الگوریتم پاندا گوگل و رفع جریمه آن
الگوریتم پاندا گوگل یکی از شناخته شده ترین الگوریتم های گوگل به شمار می رود که بسیاری از افراد با آن آشنایی دارند. وظیفه اصلی و مهمی که الگوریتم پاندا گوگل بر عهده دارد این است که کیفیت محتوا را مورد بررسی قرار دهد و میزان رضایت کاربران را هم در نظر بگیرد، برخی از افراد بر این باور می باشند که این الگوریتم بیشتر بر روی محتواهای تکراری تمرکز می کند، در واقع باید این افراد بدانند که عملکرد الگوریتم پاندا گوگل بسیار پیچیده تر است و تنها بر روی این عامل تمرکز ندارد. علت اصلی به وجود آمدن الگوریتم گوگل پاندا این است که محتواهای بی کیفیت را به خوبی شناسایی کند و با آنها مبارزه نماید. بر اساس این الگوریتم دیگر محتواهایی که بی ارزش هستند و و کوتاه می باشند نشان داده نمی شوند و نتایج جستجو برای محتواهایی زیادی می باشد که جذاب و منحصر به فرد باشند.
الگوریتم پاندا گوگل را زمانی منتشر کردند که بسیاری از کاربران از زیاد شدن محتواهای بی کیفیت و کوتاه شکایت می کردند، به همین دلیل شرکت گوگل تصمیم گرفت طی اقدامی این سایت ها را حذف کند و با استفاده از الگوریتم پاندا نتایج جستجو را تنها برای سایت هایی که محتواهای با ارزش دارند رقم بزند و افزایش دهد. با آمدن و استفاده کردن از این الگوریتم میزان رضایت و کیفیت سایت ها طبقه بندی شد و بر اساس این الگوریتم دیگر کیفیت سایت ها هم مشخص و تعیین می گشت. در واقع یکی از مهمترین الگوریتم های گوگل برای رتبه دهی سایت ها پاندا می باشد.
Google Panda یک بهروزرسانی الگوریتم اصلی بود که بر رتبهبندی جستجو برای 11.8٪ از جستجوها در ایالات متحده تأثیر گذاشت. Google گفت پاندا برای کاهش رتبهبندی سایتهای با کیفیت پایین طراحی شده است (سایتهایی که ارزش افزوده پایینی برای کاربران دارند، محتوا را از سایر وبسایتها کپی میکنند. یا سایتهایی که خیلی مفید نیستند) و رتبهبندی بهتر را به سایتهای با کیفیت (سایتهایی با محتوا و اطلاعات اصلی مانند تحقیق، گزارشهای عمیق، تجزیه و تحلیل متفکرانه و غیره) پاداش میدهند.
این الگوریتم رسماً در 23 فوریه 2011 شروع به کار کرد، اما تا 24 فوریه 2011 بود که ما در مورد آن مطلع شدیم. پاندا فقط بر مزارع محتوا تأثیر نداشت. وبسایتها در اندازههای مختلف، در سراسر صنایع، خشم پاندا را احساس کردند. گزارشهای متعددی مبنی بر از کار افتادن شرکتها وجود داشت، زیرا آنها سالها به ترافیک گوگل متکی بودند. زمانی که آن ترافیک از بین رفت، کسب و کار آنها نیز سقوط کرد.
پس از راه اندازی اولیه، گوگل چندین به روز رسانی و به روز رسانی پاندا را به صورت تقریبا ماهانه برای دو سال آینده (9 بار در سال 2011 و 14بار در سال 2012) اعلام کرد. وبسایتهایی که تحت تأثیر Google Panda Update قرار گرفتهاند، بهصورت الگوریتمی تنزل داده شدند. این بدان معناست که هیچ یک از کارمندان گوگل برای ایجاد رتبه های پایین تر اقدام دستی انجام ندادند. هر سایتی که توسط پاندا ضربه خورد، احتمالاً گرفتار پنالتی گوگل شده است.
>چرا الگوریتم گوگل پاندا راه اندازی شد؟
هدف اصلی گوگل پاندا محتوای بی کیفیت بود. در سال 2011، گوگل در تلاش بود تا راه حلی برای مشکل مزرعه محتوای خود بیابد. اگر با این اصطلاح آشنا نیستید، «مزرعه محتوا» وبسایتی بود که به نویسندگانمعمولاً ضعیف پول میداد تا هرچه سریعتر محتوا را منتشر کنند. تنها هدف این شرکت ها کسب رتبه بسیار خوب در نتایج جستجوی گوگل برای کلمات کلیدی پربازدید بود. کیفیت مقاله معمولاً پایین بود. این رتبهبندیهای بالا به این معنی بود که این مزارع محتوا ترافیک زیادی داشتند و آنها از طریق تبلیغات نمایشی از این ترافیک درآمد کسب کردند. از قضا، بسیاری از آن سایت ها از Google AdSense استفاده می کردند.
جالب اینجاست که بسیاری از مشکلات محتوایی که گوگل در سال 2010 در تلاش برای حل آنها بود، پس از آپدیت کافئین به وجود آمده بود. گوگل در حال حاضر سریعتر محتوا را خزیده بود و شاخص آن به سرعت رشد کرد. اما همچنین به این معنی بود که برخی از محتواهای ضعیف رتبه بندی برجسته ای داشتند. در واکنش به این اتفاقات در TechCrunch، این مقاله درج شد: "چرا ما شدیدا به یک گوگل جدید (و بهتر) نیاز داریم."
خوب، در 24 فوریه 2011، گوگل دنیای مزارع محتوا و کل صنعت سئو را تکان داد. گوگل اکنون راهی برای جستجوی سیگنال هایی داشت که سایت های با کیفیت بالا و کیفیت پایین را متمایز می کند.
گمانه زنی های زیادی پس از ورود Google Panda به وجود آمد. بسیاری از آنها امروزه نامربوط هستند، بنابراین ما بسیاری از افسانههای پاندا را در این راهنما تکرار نمیکنیم.
در اینجا خلاصه ای از چیزهایی است که در مورد نحوه عملکرد Google Panda و آنچه آن را منحصر به فرد کرده است، یاد گرفتیم.
مهمترین چیزی که باید در مورد پاندا بدانید این است که کیفیت کلی کل وب سایت را ارزیابی می کند. در اینجا چیزی است که گری ایلیز، تحلیلگر روندهای وب مستر گوگل، در مصاحبه ای در سال 2016 به Search Engine Land گفت:
ما در حال حاضر پاندا را به عنوان یک جریمه نمی دانیم، بلکه به عنوان یک الگوریتم اعمال شده برای سایت ها به عنوان یک کل فکر می کنیم. حداقل با نگاه کردن به اکثر صفحات، کیفیت یک سایت را می سنجد. اما اساساً به ما این امکان را می دهد که هنگام رتبه بندی صفحات از آن سایت خاص، کیفیت کل سایت را در نظر بگیریم و رتبه بندی را بر اساس آن صفحات تنظیم کنیم.
جان مولر از گوگل همچنین گفت که پاندا برای ارزیابی کیفیت وب سایت به معماری سایت نگاه می کند.
آیا حذف یا بهبود محتوای بی کیفیت کمکی خواهد کرد؟در 8 مارس 2011، مایکل ویزومیرسکی، یکی از اعضای تیم اسپم گوگل، پیامی را در تالار انجمن راهنمایی مرکزی وب مستر پست کرد:
بهروزرسانی اخیر ما برای کاهش رتبه سایتهای با کیفیت پایین طراحی شده است، بنابراین نکته کلیدی که مدیران وب باید انجام دهند این است که مطمئن شوند سایتهایشان بالاترین کیفیت ممکن را دارند. ما سیگنالهای مختلفی را برای شناسایی سایتهای با کیفیت پایین بررسی کردیم. به خاطر داشته باشید که افرادی که در گوگل جستجو می کنند معمولاً نمی خواهند محتوای کم عمق یا ضعیف، محتوای کپی شده از وب سایت های دیگر یا اطلاعاتی که چندان مفید نیستند را ببینند. علاوه بر این، برای مدیران وبسایت مهم است که بدانند محتوای با کیفیت پایین در بخشی از یک سایت میتواند بر رتبهبندی سایت در کل تأثیر بگذارد. به همین دلیل، اگر فکر می کنید تحت تأثیر این تغییر قرار گرفته اید، باید تمام محتوای سایت خود را ارزیابی کنید و تمام تلاش خود را برای بهبود کیفیت کلی صفحات در دامنه خود انجام دهید. حذف صفحات با کیفیت پایین یا انتقال آنها به دامنه دیگری می تواند به رتبه بندی شما برای محتوای با کیفیت بالاتر کمک کند.
آنچه در اینجا در مورد پاندا مهم است توجه داشته باشید:
- می تواند محتوایی را که سطحی، ضعیف نوشته شده یا از وب سایت های دیگر کپی شده است، شناسایی کند.
- محتوای ضعیف نوشته شده می تواند به رتبه بندی آسیب برساند.
- حذف صفحات با کیفیت پایین از بخشی از یک وب سایت می تواند به رتبه بندی صفحات با کیفیت بالا کمک کند.
- بهبود محتوا (مفید کردن آن) می تواند به رتبه بندی شما کمک کند.
در 6 مه 2011، گوگل فهرستی از 23 سوال را منتشر کرد تا توضیح دهد چگونه گوگل محتوای با کیفیت را تشخیص می دهد تا به سایت هایی که پاندا بر آنها تاثیر منفی گذاشته کمک کند:
- آیا به اطلاعات ارائه شده در این مقاله اعتماد دارید؟
- آیا این مقاله توسط متخصص یا علاقهمندی نوشته شده است که موضوع را به خوبی میداند یا ماهیت سطحیتری دارد؟
- آیا سایت دارای مقالات تکراری یا اضافی در موضوعات مشابه با تغییرات کمی متفاوت از کلمات کلیدی است؟
- آیا با دادن اطلاعات کارت اعتباری خود به این سایت راحت هستید؟
- آیا این مقاله دارای اشتباهات املایی یا نگارشی است؟
- آیا موضوعات ناشی از علایق واقعی خوانندگان سایت هستند یا اینکه سایت با تلاش برای حدس زدن چه چیزی ممکن است در موتورهای جستجو رتبه خوبی داشته باشد، محتوا تولید می کند؟
- آیا صفحه در مقایسه با سایر صفحات در نتایج جستجو ارزش قابل توجهی ارائه می دهد؟
- چقدر کنترل کیفیت روی محتوا انجام می شود؟
- آیا مقاله هر دو طرف یک داستان را توصیف می کند؟
- آیا سایت مرجع معتبری در مورد موضوع خود است؟
- آیا مقاله به خوبی ویرایش شده است یا به نظر می رسد شلخته یا عجولانه تولید شده است؟
- برای یک پرسش مرتبط با سلامت، آیا به اطلاعات این سایت اعتماد دارید؟
- آیا این سایت را به عنوان یک منبع معتبر در صورت ذکر نام می شناسید؟
- آیا این مقاله توضیح کامل یا جامعی از موضوع ارائه می دهد؟
- آیا این مقاله حاوی تحلیل روشنگرانه یا اطلاعات جالبی است؟
- آیا این همان صفحهای است که میخواهید بوکمارک کنید، با یک دوست به اشتراک بگذارید یا توصیه کنید؟
- آیا این مقاله دارای تعداد بیش از حد تبلیغات است که حواس را از محتوای اصلی منحرف می کند یا با آن تداخل می کند؟
- آیا انتظار دارید این مقاله را در یک مجله چاپی، دایره المعارف یا کتاب ببینید؟
- آیا مقالات کوتاه، غیر اساسی، یا فاقد جزئیات مفید هستند؟
- آیا صفحات با دقت و توجه زیاد به جزئیات در مقابل توجه کمتر به جزئیات تولید می شوند؟
همانطوری که می دانید هر یک از بخش های گوگل وظایف متعددی بر عهده دارد که الگوریتم پاندا گوگل هم دارای وظایف متعددی می باشد و زمانی که این الگوریتم ساخته شد وظایف آن هم مشخص گشت تا بر اساس آنها عملکرد خوبی داشته باشد. برخی از مسائل بسیار مهمی که این الگوریتم گوگل باید بر روی آنها تمرکز داشته باشد عبارت می باشد از
1. محتوای کمتولید محتوا با کیفیت همیشه از فاکتور های اصلی گوگل برای رتبه بندی سایت ها بوده است. بسیاری از صفحاتی که مطالب بسیار کمی دارند و یا اینکه چند جمله در آنها وجود دارد، بدون شک به سیات لطمه زیادی می زند و رضایت کاربران را به دست نخواهد آورد، به همین دلیل الگوریتم پاندا گوگل یکی از وظایف اصلی و مهمی که دارد این است که این سایت ها را حذف کند، اگر نمی خواهید سایت شما دچار این مشکل شود سعی کنید مطالب کامل تری روی وب سایت منتشر کنید که متن بلند تری داشته باشند.
2. محتوای تکراریبرخی از محتواها هستند که در وبسایت ها چندین بار تکرار شده اند و بیشتر از یک بار آن را در سایت قرار داده باشند، در این صورت الگوریتم پاندا گوگل وظیفه دارد آن سایت را حذف کند و در نتیجه جستجو در صفحات اول آن را نیاورد. به عنوان مثال برخی از سایت ها هستند که مطالب متنوعی ار در مورد یک شهر بیان کرده اند و همان مطالب را در مورد شهر دیگر با همان محتواها بیان کرده اند، در این صورت الگوریتم پاندا این وبسایت را قانونی نمی داند و آن را در نتایج جستجو نشان نمی دهد. اگر می خواهید الگوریتم پاندا گوگل سایت شما را حذف نکند و به دنبال راه حل می باشید باید مطالبی را که از سایت های دیگر کپی کرده اید و در سایت خود قرار داده اید را به عنوان کپی معرفی کنید و در انتها منبع اصلی آن را معرفی نمایید. همچنین اگر محتواهیا تکراری زیادی دارید، بهتر است آنها را حذف کنید.
3. محتوای بی کیفیتیکی دیگر از وظایف الگوریتم پاندا گوگل این است که محتواهای بی کیفیت را شناسایی کند و آن سایت را از نتیجه جستجو حذف نماید. به عنوان مثال برخی از سایت ها هستند که غلط املایی زیادی دارند و همچنین اطلاعات معتبری در درون آنها وجود ندارد، به همین دلیل الگوریتم پاندا سریعا آنها را شناسایی می کند و از نتایج جستجو حذف می کند. تعداد این سایت ها در گوگل بسیار زیاد می باشد و به همین دلیل است که بسیاری از آنها حذف می شوند، بر همین اساس در تولید و طراحی سایت خود دقت داشته باشید که منابع معتبر استفاده کنید و همچنین غلط های املایی نداشته باشید.
برخی از صفحات هستند که ارزش بسیار کمی دارند و زمانی که کاربران وارد آنها شوند و به نیازهای خود پاسخ ندهند، بدون شک از آن سایت خارج می شوند، بر این اساس مدت زمان بسیار کمتری را در سایت خواهند بود، به همین دلیل الگوریتم پاندا گوگل آن سایت را حذف می کند و دیگر آن را در نتایج جستجوی اولیه نمی آورد. برای حل کردن این مشکل که دچار آن نشوید، بهتر است در سایت خود مطالب مفیدی بگذارید تا مدت زمان ماندگاری افراد در سایت شما بیشتر شود.
یکی دیگر از مواردی که الگوریتم پاندا گوگل به آن حساسیت بسیار زیادی دارد و آن را حذف می کنید این است که محتوای درون سایت شما اعتبار کافی نداشته باشد. اگر شما از مطالبی در سایت خود استفاده می کنید باید در انتها نام منبع را ذکر کنید، در غیر این صورت شرکت گوگل محتوای شما را قبول نمی کند و آن را غیر معتبر می شناسد. این مورد بیشتر در مطالب و سایت های پزشکی مد نظر است و مطالب حتما باید از لحاظ علمی قابل تایید باشند.
5. عدم هماهنگی عبارت جستجو با محتوامرتبط بودن مطلب صفحه با عبارت سرچ شده از مهم ترین مسائل از نظر گوگل است که الگوریتم پاندا این موضوع را در محتوای صفحه بررسی می کند. در برخی از موارد امکان دارد شما مطلبی را جستجو کنید و زمانی که وارد آن سایت شدید مطالب مورد نیاز خود را پیدا نکنید. الگوریتم پاندا گوگل وظیفه دارد این سایت را هم حذف کند و از عملکرد آنها جلوگیری نماید تا در نتیجه جستجو افراد آنها را پیدا نکنند.
برای خلاصی از الگوریتم پاندا چه کنیم؟در حالی که پاندا مطمئناً می تواند ضربه ای به وب سایت های مجازات شده باشد، ریکاوری جریمه آن غیرممکن نیست. از آنجایی که این الگوریتم سایتهای با کیفیت پایین را هدف قرار میدهد، در بیشتر مواقع راهحل این است که سایت خود را برای عواملی که ممکن است باعث قرار گرفتن آن در زمره سایت های بی کیفیت شده را بررسی کنید و سپس تغییرات مناسب را اعمال کنید. از آنجایی که هدف پاندا نمایش سایتهای با کیفیت بالا است، با انجام کارهای زیر برای بهبود صفحات آسیبدیده یا سایت خود تلاش کنید:
از شر محتوای تکراری خلاص شوید.اگر محتوای تکراری یا خیلی مشابه در چندین صفحه سایت خود دارید، آن محتوا را حذف کنید یا آن را بازنویسی کنید. به این ترتیب، کاربران همچنان اطلاعات مورد نیاز خود را بدون نیاز به حذف کل صفحه در سایت خود دریافت می کنند.
محتوای کاملا منحصر به فرد تولید کنیدیک مشکل بزرگ برای صاحبان سایت هایی که در برابر پاندا آسیب پذیر هستند این است که نویسندگان آنها، محتوا را از جای دیگر کپی می کنند. اگر نویسندگانی در داخل و خارج سازمان دارید، مطمئن شوید که آنها محتوای یونیک تولید می کنند. برای بررسی اصالت یک محتوا می توانید از این سایت استفاده کنید.
از ارتباط اطمینان حاصل کنیدصفحات شما باید مطابق با قصد کاربر از جست و جو باشد. داده های و محتوای خود را طوری ساختار دهید که بازدیدکنندگان سایت به آنچه که به دنبال آن هستند برسند.
گوگل همچنان از پاندا استفاده می کندبا وجود اینکه سالها از اعلام بهروزرسانی الگوریتم پاندا گوگل میگذرد، اما پاندا همچنان زنده است. این بخشی از الگوریتم اصلی است، به این معنی که با گذشت بیش از یک دهه از راهاندازی، همچنان بر سئو تأثیر میگذارد. گوگل پاندا تاثیری بر سئو داشت که تا به امروز ادامه دارد. در اینجا فقط سه تغییر بزرگ از پاندا آمده است:
E-A-T:مفهوم تخصص، اقتدار، و اعتماد (E-A-T) را می توان به مشکل مزرعه محتوا ردیابی کرد. گوگل همیشه میخواهد به وبسایتهایی که محتوای باکیفیت را توسط کارشناسانی که در یک موضوع متخصص هستند، تولید می کنند، پاداش دهد. دستورالعمل های ارزیابی کیفیت، راهنمای نهایی برای اینکه چگونه یک مزرعه محتوا نباشید است.
بازاریابی محتوابازاریابی محتوا، به عنوان یک اصطلاح، قبل از پاندا واقعاً وجود نداشت. فقط به Google Trends بروید و خواهید دید که چه زمانی این اصطلاح محبوب شد. این اصطلاح ممکن است به سال 1996 بازگردد، اما بازاریابی محتوا به عنوان مفهوم خاص خود اساساً در نتیجه پاندا متولد شد.
تمرکز روی چندین کانال ورودیشاید بزرگترین درسی که از Google Panda به دست آمد این بود که هرگز تمام تخم مرغ های خود را در یک سبد قرار ندهید. به خصوص گوگل! تکیه بر یک کانال برای همه ترافیک و درآمد شما یک قمار است. اگر یک تغییر الگوریتم بتواند کل شرکت شما را یک شبه از بین ببرد، تمرکز فقط روی سئو اشتباه مهلکی است.
کلام آخرگوگل پاندا یک الگوریتم نسبتاً خشن است که می تواند کل وب سایت را جریمه کند. با این حال، وب سایت هایی که کیفیت و محتوای منحصر به فرد را در اولویت قرار می دهند ترس چندانی ندارند. برای راضی کردن پاندا، تنها کاری که باید انجام دهید این است که به جای تولید محتوای بی کیفیت، به تولید محتوای منحصر به فرد جدید فکر کنید.
منبع: https://webone.co/
برچسب: ،