرنخ فروش

    در مرحله بعد قيف فروش، مشتري بالقوه به سرنخ تبديل مي‌شود. سرنخ فروش، مشتري بالقوه اي است كه با محتواي شركت يا فرآيند فروش شركت شما درگير شده است. سرنخ فروش پس از برخورد با يك محتوا يا نمونه آزمايشي از محصول شما وارد قيف فروش مي‌شود.

    فرصت فروش

    هنگامي كه يك سرنخ با تيم فروش شما درگير شد و علاقه خود را ابراز كرد، بايد توسط نماينده فروش واجد شرايط شود. اگر آنها واجد شرايط باشند و به عنوان يك مشتري مناسب شناخته شوند، با تلاش‌هاي تيم فروش به مشتري تبديل مي‌شوند.

    مشتري بالفعل

    در نهايت مشتري تصميم به خريد از شما مي‌گيرد. در اين مرحله مشتري متوجه شده كه محصول يا خدمات شما نياز او را برطرف خواهد كرد و در نتيجه معامله انجام مي‌شود.

    قيف فروش در بازاريابي ديجيتال

    قيف فروش بازاريابي ديجيتال كمك مي‌كند، كارايي و بازده كسب‌وكارتان بالا برود. چرا؟ چون فرآيند تبديل بازديدكنندگان از سايت به مشتريان وفادار را ساده مي‌كند.

    قيف فروش ديجيتال ماركتينگ، چهارچوبي است كه براي كمك به افزايش ترافيك وب‌سايت استفاده مي‌شود. يك قيف فروش بازاريابي ديجيتال معمولا از چهار مرحله تشكيل مي‌شود:

    • آگاهي
    • اكتشاف
    • توجه و پرورش
    • تبديل

    بازديدكنندگان از سايت، ابتدا وارد مرحله آگاهي قيف فروش مي‌شوند. آنها معمولا از طريق شبكه‌هاي اجتماعي، پست‌هاي وبلاگ، تبليغات، يا از همه مهمتر، محتواي جذاب سايت‌تان وارد قيف مي‌شوند.


    استراتژي‌هاي مختلفي هست كه به كمك آنها مي‌توانيد بازديدكنندگان از سايت خود را در مراحل مختلف قيف فروش، پرورش دهيد تا به مشتري تبديل شوند.

    يك نكته مهم اين است كه احتمالا بازديدكنندگان مختلف را به مراحل متفاوت قيف فروش جذب مي‌كنيد، و همه آنها هميشه يك مسير را در قيف طي نمي‌كنند.


    قيف فروش ديجيتال ماركتينگ ازاين جهت براي كسب‌وكارتان اهميت دارد كه كمك مي‌كند به سرنخ‌هاي بيشتري دست پيدا كنيد، مشتري‌ها را از راه‌هاي مختلف پرورش مي‌دهد تا تجربه فروش بهتري داشته باشند. و در نتيجه درآمد كسب‌وكار را بالا مي‌برد.

    مراحل قيف فروش

    در علم بازاريابي، قيف فروش به پنج مرحله جزئي تقسيم مي‌شود. اين مراحل عبارتند از:

    • آگاهي Awareness
    • كسب اطلاعات و ايجاد علاقه‌مندي Interest and Education
    • ارزيابي محصول يا خدمات Evaluation
    • درگيرشدن با محصول و تصميم‌گيري Engagement and Decision Making
    • اقدام به خريد Action و درنهايت تبديل شدن به مشتري وفادار و انجام خريد مجدد.

    اما در حالي كه هر سازماني روش خاص خود را براي مديريت فرآيند فروش و نقاط تماس مشتري دارد، به طور كلي مي‌توان آنها را در سه مرحله‌ي مشخص تعريف كرد كه در نهايت همان مدل آيداي معروف را مي‌سازد.

    1.بالاي قيف فروش: آگاهي و كشف

    در اوايل سفر، مشتريان بالقوه در حال عبور از يك مشكل خاص هستند و در مورد آن تحقيق و جستجو مي‌كنند.

    آنها هنوز در حال شناسايي چالش خود هستند،‌ سوالات زيادي درباره‌ي آن دارند و احتمالاً نام چالش خود را مشكل نگذاشته‌اند آنها فقط علائم را مي‌دانند.

    مشتريان در اين مرحله به تدريج سعي مي‌كنند مشكل خود را به زبان بياورند و منابع اطلاعاتي و آموزشي معتبري پيدا كنند. در اينجا به چند نمونه از سوالاتي كه ممكن است افراد درباره‌ي كسب‌وكارهاي مختلف داشته باشند اشاره مي‌كنيم:

    • نرم افزار پشتيباني مشتري: معيارهاي صنعت پشتيباني مشتري چيست؟
    • فروشگاه تشك:چرا كمرم بعد از خواب درد مي‌كند؟
    • تامين كننده برق:ميانگين صورتحساب ​​برق چقدر است؟

    در بالاي قيف فروش، مشتري مي‌خواهد احساس كند اطلاعات كافي و اعتماد بنفس دارد تا بتواند در زمان مناسب،‌ سوالات و مشكلاتش را مطرح كند.

    از منظر بازاريابي، مشتريان به محتوايي نياز دارند كه بتواند آنها را در مورد موضوعي كه برايشان مهم است راهنمايي كند؛ مثل پست‌هاي وبلاگ، فيلم‌ها و حتي سوالات.

    در اين مرحله، مشتريان بالقوه‌اي كه قبلا ارتباطي با شما برقرار نكرده بودند با شما ارتباط برقرار مي‌كنند و به بيان دقيق‌تر، آنها اكنون سرنخ‌هاي شما هستند. اكنون وقت آن است كه نمايندگان فروش، سوالات مربوطه را بپرسند و سرنخ‌ها را واجد شرايط فروش كنند، اين همان چيزي است كه ما را به مرحله‌ي بعدي مي‌رساند.

    2.ميانه قيف فروش: تحقيق در مورد راه حل‌ها

    در اين مرحله، شما ديگر با مخاطبين بي‌نام و چهره روبرو نيستيد. آنها اكنون مشكل خود را مي‌شناسند و در حال جستجوي تمام راه‌حل‌هاي موجود اعم از محصولات و خدمات هستند.

    سوالاتي كه در ميانه‌ي قيف فروش مطرح مي‌شوند ديگر عمومي و كلي نيستند. به جاي پرسيدن سوالاتي كه با چرا شروع مي‌شوند،‌ سرنخ‌هاي شما در حال جستجوي طيف وسيعي از فرصت‌ها براي رفع مشكلاتشان هستند.

    با در نظر گرفتن همان كسب‌وكارهاي بخش قبلي، سوالات افراد در بخش ميانه‌ي قيف فروش مي‌تواند موارد زير باشد:

    • چگونه مي‌توان از طريق تلفن، پشتيباني خوبي به مشتري ارائه داد؟
    • چگونه بهترين تشك را انتخاب كنيم؟
    • چگونه يك تامين كننده‌ي برق را انتخاب كنيم؟

    در وسط قيف فروش، مخاطبان در حال غوطه‌ور شدن در عمق جزئيات مشكل هستند. آنها با جزئيات زيادي مي‌فهمند كه چه چيزي آنها را آزار مي‌دهد و مي‌خواهند راه حل‌هاي ممكن را بدانند.

    در اين مرحله، ممكن است آنها لزوماً ارائه دهندگان راه حل، مانند شركت‌هاي خاص و محصولات آنها را ارزيابي نكنند و در عوض، به دنبال انواع راه‌حل‌هاي موجود باشند.

    به عنوان مثال، هنوز تصميم نگرفته‌اند كه آيا يك راه حل نرم افزاري براي تيم‌هاي پشتيباني داخلي مي‌خواهند يا براي تيم‌هاي پشتيباني دوركار؟ مثال ديگر: مطمئن نيستند كه به رويه‌ي طبي براي تشك نياز دارند يا اينكه بايد تشك جديدي بخرند.

    محتوايي كه در اين مرحله به سرنخ‌هاي شما بيشتر كمك مي‌كند شامل راهنماهاي دقيق وعميق، ليست‌هاي مقايسه‌اي، ليست معايب و مزايا و ساير موارد اين چنيني است.

    در اين مرحله، سرنخ‌هاي شما واجد شرايط شده‌اند و با پرسيدن سوالاتي از آنها مي‌توانيد متوجه شويد چه پيشنهادي مي‌تواند براي آنها بهترين راه حل باشد.

    3.پايين قيف فروش: گرفتن تصميم آگاهانه براي خريد

    مرحله‌ي پاييني قيف، زماني است كه سرنخ‌ها همه چيز را درمورد مشكلشان و بهترين راه حل براي آن را مي‌دانند و آماده هستند تا فروشنده‌ي اين راه حل را انتخاب كنند.

    به همين دليل است كه سوالات و نگراني‌هاي آنها در اين مرحله، فروشنده محور مي‌شود. بنابراين جستجوي آنلاين و همچنين سوالاتي كه از شما دارند، ممكن است شبيه موارد زير باشد:

    • آيا [ارائه دهنده 1] ويژگي‌هاي نرم افزار پشتيباني بهتري از [ارائه دهنده 2] ارائه مي‌دهد؟
    • چه كسي طولاني‌ترين و كامل‌ترين گارانتي را براي تشك‌ها ارائه مي‌دهد؟
    • شرايط قرارداد برق با [ارائه دهنده 1] در مقابل [ارائه دهنده 2] چيست؟

    اين همان چيزي است كه به شما كمك مي‌كند تا تصميمي متناسب با نيازهاي مشخص آنها، مشكلات خاص، بودجه و ساير منابع مربوطه بگيريد.

    بهترين محتوا براي قسمت پايين قيف فروش، صفحات متداول پاسخ به پرسش‌ها، فيلم‌هاي مربوط به ويژگي‌هاي محصول، نمايش‌هاي زنده و تجزيه و تحليل ويژگي‌هاي رقابتي محصولات است. اين اطلاعات علاوه بر اين كه باعث مي‌شود مشتريان به شما اعتماد كنند،‌ همزمان به آنها كمك مي‌كند مناسب بودن راه حل پيشنهادي شما براي مشكلشان را بسنجند.

    اينجا زماني است كه سرنخ‌هاي واجد شرايط،‌ مراحل ارائه‌ي پروپوزال و مذاكره را طي مي‌كنند و پس از آن شما براي كسب‌وكار آنها ايده آل هستيد.

    مثال واقعي از قيف هاي فروش

    با در نظر گرفتن اين تفكيك مراحل قيف فروش، اكنون مي‌توانيم به برخي از نمونه‌هاي قيف بازاريابي نگاه كنيم. اين مثال‌ها به ما نشان مي‌دهند كه يك فروشنده‌ مي‌تواند با درك نقاط درد مشتري خود و ارائه‌ي پاسخ‌هاي درست در زمان مناسب، مشتريان بالقوه را به مشتري واقعي تبديل كند.

    بياييد 2 مثال قيف فروش از دنياي واقعي را با هم بررسي كنيم.

    مثال 1: شركت خارجي

    كمپاني توييلو(Twilio) كه API ارتباطي به توسعه دهندگان نرم‌افزار ارائه مي‌دهد، يكي از موفق‌ترين نمونه‌هاي پياده سازي قيف فروش در بازاريابي ديجيتال است. اين شركت با تدوين استراتژي‌هاي بازاريابي ديجيتال مناسب توانسته هم در گوگل و هم در شبكه‌هاي اجتماعي مخاطبان زيادي را به خودش جذب كند.

    افراد وقتي در سيستم ثبت نام مي‌كنند، براي شروع كار، يك حساب رايگان مي‌سازند ( كه در نهايت مي‌تواند به حساب پولي ارتقا پيدا كند) يا بر روي بخش تماس با يك فروشنده كليك كرده و منتظر مي‌مانند با آنها تماس گرفته شود.

    نمايندگان فروش بر اساس اطلاعاتي كه فرد ثبت نام كننده در ابتدا رو حساب خود وارد كرده، يك تعامل ارزشمند با مشتري ايجاد مي‌كنند.

    اگر نماينده‌ي فروش با اطمينان بتواند به سوالات افراد موجود در پايين قيف پاسخ دهد و بين مشكل سرنخ و راه‌حل ارائه شده مطابقت وجود داشته باشد، آنها تبديل به مشتري مي شوند. اگر هم در آن لحظه تمايلي به خريد نداشته باشد، توييلو اين احساس را به مشتري مي‌دهد كه كاملا درك شده!

    مثال 2: شركت ايراني

    شركت علي بابا در زمينه‌ي گردشگري و فروش بليط كار مي‌كند و يكي از بزرگترين شركت‌هاي ايراني دراين زمينه به حساب مي‌آيد. اين شركت از تمام صفحات وب سايت خود بيشترين استفاده را مي‌كند تا بازديدكنندگان بيشتري را به وب سايت بكشاند و آنها را ترغيب به اقدام كند.
    مشتريان بالقوه علي بابا به راحتي و با جستجوي مطالب مختلفي در زمينه‌ي سفر مي‌توانند به وبسايت علي بابا مراجعه كنند. وبسايت علي بابا علاوه بر امكان خريد آنلاين بليط، مطالب مفيدي نيز در زمينه‌ي گردشگري و نقاط ديدني ارائه مي‌كند.

    اين شركت يك قسمت از سايت خود را به منبعي معتبر در زمينه‌ي سفر تبديل كرده است كه مي‌تواند پاسخگوي سوالاتي فراتر از نياز افراد باشد. جواب دادن به اين سوالات مي‌تواند به پيشرفت مشتريان در مراحل قيف فروش كمك كند. سرانجام، سرنخ مي‌خواهد بداند كه آيا اين شركت بهترين و قابل اعتمادترين گزينه‌اي است كه مي‌تواند انتخاب كند يا نه.

    با آماري كه در سايت ارائه شده است، اعتماد مشتري به علي بابا افزايش پيدا كرده درنتيجه امكان خريد را بالاتر مي‌برد. همچنين در اين لحظه پيشنهاد تخفيف‌هاي ويژه كه درسايت علي بابا موجود است مي‌تواند مشتري را به خريد ترغيب كند.

    مزايا و اهميت قيف فروش

    گفتيم كه قيف فروش مسيري را كه مشتريان در راه خريد محصول يا خدمات شما طي خواهند كرد، نشان مي‌دهد. تجزيه و تحليل قيف فروش به شما كمك مي‌كند بفهميد مشتري طي سفر خريد خود كجا توانسته به پاسخ سوال يا نيازش برسد و كجا با شكست مواجه شده است. همچنين كمك مي‌كند تا خلاهاي مراحل مختلف قيف فروش خود را شناسايي كنيد (يعني جايي كه مشتريان بالقوه از بين مي‌روند و به مشتري تبديل نمي‌شوند).

    درك قيف فروش به شما كمك مي‌كند تا بر نحوه حركت مشتريان بالقوه و تبديل آنها به خريدار تأثير بگذاريد. همچنين بينشي در مورد آنچه كه مشتريان در هر مرحله از قيف فروش فكر مي‌كنند و انجام مي‌دهند، ارائه مي‌كند. بنابراين مي‌توانيد در فعاليت‌هاي بازاريابي كه مشتريان بالقوه بيشتري را جذب مي‌كنند، پيام‌هاي مرتبط‌تري را در هر مرحله از قيف فروش توسعه دهيد، و مشتريان بالقوه بيشتري را به مشتريان نهايي تبديل كنيد.

    نكته كليدي: دانش كامل از قيف فروش شما براي درك سفر خريد مشتريان ضروري است تا بتوانيد شكاف‌ها را در اين فرآيند شناسايي كرده و روي موثرترين استراتژي‌هاي بازاريابي سرمايه گذاري كنيد.

    طراحي مراحل قيف فروش

    كطمئنا ايجاد يك قيف فروش براي انتقال مشتريان بالقوه از تماس اوليه تا بستن قرارداد ضروري است. اما سوالي كه پيش مي‌آيد اين است كه چطور مراحل مختلف قيف فروش آيدا (AIDA) را ايجاد كنيم؟

    راه‌هاي زيادي براي ايجاد قيف فروش وجود دارد و مشاغل و صنايع مختلف انواع قيف فروش مخصوص به خود را دارند. مراحلي كه مي‌گوييم را بسته به صنعت و شرايط كسب‌وكارتان دنبال كنيد:

    1. يك صفحه فرود ايجاد كنيد.

    صفحه فرود اغلب اولين فرصت براي مشتريان احتمالي است تا در مورد كسب‌وكار شما و محصولات و خدماتتان اطلاعات كسب كنند. كاربران به روش‌هاي مختلف به صفحه فرود وبسايت شما مي‌رسند. ممكن است روي يك تبليغ يا پيوند در يك صفحه شبكه اجتماعي كليك كنند، يك كتاب الكترونيكي دانلود كنند يا براي يك وبينار ثبت نام كنند.

    2. چيز با ارزشي ارائه دهيد.

    براي اينكه مشتري بتواند آدرس ايميل خود را به شما دهد، بايد در ازاي آن چيز با ارزشي بگيرد. به عنوان مثال، مي‌توانيد يك كتاب الكترونيكي يا مقاله رايگان با محتواي مفيد و آموزنده در اختيار آنها قرار بدهيد.

    3. مشتري جديد پرورش دهيد.

    اكنون كه مشتري بالقوه علاقه كافي براي ارائه آدرس ايميل خود نشان داده است، محتوايي را به آنها بدهيد كه با محصول يا خدمت شما بيشتر آشنا شوند. به طور منظم (يك يا دو بار در هفته) با آنها در تماس باشيد، اما نه آنقدر زياد كه حوصله‌شان سر برود يا كلا محتواي شما را كنار بگذارند.

    4. معامله را ببنديد.

    بهترين پيشنهاد خود را، پيشنهادي كه ناديده گرفتن يا رد كردن آن براي مشتري بالقوه دشوار است، براي بستن معامله ارائه دهيد. به عنوان مثال، مي‌توانيد يك دموي محصول، يك نسخه آزمايشي رايگان يا يك كد تخفيف ويژه ارائه دهيد.

    5. روند را ادامه دهيد.

    در اين مرحله از قيف فروش، مشتري بالقوه يا مشتري شده يا تصميم گرفته كه خريد نكند. در هر صورت، بايد به روند ارتباط و ايجاد رابطه ادامه دهيد.

    اگر مشتري شد، با آموزش آنها در مورد محصولات يا خدمات خود، درگير كردن منظم آنها براي ايجاد وفاداري و ارائه خدمات عالي براي حفظ آنها به عنوان مشتريان ارزشمند، به ايجاد رابطه ادامه دهيد. اگر مشتري خريدي انجام نداد، از طريق ايميل‌هاي معمولي با آنها در تماس باشيد. با استفاده از سري‌هاي مختلف پرورش ايميل، به كار روي تبديل آنها به مشتري ادامه دهيد.

    6. قيف فروش خود را بهينه كنيد.

    زماني‌كه يك قيف فروش ايجاد كرده ايد، كار شما تمام نمي‌شود. بايد به طور مداوم به دنبال راه‌هايي براي بهبود و بهينه‌سازي قيف فروش خود باشيد و مشخص كنيد كه در كجا مشتري را از دست مي‌دهيد. روي مناطقي تمركز كنيد كه مشتريان بالقوه از يك مرحله قيف فروش به مرحله بعدي منتقل مي‌شوند.

    چطور قيف فروش را بهينه كنيم؟

    از بالاي قيف شروع كنيد. ارزيابي كنيد كه هر قسمت از محتوا چقدر خوب عمل كرده است. آيا با محتواي اوليه خود به اندازه كافي مشتري بالقوه جذب مي‌كنيد؟ هدف محتواي شما اين است كه مشتريان بالقوه روي دكمه‌هاي CTA كليك كنند. اگر اين كار را نكردند، يا يك قسمت از محتوا كليك‌هاي كمتري روي CTA مي‌گيرد، آن عنصر را دوباره طراحي كنيد يا روش جديدي را امتحان كنيد.

    صفحه فرود خود را ارزيابي كنيد پيشنهاد و CTA شما بايد منعكس كننده يك محتواي خاص باشد. به عنوان مثال، پست وبلاگي كه مشتري را به صفحه فرود شما آورده است. آيا مشتريان بالقوه در ارائه اطلاعات تماس خود به شما اعتماد دارند؟ هر قسمت از صفحه فرود خود را آزمايش كنيد (به عنوان مثال، عنوان، تصاوير، متن بدنه، CTA) تا بفهميد چه چيزي كار مي‌كند و چه چيزي درست نيست.

    هر پيشنهادي را در مرحله عمل قيف فروش خود آزمايش كنيد. نتايج پيشنهادات مختلف را مقايسه كنيد (به عنوان مثال، ارسال رايگان در مقابل تخفيف). با كمپين‌هاي ايميل ماركتينگ و ساير تلاش‌هاي بازاريابي چند خريد دريافت مي‌كنيد؟ اگر يك پيشنهاد نتايج بسيار بهتري نسبت به ديگري داشت، روي استفاده از آن پيشنهاد براي بستن قرارداد با مشتريان بالقوه تمركز كنيد و ببينيد آيا مي‌توانيد آن را بهبود ببخشيد يا خير.

    نرخ حفظ مشتري خود را دنبال كنيد. تعيين كنيد كه مشتريان چند وقت يكبار براي خريد محصولات يا خدمات شما برمي‌گردند. آيا مشتريان بيش از يك بار برمي گردند و آيا محصولات يا خدمات ديگري را مي‌خرند؟ پيگيري كنيد كه چند بار ديگران را به شركت شما ارجاع مي‌دهند.

    نرم افزار CRM در اين فرايند به شما كمك مي‌كند

    به اين ترتيب كه:

    • فروش خود را براي يك يا سه ماه آينده پيش بيني كنيد.
    • معاملات را سريع‌تر ببينيد.
    • فعاليت‌هاي سرنخ را پيگيري كنيد.
    • يادآورهايي براي پيگيري معاملاتِ با ارزش داشته باشيد.
    • فعاليت‌هاي روزانه خود را سازماندهي كنيد و از ساعاتي كه با سرنخ خود مي‌گذرانيد بيشترين استفاده را ببريد.

    منبع: https://didar.me/



    برچسب: ،
    ادامه مطلب
    بازدید:
    + نوشته شده: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۹:۳۰:۵۵ توسط:سئو موضوع: نظرات (0)

    به اشتراک بگذارید :

    Donbaler Donbaleh LinkPad Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg Technorati delicious

    پرسوناي مشتري چيست و چگونه مي‌تواند باعث افزايش فروش شود؟

    اگر دستي بر آتش بازاريابي يا فروش داشته باشيد، احتمالاً عبارت «پرسوناي مشتري» كم به گوشتان نخورده است. در واقع، اين از آن دسته از اصطلاحاتي است كه در سال‌هاي اخير جايگاه ويژه‌اي در استراتژي‌هاي بازاريابي به دست آورده است. با اين توصيف شايد تصور كنيد كه همه مي‌دانند كه پرسونا چيست، جايي نيست كه از آن استفاده نشود و انگار كه فقط شما از قافله عقب مانده‌ايد؛ اما خبر خوب (يا بد) اينكه اين‌طور نيست و هنوز هم بسياري با مبحث پرسونا آشنايي ندارند يا به درستي از آن بهره نمي‌برند. اگر شما به اين اميد مطالعه اين مطلب را آغاز كرده‌ايد كه جزو اين دسته نباشيد، به جاي درستي آمده‌ايد.
    اما طبيعتاً پيش از هر چيزي بايد به اولين و مهم‌ترين پرسشي كه در ذهن داريد پاسخ بدهيم:

    پرسوناي مشتري چيست؟

    پرسوناي مشتري يك الگو يا مدل مبتني بر تحقيق از مشتري هدف است. به زبان ساده، پرسوناي مشتري توصيف مي‌كند و توضيح مي‌دهد كه مشتري ايده آل شما كيست، زندگي روزمره خود را چگونه مي‌گذراند، با چه چالش‌هايي روبرو است و چطور تصميم مي‌گيرد.
    پرسوناي مشتري با عباراتي مانند پرسوناي خريدار، پرسوناي بازاريابي و همچنين پروفايل يا نيمرخ خريدار يا مشتري نيز شناخته مي‌شود، اما از هر واژه‌اي كه استفاده كنيد، هدف از ترسيم و استفاده از پرسونا يكسان است: پرسوناي مشتري به كسب‌وكار كمك مي‌كند تا مشتريان خود را بهتر درك و با آن‌ها همزادپنداري كند تا بتواند در جذب و كمك به آن‌ها عملكرد بهتري داشته باشد.
    توجه كنيد كه داشتن چندين پرسونا براي يك كسب‌وكار نيز چيز عجيبي نيست و بيشتر در مواردي تجويز مي‌شود كه كاربر نهايي محصول يا سرويس شما پيش از انجام خريد به تأييد يا اجازه يك يا چند تصميم گيرنده ديگر هم نياز داشته باشد. در اين وضعيت، هر شخصي كه در اين فرآيند تصميم‌گيري نقش دارد يك پرسوناي جداگانه خواهد داشت؛ چرا كه هر كدام از آن‌ها براي ارزيابي محصول شما شاخص‌هاي متفاوتي دارند و لذا براي پاسخگويي به نيازهاي آن‌ها بايد از استراتژي‌هاي متفاوتي استفاده كنيد.

    چرا استفاده از پرسوناي مشتري اهميت دارد؟

    با توجه به پرسوناي مشتري مطمئن مي‌شويم كه همه فعاليت‌هايي كه براي جذب و خدمت به مخاطبان هدف خود انجام مي‌دهيم واقعاً با نيازهاي آن‌ها تناسب دارد. به بيان ديگر، با تعريف دقيق مشتري هدفمان در قالب يك فرد واقعي مي‌توانيم نيازها، خواسته‌ها و رفتارهاي وي را بهتر پيش بيني كنيم و در نهايت، عملكرد مناسب‌تري داشته باشيم.
    بنابراين تدوين و به‌كارگيري پرسونا ضرورتي است كه جايي براي چون و چرا باقي نمي‌گذارد؛ اما آيا همه كسب‌وكارها از پرسونا استفاده مي‌كنند يا اينكه پرسوناي مشتري خود را به درستي تعريف مي‌كنند؟
    اگر دقيقاً به رفتار شركت‌هاي مختلف توجه كنيد خواهيد ديد كه بسياري از آن‌ها به جاي تمركز بر نيازهاي مشتري تلاش مي‌كنند تا عرض اندام كنند و با سخن گفتن از ويژگي‌ها و توانمندي‌هايشان خودي نشان بدهند. چنين رفتاري نمي‌تواند تأثير مثبتي بر فرآيند تصميم‌گيري مصرف كننده داشته باشد.
    مردم در هنگام انتخاب يك محصول يا سرويس به طور طبيعي به سمت كسب‌وكاري تمايل پيدا مي‌كنند كه نسبت به آن شناخت و اعتماد بيشتري دارند. اما چگونه مي‌توان اين اعتماد را ايجاد كرد؟ بهترين روش براي خلق اعتماد اين است كه دغدغه واقعي خود براي طرف مقابل (كه در اينجا مشتري است) را اثبات كنيد و نشان بدهيد كه او را درك مي‌كنيد. در واقع، تا وقتي كه مشتري احساس نكند كه درك درستي از وي و خواسته‌هايش داريد به شما اعتماد نكرده و از شما خريد نخواهد كرد.
    تعريف پرسوناي مشتري و استفاده مستمر از آن به عنوان چراغ راهنماي كسب‌وكار مي‌تواند به درك هرچه بهتر و عميق‌تر مشتري و نيازهاي او بينجامد و با فراهم كردن زمينه لازم براي ارائه راهكارهاي متناسب‌تر، باعث جلب اعتماد هرچه بيشتر وي شود.

    چطور از پرسوناي مشتري استفاده كنيم؟

    فرآيند خلق پرسونا به خودي خود كاربرد پرسونا را مشخص مي‌كند.
    براي ايجاد يك پرسونا ابتدا بايد سؤالات موشكافانه و دقيقي درباره مشتري‌هاي ايده آل مورد نظر از خودتان بپرسيد. همين كار توجه شما را به مواردي جلب خواهد كرد كه چه بسا اصلاً تا به حال به آن‌ها فكر نكرده بوديد.
    سپس مي‌توانيد پاسخ‌هايي كه به سؤالات خود داده‌ايد را با پاسخ‌هاي همكارانتان مقايسه كنيد. اين كار هر ناهماهنگي، ايراد يا تضادي كه در ديدگاه‌هاي شما وجود دارد را آشكار مي‌كند و باب بحث و بررسي براي برطرف كردن آن‌ها را باز خواهد كرد.
    بنابراين يكي از مزاياي عمده و آني پرسوناي مشتري، درك بهتر خريدار هدف و هماهنگي بيشتر بين بخش‌هاي مختلف شركت است. در نتيجه با ترسيم پرسونا مطمئن مي‌شويم كه دپارتمان‌هاي بازاريابي، فروش، توسعه محصول و پشتيباني مشتريان، همگي ديدگاه مشتركي نسبت به مشتري ايده آل دارند.

    با اين توصيف، با استفاده از پرسوناي مشتري مي‌توانيد به كسب‌وكار خود جهت بدهيد؛ به عنوان نمونه:

    • بخش توسعه محصول در هنگام تدوين نقشه راه محصول مي‌تواند از پرسوناي مشتري كمك بگيرد. پرسونا به كاركنان اين بخش در شناسايي و اولويت بندي تغييرات لازم بر مبناي آنچه كه مشتري ايده آل بيشتر به آن نياز دارد كمك مي‌كند.

    • بخش بازاريابي مي‌تواند با استفاده از پرسونا استراتژي‌هاي كارآمدتري را تنظيم كند. به عنوان مثال، پرسونا مي‌تواند در هنگام تدوين استراتژي‌هاي بازاريابي محتوايي اهميت به سزايي داشته باشد. پرسوناي مشتري در تحقيق و انتخاب كلمات كليدي تأثير مي‌گذارد و در هنگام تهيه و تنظيم محتوا نيز بايد به عنوان يك مرجع مورد توجه قرار داشته باشد. به علاوه، در هنگام انتخاب و اولويت بندي اقدامات ترويجي و تبليغاتي هم بايد پرسوناي مشتري را مد نظر قرار داد.

    • پرسوناي مشتري به ايجاد حس نزديكي و تفاهم بيشتر بخش فروش با مشتريان كسب‌وكار نيز كمك مي‌كند. تيم فروش شركت شما با درك بهتر مشكلات مشتريان و آمادگي بيشتر براي رسيدگي به دغدغه‌هاي آن‌ها مي‌تواند كارآمدتر ظاهر شود.

    • و سرانجام، گروه‌هاي پشتيباني مشتريان مي‌توانند با تكيه بر پرسونا، خدمات بهتري را به مشتري ارائه كنند. اعضاي تيم پشتيباني با آمادگي و اطلاع بيشتر و دقيق‌تر از مشكلاتي كه مشتري به دنبال حل آن‌هاست و همچنين درك بهتر استيصالي كه به خاطر عملكرد نادرست محصول احساس مي‌كند مي‌توانند خود را همدل‌تر نشان بدهند. توجه داشته باشيد كه اندكي محبت و حس همدردي بيشتر در تعامل با يك مشتري عصباني مي‌تواند احتمال حل سريع مشكل و جلب رضايت وي را به مراتب افزايش بدهد.

    آيا كسب‌وكارهاي بسيار كوچك هم بايد از پرسونا استفاده كنند؟

    درك اهميت ترسيم پرسونا براي كسب‌وكارهاي بزرگي كه مشتريان متنوعي دارند زياد دشوار نيست؛ اما اگر يك كارآفرين منفرد (solopreneur يا تك كارآفرين) هستيد يا اينكه كسب‌وكار بسيار كوچكي داريد، آيا باز هم بايد وقت بگذاريد و پرسونا درست كنيد؟ به هر حال، شما مشتريان خودتان را مي‌شناسيد و اين كار فقط وقتتان را هدر خواهد داد، غير از اين است؟
    بله، غير از اين است! اگر هدفي در ذهن داريد، تهيه پرسونا هميشه به تعريف و واضح‌تر شدن آن چيز و آن كسي كه به دنبالش هستيد كمك خواهد كرد.
    به عنوان نمونه، فرض كنيم كه يك مربي ورزشي خصوصي هستيد كه به صورت آزاد كار مي‌كنيد و وبسايت و وبلاگي داريد كه نكات و ترفندهايي براي حفظ تناسب اندام را در آن به اشتراك مي‌گذاريد. طبيعتاً مي‌خواهيد مشترياني را جذب كنيد كه به دنبال استخدام مربي خصوصي هستند. در اين حالت با استفاده از يك پرسونا مي‌توانيد دامنه تمركز خود را محدودتر كنيد.
    مثلاً شايد متوجه شويد كه اغلب مشتريانتان بانواني هستند كه به تازگي وضع حمل كرده‌اند و كمتر از 30 سال دارند. با اين فرض كه اين بازاري است كه به كار كردن براي آن علاقه‌منديد مي‌توانيد وبسايت و وبلاگ خود را به نحوي تنظيم كنيد كه دقيقاً همين گروه را هدف قرار بدهد. از اين طريق كارتان در نوشتن متن و انتخاب عناوين مناسبي كه بيشتر به مذاق مخاطب هدف خوش مي‌آيند آسان‌تر و تأثيرگذارتر خواهد شد.

    چطور يك پرسونا ترسيم كنيم؟

    اگر مي‌خواهيد پرسوناي مفيد و به زبان ساده، به‌دردبخوري داشته باشيد بايد به جاي توجه به حسي كه داريد، اطلاعات واقعي و ملموس را مبناي عمل قرار بدهيد. در واقع، بايد افرادي را تعريف كنيد كه واقعاً به خريد از شما تمايل دارند، نه آن‌هايي كه دوست داريد از شما خريد كنند.
    در اين راستا بايد تحقيق را سرلوحه كارتان قرار بدهيد و همين‌طور كه فرآيند 5 مرحله‌اي زير را طي مي‌كنيد اطلاعات جمع آوري كنيد تا هنگامي كه به مرحله پنجم مي‌رسيد بتوانيد با استفاده از آن اطلاعات، پرسوناي مشتري هدف را به درستي ترسيم كنيد.

    1. درباره مخاطب هدف تحقيق كنيد

    به اين منظور بايد از روش‌ها و كانال‌هاي مختلفي كمك بگيريد؛ به عنوان نمونه:

    • نسبت به مشتريان كنوني‌تان شناخت پيدا كنيد. هرچه مي‌توانيد درباره افرادي كه اكنون از شما خريد مي‌كنند اطلاعات كسب كنيد. از جمله اطلاعات مهمي كه بايد جمع آوري كنيد عبارت‌اند از: سن، محل زندگي و كار، زبان، درآمد، رفتارهاي خريد، علايق و سليقه‌ها و مرحله عمر (مثلاً به تازگي پدر يا مادر شده يا بازنشسته شده است). تا مي‌توانيد از سوابقي كه از مشتريان قبلي‌تان داريد اطلاعات بيرون بكشيد و سپس آن اطلاعات را با استفاده از نظرسنجي، گروه‌هاي تمركز يا كانوني (focus group) يا حتي مصاحبه با مشتريان تأييد و تكميل كنيد.

    • آمار تحليلي وبسايت و شبكه‌هاي اجتماعي خود را بررسي كنيد. ابزارهاي analytic يا تحليلي وبسايت و شبكه‌هاي اجتماعي مي‌توانند اطلاعات ارزشمندي را درباره افرادي كه با برند شما در اينترنت تعامل داشته و دارند در اختيارتان قرار بدهند، هرچند كه شايد اكثر آن‌ها هنوز مشتري شما نشده باشند.

