وبلاگ رایگان دانلود فیلم و سریال رایگان ساخت وبلاگ رایگان
حذف در پنل کاربری [X]
قانون سه كليك در طراحي سايت چيست؟ سئو سایت کسب و کار

سئو سایت کسب و کار

آموزش سئو سایت، آموزش seo، دیجیتال مارکتینگ

قانون سه کلیک در طراحی سایت چیست؟

قانون 3 کلیک برای طراحی وب سایت

برخی از وبمسترها از قانون 3 کلیک برای طراحی وب استفاده می کننند. زلدمن در این رابطه به یک قانون اشاره می‌کند: "از قرار دادن اطلاعات مهم در سایتتان که بیش از سه کلیک تا صفحه ورودی فاصله دارند، خودداری کنید". افراد زیادی تاکنون درباره قانون 3 کلیک نوشته‌اند. مثلاً جفری زلدمن که یکی از افراد تاثیرگذار در حوزه طراحی وب است در کتاب مشهور خود به نام "Taking Your Talent to the Web"، به موضوع قانون سه کلیک پرداخته است. از نظر او:" قانون سه کلیک بر مبنای شیوه استفاده کاربران از وب بوده و به وبمسترها کمک می‌کند تا ساختارهای شهودی، منطقی و سلسله مراتبی مناسبی درسایت خود ایجاد کنند."

قانون سه کلیک در ظاهر معقول است، چون در صورتی که کاربران نتوانند ظرف سه کلیک به محتوای مورد نظر خود دست یابند، آزرده خاطر شده و احتمالاً سایت را ترک خواهند کرد. با این حال تاکنون پژوهشگران مطالعات زیادی درباره درست بودن این قانون انجام داده‌اند و اطلاعات زیادی نیز در این رابطه به دست آمده است که اساساً نادرستی این قانون را تأیید کرده‌اند. چون در حقیقت همیشه این طور نیست که کاربر پس از این که بیش از 3 بار کلیک کرد و به محتوای مورد نظر دست نیافت، صفحه را ترک کند. در حقیقت این قانون، بر اساس اصل سادگی (KISS)، توجه به قابلیت دسترسی و کاربردی بودن سایت را در طراحی آن ضروری می‌داند. قانون سه کلیک حداقل این اطمینان را ایجاد می‌کند که کاربر قبل از این که نسبت به ماندن در سایت دچار تردید شود، به بخش‌های مهم آن دسترسی پیدا کرده است. جان مولر در سال 2014 در این باره گفته است: " گوگل پیج رنک وب سایت شما را به صفحه اول یا هوم پیج منتقل می‌کند". همچنین بسته به ساختار وب سایت، اگر محتوا به صفحه اول نزدیک‌تر باشد، گوگل احتمالاً سریع‌تر می‌تواند در آن بخزد، چون تصور می‌کند که مرتبط‌تر است. با این حال تصور نکنید که فاصله کلیه محتوای سایت شما با صفحه اصلی باید سه کلیک باشد.

  • نکته اول: لازم نیست که صفحات سه کلیک از صفحه فرود فاصله داشته باشند، با این حال، توصیه می‌کنیم هنگام طراحی ناوبری سایت خود، قانون سه کلیک را هم در نظر بگیرید. چون هر چه سایت ساده‌تر باشد، نتیجه بهتری در زمینه سئو و بهینه سازی سایت خواهید گرفت.
  • نکته دوم: لینک دادن به صفحات مهم اغلب مفید است، اما اگر یک صفحه در ساختار داخلی خود به صفحات متعددی لینک داده شده باشد الزاماً باعث ارتقا رتبه صفحه نمی‌شود، حتی اگر پیج رنک گوگل هم در آن گنجانده شده باشد. در سال 2018، الگوریتم‌هایی که برای بررسی ارتباط محتوای صفحات، بررسی کیفیت صفحه و سایت استفاده می‌شوند همگی یک هدف را دنبال می‌کنند و آن قرار دادن صفحات منحصر به فرد و مناسب در بالای صفحه نتایج جست و جوی گوگل است، به همین خاطر وب مسترها باید تلاش کنند تا ارزش محتوایی لینک‌های داخلی خود را در سایت‌های کوچک به حداکثر برسانند و صرفاً به دنبال محبوب ساختن لینک صفحه خود نباشند.
مزایای استفاده از سیستم ناوبری و صفحه آرایی سازگار و منسجم

یکی از عناصر کلیدی که به افزایش قابلیت دسترسی یک وب سایت کمک می‌کند، استفاده از یک سیستم ناوبری شفاف و منسجم و در کنار آن یک چیدمان قابل استفاده و درست برای صفحات وب است. برای این منظور لازم نیست که وب سایت خود را مجدداً از ابتدا طراحی کنید. از همین امروز به دنبال ایجاد یک سیستم ناوبری و چیدمان ساده، شفاف و منسجم برای سایت خود باشید. به این ترتیب، کاربران به سرعت به اطلاعات مهم مورد نظر خود دست می‌یابند. همچنین اگر کاربر برای اولین بار از سایت شما بازدید کرده باشد، در این محیط جدید احساس راحتی خواهد کرد. توجه داشته باشید که بازدیدکنندگان سایت همیشه در صفحه اصلی توقف نمی‌کنند، به عبارت دیگر، هر صفحه از سایت شما به طور بالقوه حکم یک صفحه فرود را دارد.