    • رقباي خود را به زير ذره‌بين ببريد. پس از جمع آوري اطلاعات درباره مشتريان بالقوه و بالفعل خودتان به سراغ رقبا برويد و ببينيد كه چه افرادي با آن‌ها تعامل دارند. آيا آن‌ها هم تلاش مي‌كنند تا با همان گروه‌هايي كه شما به دنبالشان هستيد ارتباط پيدا كنند؛ يا اينكه گروه‌هايي را هدف قرار داده‌اند كه شما به سراغشان نرفته‌ايد؟ آيا مي‌توانيد چيزي از آن‌ها ياد بگيريد كه به نفعتان باشد؟

    2. نقاط درد (Pain Point) مشتريان را شناسايي كنيد

    مشتريان بالقوه شما چه مشكلات يا دشواري‌هايي دارند كه به دنبال حل آن‌ها هستند؟ چه چيزي مانع رسيدن آن‌ها به موفقيت و كاميابي بيشتر مي‌شود؟ چه موانعي بر سر راه تحقق اهدافشان وجود دارد؟ پاسخ به اين سؤالات، مواردي را مشخص خواهد كرد كه در دنياي بازاريابي و فروش به آن‌ها «نقاط درد» مي‌گوييم.
    يكي از روش‌هاي اطلاع از اين مشكلات و موانع، حضور در شبكه‌هاي اجتماعي و تحليل تعاملاتي است كه در كانال‌هاي مرتبط و متناسب با كسب‌وكار شما انجام مي‌گيرد. در همين راستا مي‌توانيد نام برند، محصولات يا رقبا را جستجو كنيد يا از ابزارهايي مانند Google Alerts استفاده كنيد تا با ذكر چنين مواردي در اينترنت به شما اطلاع رساني شود. از اين طريق مي‌توانيد در جريان نقد و نظرات مردم در فضاي اينترنت قرار بگيريد و ببينيد كه كدام افراد به چه دليلي بيشتر به محصولاتتان علاقه دارند و كدام بخش از تجربه مشتري مطلوب نبوده است.
    به علاوه، بد نيست كه با تيم پشتيباني مشتريان نيز تعامل داشته باشيد تا ببينيد كه كدام سؤالات بيشتر مطرح مي‌شوند. بررسي كنيد كه آيا مي‌توان يك الگوي تكراري را در رابطه با مشكلات و افرادي كه دچار چالش شده‌اند پيدا كرد. به علاوه، مي‌توانيد از كاركنان اين بخش بخواهيد تا متداول‌ترين سخنان اين مشتريان را هم يادداشت كنند تا بتوانيد به پرسوناي خود عمق بيشتري ببخشيد.

    3. اهداف مشتري را شناسايي كنيد

    مشتري شما چه انگيزه‌اي دارد و در نهايت مي‌خواهد به چه چيزي برسد؟ اهداف مشتري در طرف ديگر سكه نقاط درد وي قرار مي‌گيرند؛ در حاليكه نقاط درد مشكلاتي هستند كه مشتري بالقوه به دنبال حل آن‌هاست، اهداف و آمال چيزهاي مثبتي هستند كه مشتري در صدد تحقق‌شان است. بسته به نوع محصولات و خدماتي كه ارائه مي‌كنيد، اين اهداف مي‌توانند شخصي يا حرفه‌اي باشند.
    دقت داشته باشيد كه اين هدف‌ها لزوماً نبايد مستقيماً با راهكاري كه ارائه مي‌كنيد مرتبط باشند. در واقع، نبايد به دنبال اين باشيد كه تك تك ويژگي‌هاي مشتريانتان را با مشخصه‌ها يا مزاياي محصول تطبيق بدهيد؛ بلكه هدف در اينجا بيشتر شناخت مشتري است.
    حتي اگر اهداف پرسوناي شما دقيقاً با ويژگي‌هاي محصول هماهنگ نباشند باز هم مي‌توانند به كمپين بازاريابي شما و سبك و سياق آن شكل بدهند.
    در اينجا هم زير نظر گرفتن شبكه‌هاي اجتماعي مي‌تواند تاكتيك خوبي براي شناسايي اهداف مشتريان بالقوه باشد. به علاوه، همان‌طور كه بخش پشتيباني و خدمات مشتريان منبع مناسبي براي كسب اطلاع از نقاط درد مشتري بود، تيم فروش مي‌تواند منبع خوبي براي اطلاع از اهداف مشتريان باشد.
    فروشندگان شما با افراد واقعي گفتگو مي‌كنند كه در فكر استفاده از محصول شما هستند و لذا درك عميق‌تري از آن چيزي دارند كه مشتري با استفاده از محصول يا خدمات شما به دنبال دستيابي به آن است. در اينجا هم مي‌توانيد از آن‌ها بخواهيد تا سخناني كه بيشتر از مشتريان بالقوه مي‌شنوند را گردآوري و يادداشت كنند تا بتوانيد آن‌ها را در پرسوناي مشتري خود بگنجانيد. علاوه بر اين مي‌توانيد در مورد استراتژي‌هاي كليدي و عمده‌اي كه به كمك آن‌ها در هنگام فروش محصولات يا خدماتتان بر مقاومت خريدار چيره مي‌شوند نيز از آن‌ها سؤال كنيد. اين ما را به مرحله بعد مي‌رساند …

    4. ببينيد كه برند شما چگونه مي‌تواند به مشتري كمك كند

    پس از درك مشكلات و اهداف مشتري نوبت به آن مي‌رسد تا به وضوح مشخص كنيد كه محصول يا سرويسي كه ارائه مي‌دهيد چطور مي‌تواند به رفع آن مشكلات و تحقق اهداف مشتري كمك كند. به عنوان بخشي از اين مرحله بايد به جاي توجه و باليدن به ويژگي‌هاي برند، منافعي كه مي‌توانيد به مشتري برسانيد را به زير ذره‌بين ببريد.
    البته معمولاً كنار گذاشتن طرز فكري كه فقط براي ويژگي‌ها و مشخصات محصول اهميت قائل است براي بازارياب‌ها كار آساني نيست، اما به خاطر داشته باشيد كه يكي از دلايلي كه اهميت پرسونا را دوچندان مي‌كند دقيقاً همين است: پرسونا به شما كمك مي‌كند تا ديدگاه خود را تغيير بدهيد و از زاويه ديد مشتري به محصولات و خدماتتان نگاه كنيد.
    دقت كنيد كه «ويژگي» كاري است كه محصول شما انجام مي‌دهد؛ اما «ارزش» يا منفعت نشان مي‌دهد كه محصول شما چگونه زندگي مشتري را بهتر يا آسان‌تر مي‌كند.
    براي هر يك از نقاط درد و اهدافي كه پيدا كرده‌ايد اين سؤال را مطرح كنيد: چه كمكي از دست ما بر مي‌آيد؟ پاسخ‌هايي كه به اين سؤال مي‌دهيد مبنايي خواهد بود براي پيام‌هاي بازاريابي كه در مرحله بعد تنظيم مي‌كنيد.

    5. تحقيقات خود را به پرسوناي مشتري تبديل كنيد

    همه تحقيقاتي كه انجام داده‌ايد را كنار هم بگذاريد و به دنبال ويژگي‌هاي مشترك و تكراري باشيد. با جمع بندي اين ويژگي‌ها مبنايي براي خلق پرسوناهاي منحصر به فرد خواهيد داشت.
    بهتر است كه با ذكر يك مثال عملي موضوع را روشن كنيم. فرض كنيم كه يك گروه از بانوان زير 30 سال را شناسايي كرده‌ايد كه در شهرهاي بزرگ زندگي مي‌كنند، به دويدن علاقه‌مند هستند و گربه خانگي دارند. بسيار خوب، حالا وقت آن رسيده كه اين مجموعه انتزاعي از ويژگي‌ها را برداريد و آن را به پرسونايي تبديل كنيد كه قابليت تعامل و همزادپنداري دارد.
    براي پرسوناي مشتري يك اسم مشخص كنيد و عنوان شغلي، محل زندگي و ساير ويژگي‌هاي مهم و تعيين كننده او را مشخص كنيد. پرسوناي مشتري شما بايد مانند يك شخص واقعي به نظر برسد، اما نبايد بيش از حد در ورود به جزئيات افراط كنيد يا ويژگي‌هاي كلي و عامي را ذكر كنيد كه به طور طبيعي در آن گروه مشتريان وجود دارد.
    تقريباً به اندازه يك مكالمه كوتاه در هواپيما يا ايستگاه اتوبوس يا مقداري كه معمولاً در سايت‌هاي دوست‌يابي اطلاعات مي‌دهند وارد جزئيات شويد. ذكر نقاط درد و اهداف پرسونا را نيز از قلم نيندازيد.

    به عنوان نمونه، نماينده گروه بانوان دونده زير 30 سال صاحب گربه شما مي‌تواند يك پرسونا به نام «مينا نرمشگر» باشد. حالا به جاي اينكه خيلي كلي درباره زندگي در شهر يا داشتن گربه صحبت كنيد، به مينا ويژگي‌هاي مشخصي مي‌دهيد كه او را تبديل به يك انسان واقعي مي‌كند:

    • مينا 35 ساله است؛
    • در تهران زندگي مي‌كند؛
    • در يك شركت آي تي كار مي‌كند؛
    • يك گربه كرل آمريكايي به نام سام دارد؛
    • به نرمش صبحگاهي در پارك لاله علاقه‌مند است.
    و اين فهرست همين‌طور ادامه پيدا مي‌كند.

    به خاطر داشته باشيد كه يك فهرست از ويژگي‌هاي مختلف لزوماً براي شما پرسونا نمي‌سازد، زيرا هر پرسونا بايد يك توصيف «واقع گرايانه» از فردي باشد كه يك بخش از جامعه مشتريان شما را نمايندگي مي‌كند. البته همه افرادي كه زير پرچم يك پرسونا در يك گروه از جامعه مشتريان شما قرار مي‌گيرند دقيقاً با ويژگي‌هاي پرسوناي نماينده هماهنگ نيستند، اما اين پرسونا نماينده اين گروه است و شما را قادر مي‌سازد تا به اعضاي اين گروه يك نگاه انساني داشته باشيد. طبيعتاً درك و صحبت كردن با مينا از درك و صحبت كردن با يك «بانو» يا حتي «يك بانوي 35 ساله كه گربه دارد» بسيار آسان‌تر است.
    در هنگام شرح پرسونا علاوه بر اينكه وضعيت فعلي پرسونا را مشخص مي‌كنيد، كسي كه در آينده مي‌خواهد باشد را نيز تعريف كنيد. از اين طريق بذر اين انديشه در ذهنتان كاشته مي‌شود كه چگونه با استفاده از محصولات و خدمات خود مي‌توانيد در رسيدن به آرزوها و خواسته‌هاي آتي نيز به مشتري كمك كنيد.
    پس از تعريف پرسونا مي‌توانيد با طي كردن مراحل قبلي و كسب اطلاعات بيشتر، آن را جرح و تعديل و غني‌تر و دقيق‌تر كنيد.

    حرف آخر

    پرسوناي مشتري يك الگو يا مدل مبتني بر تحقيق است كه نماينده مشتري هدف شما محسوب مي‌شود و مي‌تواند چراغ راهنماي شما در مسير بازاريابي، فروش، پشتيباني و به طور كلي موفقيت بيشتر در كسب‌وكار باشد. به خاطر داشته باشيد كه تعريف گونه‌هاي مختلف افرادي كه مي‌توانند از راهكار شما بهره ببرند و چالش‌هايي كه شما مي‌توانيد در حلشان به آن‌ها كمك كنيد براي جذب و حفظ مشتري ضروري است. بنابراين، اگر تاكنون در ترسيم پرسوناي مشتري سهل انگاري كرده‌ايد همين الآن دست به كار شويد و با استفاده از آنچه كه در اين مطلب ذكر شد، اولين پرسوناي مشتري ايده آل خود را تعريف كنيد.



    برچسب: ،
    ادامه مطلب
    بازدید:
    + نوشته شده: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۹:۳۰:۵۴ توسط:سئو موضوع: نظرات (0)

    به اشتراک بگذارید :

    Donbaler Donbaleh LinkPad Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg Technorati delicious