شرایطی را در سایت خود ایجاد کنید که کاربر به محض ورود به هر صفحه‌ای، با گزینه‌های ساده‌ای بتواند به صفحات مهمی که مد نظر دارد برود. به زبان ساده، دستوراتی که در صفحات استفاده شده است باید کاربر را به بازدید از صفحات سایت ترغیب کند. همچنین به خاطر داشته باشید که بالا بودن تعداد صفحات در سایت به این معنا نیست که به مگا منو نیاز دارید. به عبارت دیگر لازم نیست بازدیدکنندگان سایت حتماً از صفحه ورودی‌شان به تمام صفحات بروند. همچنین وجود منوی آبشاری بزرگ هم لازم نیست. بهتر است وقت خود و سرمایه خود را صرف ایجاد یک منوی ناوبری ساده و یک ساختار منسجم برای سایت خود کنید. استفاده از چیدمان یا لی اوت متعارف ( یعنی 2 یا 3 ستون به همراه هدر یا سرصفحه و فوتر)ِ، یکی از بهترین اشکال طراحی وب سایت به ویژه سایت‌های اطلاعاتی است. از CSS برای همه عناصر سبک به ویژه چیدمان (لی اوت) و ناوبری استفاده کنید. بر اساس دستورالعمل وب سایت‌های دولتی بریتانیا که در کتاب مصور تیم‌های مدیریت وب آورده شده است" نحوه ارائه مطالب، محتوا و ناوبری باید در کل سایت هماهنگ باشد". گوگل به موضوع انطباق و هماهنگی نیز اشاره کرده است ( مثلاً حتی صفحه خطای 404 صفحه هم باید منطبق با چیدمان طبیعی صفحه شما باشد). البته یکی از مواردی که رعایت هماهنگی و انطباق طرح وب سایت توصیه نمی‌شود، زمانی است که باید با استفاده از انکر تکست میان صفحات لینک داخلی ایجاد کنید. مثلاً وقتی سایت کوچک است، بهتر است هرکدام از صفحات را با یکانکرتکست به هم لینک دهید و کلیه سیگنال‌ها را بر روی یک عبارت کلیدی یکسان متمرکز کنید یا با روش‌های مختلف به یک صفحه لینک داخلی بدهید و به این ترتیب ارزش مفهومی آن‌ها را افزایش دهید. به طور خلاصه، برای بهینه کردن وب سایت با استفاده از لینک‌های داخلی به جای این که به یک صفحه یک لینک داخلی بدهید، می‌توانید در 5 صفحه از 5 لینک مختلف استفاده کنید به طوری که هر کدام انکرتکست های منحصر به فردی داشته باشند و هر کدام از این انکرتکست ها به یک صفحه ارجاع داده شوند. در این صورت باید 5 مورد زیر را در نظر داشته باشید:

  • نحوه استفاده از لینک‌های داخلی برای سئو
  • نحوه ایجاد لینک‌های داخلی
  • نحوه مدیریت لینک‌های داخلی
  • نحوه بهینه کردن لینک‌های داخلی
  • نحوه سئو کردن لینک‌های داخلی و سئو داخلی

به نظر می‌رسد که با این روش، ارزش مفهومی بیشتری به یک صفحه افزوده می‌شود. آرون وال (2009) در این باره گفته است : " در استراتژی سئو درون صفحه‌ای، وجود هر بخش تکراری در واقع نوعی تلف کردن فرصت است. بدتر از آن این که اگر سخت به دنبال تراز کردن عنوان صفحه با تیتر صفحه و انکر تکست لینک‌های داخلی و خارجی سایت باشید، احتمال این که صفحه از نتایج جست و جوی گوگل کنار گذاشته شود بیشتر است". تجربه نشان داده است در برخی از سایت‌ها، استفاده از انکرتکست های مختلف مزایای بیشتری دارد. با این حال در این رابطه باید به موضوع اولویت لینک اول حتماً توجه کنید. نکته: ناوبری داخلی باید هماهنگ و شفاف باشد.



برچسب: ،
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ساعت: ۰۹:۳۱:۲۵ توسط:سئو موضوع: نظرات (0)

به اشتراک بگذارید :

Donbaler Donbaleh LinkPad Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg Technorati delicious
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :